Nejste přihlášen/a.
Známá si bylav pondělí předběžně vypočítat důchod na OSSZ, půjde do starobního důchodu 02.11.2022. Vypočítali jí částku důchodu a nyní neví jestli ta částka obsahuje i valorizaci od června 2022 nebo je výsledná částka bez valorizace a důchod jí ještě bude zvýšen do konce roku.
Mimořádná valorizace důchodu v roce 2022
Protože inflace v Česku dosáhla v období po červnu 2021 v součtu alespoň 5 %, bude provedena mimořádná valorizace důchodů a to od června 2022. Procentní výměra důchodů se v rámci mimořádné valorizace zvýší o 8,2 %. Tato mimořádná valorizace se bude týkat všech důchodů přiznaných až do konce roku 2022, tj. i důchodů přiznaných po měsíci, ve kterém bude valorizace provedena dosud vypláceným důchodům.
Zdroj: naseduchody.cz/...
Bez záruky. Četla jsem, že mimořádnou valorizaci dostanou pouze lidé, kteří k červnu pobírali důchod. Vaše známá bude bez valorizace.
Dejte odkaz kde jste to četla.
Já jsem totiž četl,že: "Na rozdíl od pravidelné valorizace budou kromě již vyplácených důchodů mimořádně valorizovány také všechny důchody přiznané po termínu mimořádné valorizace do konce roku 2022,"říká Jiřina Holubová, vedoucí oddělení penze společnosti Freedom Financial Services.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.