Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouva

Od: marooo odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit ohledně své pracovní smlouvy neboli pracovního poměru. Ve smlouvě mám napsáno že se pracovní poměr uzavírá na dobu určitou a to do 31.12.22 se zkušební dobou 3 měsíců. Jsem stále ve zkušební době, a tak se chci zeptat jestli je možné skončit ze dne na den třeba dohodou když zaměstnavateli oznámím, že mám svoje důvody k tomu, že nechci pokračovat. Jde to tak nebo k tomu něco náleží? Děkuji za brzkou odpověď. S pozdravem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ve vašem případě tedy nepůjde o dohodu, nýbrž o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. V případě dohody se dva subjekty na něčem dohodnou, vy však ukončíte jednostranně pracovní poměr bez toho, zda s tím zaměstnavatel souhlasí, či nikoli. Vy mu jen svoje rozhodnutí oznámíte.

marooo

Takže je to tedy možné, bez jakýchkoliv komplikací?

Samozřejmě je, od toho je to zkušební doba.Přesně jak psal bruno2 - zaměstnavateli oznamte (nejlépe písemně a nechte si převzetí podepsat), že k tomu a tomu datu ve zkušební době končíte PP.

tabletka*
hodnocení

0x

Je to možné, ale slušnost je to říct aspoň tři dny předem, aby se připravil na změnu, že mu bude chybět pracovník. Oznamte písemně. JInak je to cajk, důvody oznamovat nemusíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]