Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz, může po mne bývalý zaměstnavatel, když u něj nepracuju už skoro dva roky vymáhat ušlý zisk nebo náhradu škody. Vykonávaná profese v bývalém zaměstnání: podepsaná hmotná odpovědnost, fakturantka (vedoucí nám dávala vytvořit faktury dodavatelské na základě došlých objednávek poštou), pak mi byla tato činnost odebrána (po nástupu bývalé kolegyně na vedoucí pozici a příchodu nové kolegyně) a zároveň jako pokladní(komunikace se zákazníky za přepážkou/pultem, výpomoc kolegům, práce na směny s bývalýma kolegyněma).Do trezoru měli přístup, vedoucí, kolegyně, která povýšila (obě mne zaučovali) a nová kolegyně.
Myslím si, že se snad dělají pravidelně inventury, ne? Po dvou letech, pokud by s něčím přišli, bych se byla schopna i soudit. Byla bych být vámi v klidu.
Jenže kvůli tomu pravděpodobně nemohu najít zaměstnání. Možná se snaží vymyslet, najít nějakou právní kličku, jak člověka pošpinit. Vím, odkud vítr vane,indicie k tomu také mám, jenže to nemám jak dokázat... Oni chtějí mít za každou cenu navrch.
To je velmi nepravděpodobné. Jedině pokud bydlíte v Horní Dolní a tedy na základě drbů ví další podobné podniky, že jste podezřelá z manka či kdovíčeho. Jinak se mi nechce věřit, že by se vámi někdo dva roky zabýval, notabene když jste byla fakturantka a ne ředitelka. Nejspíš tedy osobní animozity na malém městě. To nejspíš nedokážete překonat, budete muset do práce v jiné obci.
Proč bohužel? Praha je tak velká, že nikdo nemá šanci to někomu polepit všude. Stačí tohoto zaměstnavatele vynechat v životopise a raději tam napsat "OSVČ" - třeba.
A on vám někdo v /případném, poptávaném/ novém zaměstnání-zaměstnáních řekl, že vás nepřijmou kvůli nějakému průšvihu, který se možná ani nekonal, v minulém zaměstnání? A ti minulí že na to přišli až po 2 letech? S takovým tvrzením bych je asi poslal do háje! Určitě existuje i nějaká právní ochrana. Zkuste kontaktovat odbory, i když nejste členkou. Nebo poslanci mají často ve svých poslaneckých kancelářích právní poradenství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.