Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Da mi doktorka razítko?

Od: alena11 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Prosím vas, potřebuji odpověď. Je mi 15 let a v říjnu jsem byla na 15.lete prohlídce. Mam o trochu vic kg než bych měla mít, a doktorka mi řekla, ze mam nadvahu. Ale musím odevzdat přihlášky na střední školu a tam potrebuju lékařské potvrzení. Chci se zeptat, myslíte ze i když mi říkala ze mam nadvahu, mi to razítko da? Nebo Jak? Hrozne se bojim. A zajima me vaše odpovedi. Bojim se toho, ze mi řekne ze mam nadvahu a ze mi nemůže to razítko dat. Nebo nevim jak to funguje. Moc doufám ze mi poradíte, dekuju moc předem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Váha nemá na přijetí vliv. Nemusíš se obávat.

hodnocení

5x

To jako že lidi s nadváhou nemají právo studovat? Tak to opravdu ne. Ani kdyby to bylo na tělesnou fakultu, tak by ti neodmítla dát razítko. Potvrzení u doktora je kvůli tomu, aby sis nevybrala naprosto nevhodný obor vzhledem ke svému zdravotnímu stavu. Třeba alergik na chemii a barvy aby nešel dělat natěrače, bacilonosička sestřičku atd. Takže se vůbec neobávej.

hodnocení

3x
Nevidim jedinej dúvod proč by ti to razitko neměla dat trocha nadvahy pokud se zrovna nehlasíš na nakou sportovní školu neni žadnou překažkou pro podání a případné přijetí na střední školu

hodnocení

3x

Proč by doktorka "nedala razítko"? Kdyby měla nadváha vliv na přijetí na školu, byla by půlka národa bez vzdělání *smich*.

doplněno 14.02.22 08:52:

Tak nechci Vás děsit, ale zrovna u letecké školy by větší nadváha vadit mohla. *zmateny*

hodnocení

2x

Pokud se nejedná o baletní školu či spotrovní tak nadváha není překážkou ve studiu. Samozřejmě je překážkou v životě, ale to je jiná "story".

id
hodnocení

2x

Aleno - podej přihlášku a uvidíš. Ty máš největší strach, že v dokladu bude napsáho - holka má 10 kg navíc? Lékařka ti razítko určitě dá a záleží na ní, zda tam napíše, NADVÁHA".

Větší strach bys měla mít z toho, že na letecké škole nebudeš stačit po fyzické stránce a po půl roku školu sama vzdáš. Na tlusté holky nejsou ani služební oděvy.

Ale do září máš čas svou NADVÁHU shodit, ale to bys musela chtít. V 15ti je ostuda tahat pár kilo navíc.

alena11
hodnocení

Moc vam dekuju za odpovědi. Možná jsem to napsala jinak, ale přesněji jsem myslela, jestli to tam někde nebude napsané. Jsem jedinacek, tudíž jsem první kdo jde na sš, a nevim jak to funguje. A nebude to tam někde napsané? A ne sportovni to není. Je to letecká škola. Kde jsou jenom praxe na letištích. Hrozne vam dekuju za odpovědi, ulevilo se mi.

Mat uz v 15 rokoch nadvahu, ktoru diagnostikuje lekar, nie je urcite v poriadku. Toto nie je sikana od zlych spoluziakov, toto je medicinsky fakt, robte so sebou nieco, inak to neskonci dobre.

Kedy zacinate cvicit a kedy obmedzite prijem kalorii?

I letadlo má svůj hmotnostní limit pro vzlet.

nov
hodnocení

0x

Jste tělesně zdatná a máte dobrý zdravotní stav? Podívala jsem se na kriteria pro přijetí na SOŠ civilního letectví a na jejich webových stránkách právě toto ve zdravotních požadavcích vyžadují. O kterou konkrétní školu ve vašem případě jde?

alena11
hodnocení

Ano tahle škola. Zdravá jsem, žádnou nemoc nebo tak nemám, pouze ta nadvaha. Spis mi šlo o to jestli to tam někde bude napsané ze mam nadvahu? Nevíte někdo jak to funguje jestli to na te přihlášce bude napsané?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]