Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natekla dasen kolem osmicky a bolest

Od: osmicka odpovědí: 8 změna:
Zdravim, chci se poradit, vzhledem k tomu, ze je vikend a svemu zubari nemohu zavolat…
V pondeli me natekla dasen kolem osmicky, moc jsem to neresil a nechal to byt, v utery to jiz bylo mnohem horsi a dasen natekla o neco vic, ze lehce zakryla z 1/2 vylezlou osmicku, zacalo to hodne bolet a dasen byla citliva a jak byla natekla v oblasti pantu, tak jsem se do ni i stale kousal… Zavolal jsem tedy zubari a ten mi na ctvrtek dal termin… v ten moment me jiz bolela polovina pusy, ze jsem ji skoro ani nemohl otevrit… u zubare mi rekli, ze mam zanet kolem osmicky a zubarka jej propichla a odsala hnis, vlozila dren a rekla at si jej dalsi den pinzetou vyndam a vyplachuju pusu chlorhexidinem.
Dren jsem tedy dalsi den vyndal, od bolesti se celkem ulevilo, pusu muzu jiz normalne otevirat, ale dasen je jeste stale natekla a citlivejsi nez obvykle a rano byva vzdy natekla znacne vic, ze se do ni opet kousu, ale pak v prubehu hodiny po probuzeni se lehce stahne a neprekazi, ale stale je natekla a citliva a chvilkama zaboli, skoro az v pantu pusy… pusu stale vyplachuju.
Jak dlouho muze tento stav trvat? Bylo mi receno, ze az se to uklidni, tak se mam objednat na vytrzeni osmicky.
doplněno 19.02.22 20:59: Kdyby to znovu zacalo vypadat, ze to hnisa, mam to nejak propichnout jehlou? Dnes se mi podarilo trosku hnisu vymackat prstem pres bolest

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Skočte do lékárny pro Propolis, třeba tinkturu a potírat dásně. Nic jiného doma nepoužíváme a do dvou dnů je problém v puse vyřešen od bolesti a otoků. Ještě lepší navštívit včelaře a poprosit o kousek propolisu, ten naložit do slivky, vydrží nekonečně dlouho až do spotřebování. Je to silnější než kupované tinktury.

hodnocení

1x

Měla jsem stejný problém. Osmička mi rostla do dásně a brala jsem i antibiotika, až zánět opadl, zub šel ven. Zubař mi řekl, že by se to v různých intervalech opakovalo, jak by vždycky po čase začala růst. Vytržení nestálo za řeč, úleva neskutečná.

hodnocení

0x

Měl jsem to podobné. Udělal se váček a zakryl osmičku. Zubař váček naříznul a odtekl hnis. Pak se osmička opravila (kaz) a mám ji dodnes bez bolesti.

Pokud zub tlačí, tak to stále bude oteklé a musí ven dle mého.

Zkus to ledovat a nebo jíst zmrzlinu. Vyplachovat heřmánkem a nenechat hnisat.

max2
hodnocení

0x
Tak osmicky by se mely trhat do 35 let, dle meho zubare, ktery je oravdu Master.
Pozdeji to muze delat velke problemy.
Gumidek uz ma taky na case. Hehe
Horsi jsou spodni a urcite po vytrzeni pouzivat antibiotika.

Mám velkou hubu a jestli podědím ještě cukrovku po otci, tak to stejně bude padat samo :-D

max2
Na cukrovku a ruzne jine nemoci doporucuji pohyb a uz nekolikrate houby jako tinktury. Asi budu muset zavest osobne do toho Olmika! Hehe

hodnocení

0x

Ale nezanést si tam infekci.

Zubní pohotovost je od toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nateklá dáseň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]