Potřebuji poslat na univerzitu ověřenou kopii certifikátu z angličtiny (Cambridge Assesment English CAE) a myslela jsem si, že to nebude problém, že si zajdu na poštu a bude hotovo, ale teprve teď když jsem certifikát obdržela zjistila jsem, že listiny psané v anglickém jazyce prý nejdou ověřovat. Originální certifikát nikam posílat nebudu, mohl by se ztratit, ale nikde jsem se nedočetla, kde si ho teda můžu ověřit. Poraďte mi, prosím.
Tohle skutečně není snadné ani levné, asi nejlepší řešení je odjet na tu universitu (pokud je v ČR nebo poblíž) a ukázat certifikát přímo na studijním.
Bejvalka je překladatelka angličtiny a pokud potřebovala ověřit něco anglického tak zašla do jedné velké překladatelské agentury, kde ji už znali. Ti měli kulaté razítko a mohli ověření udělat. V Brně bych se mohl zeptat, jinde se poptejte sám.
A ještě - nepíšete odkud je ten certifikát a kam ho budete posílat (typický dotaz zde, napsat co nejméně důležitých informací). Jestli je něco z toho v Česku, tak by se dalo jich na to zeptat.
elinea*
Ano jsou v Česku. Certifikát Cambridge jsem si dělala v Olomouci a posílám to do Brna na Masarykovu univerzitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.