Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se podívat ve Vysokých tatrách?

Od: kamilovic odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, už za týden se chytám na dovolenou na SLovensko do Vysokých tater. Dali by jste mi někdo tip kam se podívat v okolí tater? Kde je krásně v přírodě? Co navštívit?

Děkuji moc za tipy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

2x

Třeba vodpoád Skok, ale je tam strašně komárů, takže repeent sebou :) Tato trasa začíná u Štrbského plesa a je tam nádherně :)

google.cz/...

doplněno 17.07.10 14:55:

Vypadlo mi písmenko - mělo být repelent ;)

hodnocení

2x

tanap.sk/...

Mrkněte pro inspiraci sem.

Doufám, že už budou Tatry trochu "zarostlé"- byli jsme tam několikrát, naposledy rok po té hrůze, kdy popadalo všechno v pásu dlouhém 20 km a širokém 4 km, a když jsem to viděla, plakala jsem. Sle zase se nabídly nikdy neviděné výhledy - dřív bylo všechno skryté ve vysokých lesích, teď přehlédnete do široka, do daleka krajinu... Vysoké Tatry jsou nádherné. Ať Vám vyjde počasí a nepotkáte medvědy - nebo jenom hodně zdálky.

doplněno 18.07.10 16:57:

Velkým zážitkem pro mě byl Spišský hrad - není to zase tak daleko, a jízda po Dunajci na pltích.

chlupatependolino*
hodnocení

2x

Dobrý den,

těžká otázka, protože Tatry jsou krásné samy o sobě všude. Záleží na oblasti, kam přesně jedete, zda jste ochotni jet delší trasu na výlet nebo jet na kolech... Já osobně jezdím každoročně na Štrbské pleso, na Skalnaté pleso, ... Jste-li sportovně založen a máte pořádnou výbavu, můžete se pokusit o výstup na Gerlachovský štít z Tatranské Polianky, výstup na Kriváň ze Tří Studniček, ... Dále se vám bude líbit v jakékoliv tatranské dolině, Slováci je zvelebují, starají se o ně, je tam ticho, najíte se lesních plodů, často jsou na začátku dřevěné budky s tradičními výrobky a se sýry, atp.

A rozhodně dávejte pozor na obyvatele lesů, medvídci nám ožili, před týdnem jsem na Liptově za soumraku viděla jednoho asi 100 m od posledního domu ve vesnici. Ráno už jsme jen našli zdemolovaný včelín. :) Tak si to užijte.

kamilovic
hodnocení

Děkuji, ještě něco by bylo? Co Slovenský ráj?

Je hrozně těžké Vám poradit. Nejjednodušší odpověď by byla VŠUDE! ale to nejde. Na to by Vám nestačila dovolená, někdo za dlouhé roky nebyl ani na desetině těch míst, které stojí za to. Záleží na tom, kolik dní na to máte a na co jste zaměřeni.

Dobré rady poskytli už přede mnou. Já snad jen odkaz na webovou stránku, teda panoramatické obrázky, na kterých si můžete vybrat kraje a regiony Slovenska, otevřít si a otáčet panoramatické obrázky a udělat si představu, jak to asi bude vypadat ve skutečnosti... je to na panoramy.sme.sk/... myslím, že i na obrazovce to stojí za to!

Kam se podívat ve Vysokých tatrách?

haninka*
hodnocení

0x

Mě se strašně líbilo Zelené pleso, kam se hrabe Štrbské, stačí zagooglovat. A ta Jastraba veža nad ním... paráda, doporučuju.

kamilovic
hodnocení

Děkuji moc všem za typy, něco si vyberu, díky

kamilovic
hodnocení

Dobrý den,

děkuji všem co mi poradili kam se podívat na v SK, je tam úžasně a určitě se tam zase opět někdy vrátím.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]