Dobrý den, vlastním pohledávku mého zesnulého známého, kterou jsem odkoupil před cca 10 lety, která bohůžel nebyla převedena na katastru a v pořadí věřitelů byl stále zapsán původní majitel. Při dědickém řízení, které trvá už cca třičtvrtě roku, se nemůžu dostat k notářce a neustále oddaluje mojí schůzku. Několik měsíců mě dalo dohromady dát vše do pořádku, takže to není jenom chyba paní notářky. Měl bych se něčeho obávat, je možné dědictví nestihnout nebo si dát na něco pozor? Jedná se o vyšší částku a chování notářky mě znepokojuje. Děkuji moc. J.
Napište notářce oficiální dopis, že jde o ten a ten problém a její otálení vás znepokojuje, takže pokud nebudete co nejdříve (určete termín v řádu týdnů) obeslán na jednání, budete se muset obrátit na Notářskou komoru. Myslím, že se obáváte právem.
Dobrá odpověď. Osobně bych na notářskou komoru napsal mejl s dotazem zároveň s dopisem notářce. Zeptal bych se, jak v takovém případě postupovat, když notářka nespolupracuje. Podat stížnost na notářku můžete i u soudu, který ji pověřil vyřízením dědictví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.