Nejste přihlášen/a.
Udělejte si okružní cestu po Polsku, navštivte některá z nádherných měst (Wroclaw, Krakow, Varšava, Gdaňs, Štětín), vykoupejte se na Mazurech a u Baltu, navštivte hrady a zámky (Malbork a další), svezte se lodí po kanálech a zdymadlech kanálu Elblag - Ostroda, nebo vylezte / vyjeďte na Kasprov vrch v Tatrách. A to jsou jen namátkou nějaká místa.
Nebo si udělejte okruh Rumunskem, malované kláštery v Maramureši, až třebas do Moldávie kde jsou až stokilometrové podzemní vinné sklepy. Pak k moři na Mamaiu a pomalu zpět. Cestou můžete vzít ještě nádherný zámek Peleš, projet Transfagarašskou silnici kde se naživo potkáte s přítulnými medvědy a třebas ještě zajet ke krajanům do Banátu.
Nebo okruh Srbskem - Bělehrad, zřícenina Golubovac, Novi Sad, Subotica, Zlatibor a vedle železniční unikát (Šagranská osmička), Toplica a Davolja Varos, a další...
Nebo projet Srbskem až do Makedonie, prohlédnout Skoplji, prohlédnout údolí Matka, pár dní strávit u Ohridského jezera, zajet ke klášteru Jovan Bigorski a přesvědčit se zda jsou tam namalováni mimozemšťané nebo ne, Tetovo a hory kolem, pak přejet do Albánie a skončit někde u bělostných mořských pláží.
Pokud se politická situace uklidní, tak se dá jet na Ukrajinu, Lvov, Dubno Kyjev, Oděsa a přes Moldávii a Rumunsko zpět.
Takových tras a cílů vám navrhnu nespočet, nikde vás to finančně nezruinuje a uvidíte spoustu nádherných a zajímavých míst.
Můžete se podívat do několika set fotogalerií z našich cest na cezulaci.rajce.idnes.cz/... - jsme důchodci a na zadku neposedíme.
Hlasuji za naši republiku. Také jsme jezdívali do zahraničí, ale s věkem poznávám, že "Všude dobře, ale doma nejlíp."
Pokud jste pohybově založeni, doporučuji nějaký penzion na horách. Tam autem dojedete. Ať jsou to třeba Krkonoše /bohužel, hodně zalidněné/, Orlické či Jizerské hory, nebo Šumava. Mám ráda rozhledny a všude se nějaká najde.
Ale ze všeho nejraději mám Sázavu. Když jdete po proudu - Stvořidla, hrad Ledeč n. S., Zruč n. S., Český Šternberk, pak od Čerčan dolů je to také krása. Pro milovníky vojenské techniky třeba vojenské muzeum v Lešanech. Stačí se dát u zastávky Kamenný Přívoz po červené a jít po skalách nad Sázavou. Asi po 15 km skončíte v Davli, na soutoku Sázavy s Vltavou. Tak procházka mi pokaždé potěší duši. Letos bych ráda ještě ze Slapů po bývalých Svatojánských proudech. Tam jsem nikdy nešla a podle mapy a fotogragií je to opravdu lákavé. Třeba se tam potkáme. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.