Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo vypisuje karanténu

Od: jakubb odpovědí: 5 změna:
Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti.
Manželka byla pozitivně testována na covid.Do trasovacího dotazníku mne uvedla do rizikového kontaktu.Šel jsem do karantény, ale nikdo se mi ještě z hygieny neozval ani mi nepřišla žádná SMS a jsou to už 3dny.Dělám si starosti jak to budu mít omluveno v zaměstnání.Lékař mi sdělil,že karanténu musí vypsat hygiena.Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat?
Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako otec pozitivního syna a manžel pozitivní manželky - hygiena vyhodnotila, že jsem od přírody inteligentní a není třeba mi volat, že mám být v karantnéně. Po určitém počtu dní mi nevolali, že už je po karanténě a můžu si jít nakoupit. Dokonce nevolali ani synovi nebo manželce, že už uplynul určitý počet dnů od pozitivního PCR testu a pokud jsou bez příznaků, můžou opět do světa...

Pokud ale potřebujete nařízení či potvrzení, musíte se snažit, kontaktovat příslušného lékaře nebo konkrétní pobočku karantény.

jakubb
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano vím,od více lidí, že se hygiena neozývá a lidé musí sami zvážit zda zůstat v karanténě nebo si chodí klidně do práce. Já jsem zůstal doma v karanténě. Ale nechci to řešit dovolenou.Lékař mi sdělil, že karanténu vystavuje hygiena a na příslušnou hygienu se nejde dovolat.
Nepřišla ani žádná SMS nic.

JJ, nestíhají - s vaším lékařem není domluva- nemůže napsat sám něco? A zaměstnavatel se s takovou situací ještě nepotkal? ... nějaká mzdová účetní?...

jakubb
hodnocení

Mzdová účetní mi sdělila, že se musí ozvat hygiena a že pošlou SMS se sebetrasovacím dotazníkem.Karanténa mi už končí.A lékař říká,že vystavuje neschopenku jen pozitivně testovaným. Ještě jsem se dočetl, že se musí podat žádost o vystavení karantény.

Lékař vystavuje neschopenku (karanténu) pouze v případě, že má pacient příznaky. Když je nemá, vystavuje hygiena. Jak se tam dovolat, neporadím. Je to zorganizované naprosto šíleně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]