Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyndání stehů problém

Od: anonymous10 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, v Úterý 15.02. jsem byl na vyříznutí dvou pih na chirurgii, jedna byla na obličeji u nosu a druhá na podbříšku. Pan doktor mi řekl že jsi můžu stehy u nosu vyndat sám po 4-5 dnech, a na vyndání stehů na briše mám přijít v pátek 25.02. Nemám ale prostředky k tomu abych stehy z nosu vyndal, dnes jsem to zkoušel a manikůrní nůžky to nepřestřihnuli, tak jsem volal na pohotovost jestli by mi stehy vyndali. Řekli že ano, tak jsem tam zajel a řekli mi že je na vyndání moc brzo, že to mám vyndat až tak v Úterý. Tak já už nevím čemu mám věřit, případně jestli jsem se u lékaře nepřeslechnul.
Hrozí nějaké nebezpečí, když to vyndání těch stehů u nosu tedy nechám až na Pátek i s tím břichem? Nezaroste to nějak? Mám strach

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nebojte se, nezaroste. Lékař na chirurgii má asi zkušenost, že kůže u nosu se nenamáhá a při běžném životě nijak nenatahuje, aby srůst případně praskl. Proto Vám řekl vyndat stehy za 4-5 dní. Lékař na pohotovosti pro jistotu přidává 3 dny.

Obecně, co si pamatuji, mi stehy vyndávali po 7-10 dnech. Jděte s tím v úterý klidně ke svému praktikovi, vyndá Vám stehy bez problému a všechno, co Vás bude zajímat, Vám vysvětlí.

Kdybyste se přece jenom rozhodl, že si stehy vyndáte sám, tak vydesinfikovat kůži i nástroje (nůžky, pinzetu), nit přestřihnout a pinzetou vytáhnout na té straně, kde je uzlík.

max2
hodnocení

2x
No stehy jsou velice individualni zalezitost, tak jako sadra na vyvrknuty kotnik. Nekdo rekne x dni, ale je potreba brat v uvahu Vasi konstituci, vek a schopnost neregerace. Taky mi jednou doktor trhal stehy a byl velmi prekvapen, jak to tam drzi. Ale vice bych duveroval chirurgovi, prece jen to dela denne.
Pri vsech techto zakrocich by mela byt jedna navsteva navic, zvlaste u mladsich pacientu.. Ehm

jabraka*
hodnocení

2x

V životě už jsem leccos zažil..Stehy oi různých venkovních příhodách si obvykle neodstraňuji sám,mám v rodině zdravotní sestru.Jako perličku uvedu,že vlastní ženě jse odstraňoval jeden zapomenutý stek po porodu dcery.

JABRAKA

vyndavat
hodnocení

1x

Oni se ještě používají vyndávací stehy? *sok* Už tak dvacet let zpět jsem dostal takové, co samovolně upadaly a zbytek se vstřebal.

hodnocení

0x

Jeden zapomenutý steh mi vyndavali až na rehabilitaci, počítám nějaké 2-3 týdny po operaci a taky to vytáhli.

max2
Tak samozrejme, vse jde vydolovat.
Ale se to treba bude muset nariznout a pak sit znovu.
Proto bych rozhodne doporucil navstevu drive, nez to potom resit nejak drasticky.
Me se to zahojilo drive v ustni dutine, pak mel doktor docela problem a malem to vzdal.
Myslim, ze to bylo jen 10-14 dni.

tabletka*
hodnocení

0x

Osobně bych se do vyndavání stehů z vlastního ksichtu nepouštěla a to jsem dělala na op.sále hodně dlouho. Rozrýpat si obličej je poměrně rizikové a následky jsou dlouho vidět. V pondělí zajděte někam na chirurgii, ať vám stehy vyndají oni, ten doktor je nějaký nezodpovědný lenoch.

hbcd
hodnocení

0x
Já si stehy z obličeje teda vyndala sama, prestrihla jsem to myslím klestickama na nehty. Plus dezinfikovat.
nov

Já zrovna tak, vydezinfikovaná pinzeta + nůžky, ani na kontrolu jsem nešla. Jizva žádná.

hodnocení

0x
Mne po vyriznutem znamenku vyndali stehy za 14 dni

hodnocení

0x
Byl jsem loni na operaci krku, stehy vyndali za týden, ale jeden dlouhý zapomněli. Ten mi vytahnul doktor u nás až po půl roce, protože se mi to nehojilo. Zarosteny nebyl, nic jsem necítil, měl asi 15cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]