Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Certifikát o prodělaném covidu pro děti

Od: ilona* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ve škole po nás chtějí certifikát o prodělaném covidu mých dětí (6 a 10 let). Certifikát lze ale stáhnout (10. den po testování) ze stránek uzis.cz jen na základě RČ + OP nebo na stránkách covidlab.cz na základě zaslané sms. OP děti nemají a žádná sms nepřišla. Poradíte prosím jak jinak certifikát získat? Když jsem volala dětské doktorce, ta mi řekla, že si je máme stáhnout právě z uzis.cz., ale bez čísla OP nás to nepustí. Když jsem covid prodělala já nebyl žádný problém - OP mám a došla i sms. U dětí se to asi neřeší.

Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Zaškrtněne na ocko.uzis druhou variantu Při očkování nebo na odběrovém místě jsem uvedl/a jak mobilní telefon, tak i e-mail (preferovaná varianta pro cizince a děti bez občanského průkazu). Zadejte mobil, mail a datum narození. Fungujete to, teď jsem to vyzkoušela. Sice mám pro kluky občanky (dobrá věc při prokazovaní věku kvůli slevám na vstup), takže se přihlašuju pomocí občanky, ale funguje i druhá možnost.

nox®
hodnocení

1x
Aniž bych chtěl příliš vrtat do tématu, ale má na to škola vůbec právo a důvod?

apmala
hodnocení

0x
Zdravím, a uváděla jste jako kontakt vaše telefonní číslo? Předpokládám, že u malých dětí by přihlašovací údaje měly být propletené s údaji rodičů. Zkuste kontaktovat místo, kde vaše děti byly na testech a zeptejte se na to.

ilona*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za rady. Na Vaše doporučení jsme vyzkoušeli i druhou variantu, ale tam jsou zase jen mé údaje o očkování. O dětech tam není ani zmínka. Další týden mají děti jarní prazdniny, budeme tak doufat, že potom už po nás škola nic požadovat nebude. Děkuji a hezké dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]