Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákupy v Polsku

Od: andrejka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mohl by mi někdo poradit,jezdíte ted nakupovat do Polska?Jako menší si pamatuji že jsme tam jezdívali s prarodiči,ale to je cca 15-20let,to brali české penize na tržnici Chalupky.Jak je to v teto době,musím si vyměnit za zlotky?Když budeme tankovat benzín,můžeme platit českými.A kde je lepší,levnější koupit maso na tržnici,nebo v nějakém obchodě.Jak psali že vepřové maso stojí cca 40Kč na naše,poradte mi v jakém obchodě,nebo kde zjistím ceny?Jsou nějake stránky na internetu,popř.tipy i na benzínku.Děkuji Vám všem moc za odpovědi.Andrea.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Polské Chalupki...zajeďte o 3 km dál, Zabelków, na mapy.cz je nad Chalupkami. Je tam mnohem větší tržnice. Všude mají uvedené ceny ve zlotých i korunách a žádný nevýhodný kurz nepoužívají. V Chalupkách v obchodech, těch tam moc není, lze i v Kč, ale všude v obchodech i na benzinkách je nejjednodušší platit kartou. Dá-li vám terminál na vybranou platbu Zl nebo Kč, volte Zl. Hned u hranic jsem několikrát kupoval ve stánku železářství. Pilka na železo u nác kolem 20 Kč, tam 5 Kč. Ale když jich vezmeš 10, máš všechny za 20. Tedy kus za pouhé 2 Kč. No neber to! Poláci jsou velmi vstřícní. Jednou jsem něco jsem sháněl co neměli, v úterý, a prodavač mi říká přijď ve čtvrtek, dovezu ti. Maso...ceny porovnáte na místě, a řeči, že polské maso je nekvalitní jsou jen řeči, Poláci jsou stejní lidé jako my a jedí to, co i my tam nakupujeme! Pomluvit se dá všechno. Tržnice jsou v úterý, čtvrtek a v sobtu, odtatní dny je provoz slabší. Bez auta lze z Ostravy autobusem do Starého Bohumína na náměstí /konečná/ a 500 m přes hraniční most přes Odru na tržnici Chalupki.

hodnocení

2x

Zdravím,

na FB je skupina "POLSKO-nákupy, tipy a doporučení".

Tam najdete odpovědi na vaše otázky.

hlavicka
hodnocení

2x

Na přihraničních tržnicích se dá stále bez problémů platit i v českých korunách. Někde mají dokonce uvedené ceny jak v polských zlotých tak i v českých korunách. V kamených obchodech mimo tržnice a na benzinkách české koruny brát ale nechtějí. Pokud se platí na benzince ale i v některých obchodech kartou tak je dobré si dát pozor v jaké měně je na platebním terminálu zaúčtovaná platba a pokud v korunách tak to ještě před zaplacením odmítnout a trvat na platbě ve zlotých. Pro nás z Česka je lepší a výhodnější když ze zlotých na koruny to přepočítá naše banka v Česku než když si to přepočítají Poláci sami podle jejích pro nás nevýhodného kurzu.

id
hodnocení

0x

V záři z dovolené jsme se stavili na tržnici v Chalupkách. Zboží je označené vše v Kč, lze platit korunami. Maso bylo ve stejné relaci jako u nás, ale z doslechu vím, že v marketech akční zboží vyšlo levně, včetně masa. V marketech platit kartou. Mrkněte na akční cetáky v Polsku kupi.cz/...

juan*
hodnocení

0x

Polsko mám kousek od domu, dnes jsem natankoval naftu na Orlenu za 30,46 Kč / L a koupil jsem jeden balíček Krowek za 30,51 Kč a jablka za 15 Kč / kg.

veroslava
hodnocení

0x
Prosím potřebují nutně poradit. Jak se dostanu na Chalupky autobusem? Myslím číslo autobusů atd ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]