Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze Omikron poznat pomocí jednoduchího antigenního tesu?

Od: vendulka001 odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Stalo se Vám někdy že jste při byť jen velmi lehkých příznacích (lehčí rýma, atd) měly negativní antigen a pak následně pozitivní PCR test? Nějak už začínám pochybovat o tom, že antigeny můžou rozpoznávat Omikron a že jsou tím pádem skoro na prd.

Možná je to hloupá otázka, ale mě by to zajímalo.

Děkuji. A všem přeji hlavně pevné zdraví. *palec*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Známá zrovna prodělala covid a měla antigen pozitivní. Nevíme, co to bylo za variantu, omikron je ale nejpravděpodobnější. Nikde jsem nezaregistroval, že by antigeny na omikron nefungovaly, kdyby tomu tak bylo, tak snad už k tomu máme nějaké informace.

hodnocení

2x
U nás ve firmě to je s těmi antigeny konečná. Mají je nakoupené od různých firem..praxe je taková, že já středa čtvrtek antigen negativní. Čtvrtek večer horečky 40, které nešlo ničím srazit. Pátek ráno, pátek večer - antigeny negativní. Sobota odpoledne antigen negativní, sobota PCR test v 16. 00. Neděle ráno antigen negativní, neděle SMS s potvrzeným pozitivním výsledkem pcr. Pondělí,úterý ,středa, čtvrtek,pátek, sobota , neděle- antigeny negativní. Pondělí- antigen pozitivní. Za dvanáct dní teprve antigen ukázal pozitivitu. Takže nevím co je kde špatně *nevi* ale nebyla jsem jediná, byla nás v práci většina takto, že antigeny negativní, ale horečky a špatný zdravotní stav je nejpozději druhý den od negativního výsledku poslal stejně do postele a na pcr s pozitivním výsledkem..

Tak jestli jsem to správně spočítal, tak jste na svůj covid spotřebovala 14 antigenních testů. Buď si z nás děláte srandu, nebo jste to záměrně pojala jako test funkčnosti. Každopádně pokud by u každého fungovaly antigeny podobně, tak by jejich používání bylo jen vyhazování peněz. Já si ale stále dělám naději, že ty nakupované antigenní testy musí mít nějaký certifikát, který funkčnost zaručuje, i když asi nebude nijak oslnivá.

Pojala jsem to opravdu jako test funkčnosti. Naschvál. Proto taková spotřeba. Jistě asi nějaké certifikáty mají, originální krabice testů v zaměstnání jsem neviděla *nevi* Abych dodala- testy byly prováděny správně,dle návodu, takže se nejednalo o žádné "rychlé pošťourání. Fakt mě překvapilo,že různé značky testů fungovaly (resp. nefungovaly) stejně *nevi*

tabletka*
hodnocení

0x

Víceméně naprd byly i na deltu. Syn ještě před omikronem v ČR tři antigeny negativní, příznaky měl, PCR pozitivní. V práci kolegové všichni pravidelně a správně testovaní certifikovanými antigeny, kromě jednoho negativní a lehli s omikronem všichni během jednoho týdne.

Problém by mohl být v kvalitě těch konkrétních antigenů. Antigen neodhalí nemoc příliš brzo po nákaze. Důležité také je vyšmrdlat si nos důkladně, když jsem viděl jak to někteří dělají, tak by ty antigeny musely mít zázračnou citlivost, aby něco našly.

tabletka*

To víme. testy všechny v pořáfku s šmrdlat umí, už to dělají víc než rok. Zkrátka jejich spolehlivost je na úrovni gamblera.

hodnocení

0x

Ano, stalo. V úterý ráno a středu večer antigen negativní, ve čtvrtek PCR pozitivní a příznaky ve formě respiračního onemocnění.

makk
hodnocení

0x

Dnes je valná většina COVIDu Omikron a valná většina testů jsou antigenní. Kdyby to antigen nezaznamenal, tak by nebylo 300000 nakažených. Obecně je antigen méně spolehlivý, častěji bývá felešně pozitivní, ale může býy i falešně negativní. Ale ne plošně všechny.

hodnocení

0x

v naší rodině antigeny v pohodě, pozitivní i při minimálním příznaku (jedno dítě ucpaný nos, druhý dítě bolest hlavy, já rýma).

helou
hodnocení

0x
Ano, měla jse negativní antigen a ve stejný den pozitivní Pcr. Antigen mi zjistil covid jen na začátku nemoci. Po 5 dnech byl antigen už negativ ale Pcr pozitivní.

hodnocení

0x
Na me to teda fungovalo delal jsem si v prubehu 3 dni 4 testy dvou vyrobcu a vsechny pozitivni. Spis jsem mel problem, ze po pozitivnim antigenu jsem sel hned na pcr, shodou okolnosti slo o metodu pocucaneho tamponu v puse a ten vysel negativni. O dva dny pozdeji jsem sel znova, vymlela mi obe dirky a pozitivni. Je to loterie a hlavne velka komedie. Doktorka misto toho aby resila zdravotni stav, tak vam naznaci, ze jste neockovany pitomec a tim to hasne. Nastesti mi defakto nic nebylo. Jen jsem zacal vykaslavat, takze klasicke nachlazeni. Jo mam kolegu ktery mel obtize, myslim si ze horecky bolest tela atd. Vsechny testy negativni a az z protilatek se zjistilo, ze to byl podle vseho kovid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]