Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v Úterý 15.02. jsem byl na vyříznutí dvou pih na chirurgii, jedna byla na obličeji u nosu a druhá na podbříšku. Pan doktor mi řekl že jsi můžu stehy u nosu vyndat sám po 4-5 dnech, a na vyndání stehů na briše mám přijít v pátek 25.02. Nemám ale prostředky k tomu abych stehy z nosu vyndal, dnes jsem to zkoušel a manikůrní nůžky to nepřestřihnuli, tak jsem volal na pohotovost jestli by mi stehy vyndali. Řekli že ano, tak jsem tam zajel a řekli mi že je na vyndání moc brzo, že to mám vyndat až tak v Úterý. Tak já už nevím čemu mám věřit, případně jestli jsem se u lékaře nepřeslechnul.
Hrozí nějaké nebezpečí, když to vyndání těch stehů u nosu tedy nechám až na Pátek i s tím břichem? Nezaroste to nějak? Mám strach
Děkuji
Nebojte se, nezaroste. Lékař na chirurgii má asi zkušenost, že kůže u nosu se nenamáhá a při běžném životě nijak nenatahuje, aby srůst případně praskl. Proto Vám řekl vyndat stehy za 4-5 dní. Lékař na pohotovosti pro jistotu přidává 3 dny.
Obecně, co si pamatuji, mi stehy vyndávali po 7-10 dnech. Jděte s tím v úterý klidně ke svému praktikovi, vyndá Vám stehy bez problému a všechno, co Vás bude zajímat, Vám vysvětlí.
Kdybyste se přece jenom rozhodl, že si stehy vyndáte sám, tak vydesinfikovat kůži i nástroje (nůžky, pinzetu), nit přestřihnout a pinzetou vytáhnout na té straně, kde je uzlík.
Jeden zapomenutý steh mi vyndavali až na rehabilitaci, počítám nějaké 2-3 týdny po operaci a taky to vytáhli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.