Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat informace pro rodokmen

Od: redles® odpovědí: 5 změna:

Jak a kde získat informace pro sestavení rodokmenu? Jsou již matriky digitalizovány nebo se musí obcházet a psát žádost.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já začal pročítáním fóra na genealogie.taby.cz/...

doplněno 14.02.22 16:34:

Matriky jsou ve státním archivu ebadatelna.soapraha.cz/...

hodnocení

4x
Já jako první obešel babičky, dědečky a jejich sourozence. Jen během tohoto prvního kolečka jsem měl skoro 200 lidí a kontakty na pár dalších co taky ledacos věděli.
Pravda, pak jsem to na dlouhou dobu odložil, neb bylo pořád něco důležitějšího, což teď vidím jako obrovskou chybu, neb se již není koho ptát a musí se informace pracně získávat všude možně.

hodnocení

2x

My jsme nejvíc získali, z dokumentu, který musel zajistit děda pro Němce za války. Nevím do kolikátého kolena, že nemáme v rodě židy. To byl slušný základ. Židi tam byli, ale nepřišlo se na to.

hodnocení

0x

Většina je digi. Jenže různě. A vždy jsou to pouze obrázky, nejde v tom vyhledávat.

hodnocení

0x

Pokud se prokoušete začátkem a chytně Vás to, pak se opravdu hodí tohle: deutsche-handschrift.de/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]