Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak na plicích po covidu

Od: kovidacka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
měla jsem velmi mírný prubeh covidu jen taková rymicka, na konci se přidal trochu kasel ale jen minimální. jenze teď mě bolí/tlačí tak divne plíce. Dráždí mě kasel ale když si zakašlu, tak se mi neuleví a porad tam ten divny tlak je. Měl jste to někdo stejně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

3x

Jo . Byl jsem uplně v pohodě a cca po měsíci jsem zjistil že jsem fyzicky na dně . V noci jsem se budil z nedostatku dýchání (zapomínal jsem dýchat) . Uplně zesláblý a jak jsem se přinutil rozdýchat , tak jsem cítil obrovský návrat sil (asi málo kyslíku v krvi). Pomohlo až cvičení (začal jsem běhat) . To zvýší kondici a rozdýcháte plíce (obnova vlásečnic) . Jak uváděl v televizi jeden doktor z plicního , pacienti se zlepšovali cca 1/2 roku po kovidu . Jak se to zanedbá a nechá být , pak už obnova nefunguje . Je to pěkná prašivina , uvádělo se že to má vliv na malé cévky (vlásečnice) , které se zanítí a odumírají v celém těle (třeba v očích zhoršení zraku) .

hodnocení

0x

Měla jsem těžký Covid a nemohla dýchat hned od začátku. Na internetu jsem si našla dechová cvičení a snažila jsem se pravidelně cvičit plíce. Nevím, jestli jsou ta cvičení stejná, ale podobná budou určitě a doporučuji poctivě cvičit.

jabraka*
hodnocení

0x

I přes dvojí vakcinaci a ještě další na chřipku mě covid19 upoutal na lůžko,doprovod horečka velmi špatné dýchání a nakonec covid centrum s kyslíkovou terapií.Po týdnu se vše upravilo.Manželka stejně teplotu,ale pak v pohodě.Za tři neděle vysoké horečkuy a těžký zápal plic ,test přitom negativní.

JABRAKA

hodnocení

0x
Zápal plic...

olinl
hodnocení

0x
V práci někteří kolegové i kolegyně ty samé problémy. Venku v zimě se jim dýchá lépe, než v teplém prostředí uvnitř+celková únava-musí více odpočívat. Jedné kolegyni obvoďačka "typuje" na astma, byla na rentgenu plic a žádný nález. Samozřejmě doktorka nevylučuje ani následky kovidu..

pb®
hodnocení

0x
Ne. Měla jsem mírný průběh bez teplot a kašle. Shodou okolností mám RTG měsíc před covidem a měsíc po, beze změn. Mám nealergické astma, na inhalátor s kortikoidy docela kašlu, při covidu jsem užívala vzorně 2x denně. 14 dní od prvních příznaků tělo v pohodě, jako bych covid neměla. Žádná únava, zhoršené dýchání, nic. Akorát zinku a vit. D jsem měla po covidu nedostatek, přestože jsem obojí užívala před i v průběhu covidu.

hodnocení

0x
Já neměla Covid, ale virózu a tlak na hrudi jsem pociťovala také. Ještě týden po nemoci mě to tam občas zabolelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]