Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokračuje karanténa po dalším pozitivním PCR člena domácnosti?

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, Popíšu situaci : Manželka v pondělí pozitivní PCR test, já a kluci tedy od úterka 5 dní karanténa. Já mám jít v pátek na PCR test. Co když bude pozitivní? Bude pokračovat karanténa členů domácnosti? Od soboty platí nová pravidla a karanténa se ruší. Ruší se i běžící karantény, nebo jen ty nově vzniklé?

doplněno 16.02.22 13:18:

Osobně si tedy myslím, že pokud manželka bude bez příznaků, může po uplynutí izolace do práce, ale obávám se, že můj potenciálně pozitivní PCR test klukům prodlouží o dalších 5 dní karanténu. A že nová pravidla to neovlivní. Ale jistě to nevím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Tak já to oživuji a ptám se ještě jednou, jak je to s karanténami započatými před touto sobotou a novými pravidly? Automaticky se ruší, nebo musí doběhnout? Tak jednoduchá otázka a nemohu na ni najít odpověď.
hodnocení

Fakt nikdo nic?

kimbert*
hodnocení

0x

To ještě nemáte výsledek PCR testu ,když jste na něm byl v pátek?Počkejte na výsledek a pak to řešte ...

hodnocení

Nejde o mě, jde o syna. Měl být v karanténě do ůterka, příznaky nemá, na PCR ho lékař neposlal.

pb®
Poslal neposlal, mohl jste s ním na PCR jít, děti ho mají zatím zdarma. Negativní PCR ukončuje karanténu, ale asi jen po pozitivním kontaktu, ne při domácnosti s pozitivním.
Pozor. Je rozdil, kdyz mate pozitivni antigen, jdete do izolace. Pokud.vas nekdo napraska, tak jdete do karanteny, ltera podle me nejde ukoncit pcr. To jde u izolace. Je v tom chaos. Ja bych se osobne ridil instrukcemi. Aspon me i pritelkyni prislo presne od do plati karantena. Teoreticky kdyz by jste byl pozitivni a nahlasil kontakty rodinu tak buhnvi jestli by jim znova nenaridili karantenu. Neni jednodussi zavolat treba lekari?
pb®
Karanténa je po pozitivním kontaktu, když hrozí, že se osoba nakazila. Dá se ukončit negativním PCR testem. Po pozitivním PCR testu je člověk v izolaci, ukončuje se nejdříve až uplyne vládou daná doba, nyní je to 7 dní a člověk zároveň musí být 2 dny bez příznaků onemocnění.

jm
hodnocení

0x
Pondělí test manželka pozitivní, večer já a syn na PCR, negativní, karanténa. Středa druhý syn pozitivní PCR, já a syn negativní. Každý druhý den já a syn Antigen negativní. Stálo mne to 6x2x50 Kč. Čistě jen kvůli škole. Karanténa se prodlužuje, vždy podle nového pozitivního. Tak to bylo do včera. Dneska už asi zase jinak... Dokud nebudete pozitivní PCR, jste zdravý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]