Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci jít spát, bojím se

Od: tann odpovědí: 20 změna:

Nechci jít spát, protože pak budu muset do školy a toho se bojím. Nic nepíšeme, nešikanují mě. Jen mi připadá, že je to na nic vůbec vstát a jít do školy a bavit se s někým. Všechno mi přijde na nic a k ničemu. Nechci vidět kamarádky, sice mi volají a mají o mě starost(jako že se dlouho neozývám), ale já z toho nemám dobrý pocit. Připadá si úplně blbá. Nevím, co řikat, když se se mnou baví. Přijdu si méněcenná. I ve škole. Přijde mi, že vůbec neposlouchám, jsem někde mimo. Nedokážu udržet pozornost. Často přemýšlím nad sebevraždou. Nejhorší je, že už je skoro půlnoc. Celý den přemýšlím nad tím, že se s těmihle pocity chci svěřit tátovi, ale nikdy se k tomu nedostanu. Jen nad tím uvažuji. Nechci, aby mě měl za blázna.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tátovi se svěř, neboj se. Je to táta, nebude si myslet nic špatného, pochopí tě a pomůže.

nicknevim*
hodnocení

0x

A nejste zamilovaná?

hodnocení

0x

Nemáš náhodou poruchu pozornosti (ADD)? To je celkem častý prolém. Rodičům by ses s tím ale rozhodně měla svěřit, sama to nevyřešíš.

tann
hodnocení

Nejsem zamilovná a žádnou poruchu osobnosti nemám.. :(

tann
hodnocení

tedy pozornosti.. nebo o tom aspoň nevím.

nicknevim*

jaká je příčina že přemýšlíš nad sebevraždou? to už musí mít vážný důvod..co se děje odpověz si co tě nejvíc trápí..

přeci když o tebe kámošky zájem mají tak tě mají rády takže tě berou jako v pohodě, jako chytrou a nevidí tě jako "blbou" jak píšeš asi si nemyslí že říkáš blbosti, to si asi myslíš ty ale jim nepřijdeš méněcenná přeci jinak by tě nekontaktovaly. Si promluv s rodičema, jestli jsou chápaví a rozumní tak vám to jenom pomůže

Nemůžeš to vědět, navíc to není zase až tak závažná porucha (jako třeba některé jiné). To, co jsi popsala, by tomu celkem odpovídalo. Není to nic hrozného, má to opravdu dost lidí.

Samozřejmě, může v tom být i něco úplně jiného. Záleží na to, jak dlouho takové potíže máš atd.

nicknevim*
hodnocení

0x

Buď ráda že jsi mladá..co bych za to dal a že jsi zdravá. Ostatní mají daleko vážnější problémy a přece žijou. Všechno bude v pohodě hormony se uklidní. Pozitivně myslet! ;)

martinaa*

Nicknevim, asi to myslíte dobře, ale mávnout nad problémy druhého rukou, protože se Vám oproti (třeba) vlastním zdají malicherné, není zrovna nejlepší řešení. Z drobného přehlíženého problému se jendoho dne může vyvinout nemoc či nějaká obluda.

nicknevim*

tak by jste si to mohla přečíst znova, nad ničím jsem rukou nemávl a psal jsem 2 příspěvky

doplněno 05.02.13 15:53:

To jste mě dost urazila..

martinaa*

Omlouvám se, předchozího příspěvku jsem si nevšimla. Nicméně vyjádření "buď ráda, že jsi mladá, ostatní mají daleko vážnější problémy" vyjadřuje ono pomyslné mávnutí nad tak "malicherným" problémem.

Ale věru nevím, co Vás uráží na slušné reakci někoho, kdo nesouhlasí s jedním Vaším příspěvkem.

doplněno 05.02.13 17:19:

V tom případě si rozumíme*placni*

Přeji pěkný den:)

nicknevim*

omluvu přijímám. ale vždyť to neni mávnutí nad problémem myslel jsem že je to právě povzbuzení, aby si uvědomila že na tom není vůbec špatně, pomoc může mít hodně podob. tak se mějte :)

nicknevim*
05.02.13 17:22

*pusa*:)

xyz*
hodnocení

0x

Znám to...člověk má strach, nechce jít spát, je mu špatně od žaludku, když zhasne a zavře oči chce se mu brečet, zvracet a nejlepe skončit život. Znám to a zrovna onehdy se mi to stalo. Je mi 19náct a šel jsem i přesto za mamkou a řekl ji to. A pomohlo to. Sedla si ke mně a mohl jsem ji vše říct. Chvilku to trvalo, ale pomohlo to. Určitě jdi za taťkou. Klidně ho i vzbuď. Jestli s ním máš vztah OK tak tě určitě rád vyslechne a bude i rád, že jsi se mu svěřila. Od toho tu rodiče jsou.

inge*
hodnocení

0x

To je deprese,to znám.Nepomůže nic,jen antidepresiva.Zajdi si co nejdřiv k lékaři.

hodnocení

0x

Píšeš, že kamarádky se s Tebou baví. Takže jsi zřejmě oblíbená, mají Tě rády.

Taky tu zaznělo, že jsi blbá /Tvá slova/. Nechci být příliš zvědavá, ale ve které jsi třídě a jaké bylo teď o pololetí Tvé vysvědčení? Myslím si, že se posuzuješ zbytečně tvrdě.

Spíš, než se svěřovat taťkovi, radila bych Ti svěřit se mamce. Mamky dcerkám daleko víc rozumí, chlapi občas nemají moc pochopení pro holčičí dušičku.

Snaž se se spolužáky komunikovat, kamarádit, jsi mladá a to jen jednou. Za chvíli to uteče a bylo by fajn, kdybys pak mohla vzpomínat na prima dětství a mládí, na bezva kamarádky a spolužáky.

Jinak zajděte s maminkou k dětské lékařce, ta poradí, jak dál. Pokud by padala v úvahu návštěva psychiatra, neboj se, nejsi žádný blázen a on je od toho, aby Ti pomohl. Nemáš se za co stydět, ale nemocná duše se musí také léčit, jako třeba zlomená noha. I když jinak. *mala* Jaga.

tann
hodnocení

No, připadá mi, že ty kamarádky se se mnou baví už jen tak ze zvyku, ale že jim přijdu divná. Chápu, že je to asi jen můj pocit, ale takhle se prostě cítim. Jsem ve druháku a vysvědčení nebylo nic moc. A mamce se svěřit nemůžu, to je složité. Ale dík za radu, zkusím to ňák překonat..

jardino555*
hodnocení

0x

nechápu, jak mladý člověk může mít deprese se sklony k sebevraždě. Nesedět stále u PC - víc cvičit, lítat venku :)

tann
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, jste hodní.. ale já si přijdu pořád stejně zoufale. Pořád jsem se s tím nesvěřila, teď se vyhýbám škole, protože mám pocit, že to tam nezvládnu. Vím, že se to tím nevyřeší, vždycky večer si řikám, že už tam půjdu, ale ráno nedokážu vstát.

Zkusím to říct tomu tátovi, i když nevím k čemu to bude, stejně mi řekne.. no, co se dá dělat. Do školy se musí. A nebude vědět, co mi na to říct. Moc spolu nekomunikujeme..

Budu si to muset vyřešit sama, ale aspoň kdybych zítra nemusela do tý hnusný školy:(

Tak ještě jednou všem děkuju.

ji7878877
hodnocení

0x

No, já bych se asi někomu svěřila... Já to mám taky.. Vím je to hrozný!Ale taky se nedokážu nikomu svěřit!

Nechci být blázen!A jít k psychiatrovy!*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]