Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká banka je nejlepší?

Od: justme odpovědí: 34 změna:
Dobrý večer, potřebovali bychom poradit ohledně srovnání bankovního účtu a spořícího účtu. Jaká banka je v tomto nejlepší a nestrhává peníze za každou blbost? Máte s tímto nějaké zkušenosti - jaká banka je nejhorší a jaká by se nám naopak vyplatila? Děkuji předem za vaše odpovědi! Vůbec se v tomto nevyznám.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
To je stejná otázka, jako které auto je nejlepší.
AirBank

hodnocení

1x

Teď máte jakou?

justme
hodnocení

Česká spořitelna

A co vám nevyhovuje? pokud nechcete určité služby, tak je zdarma také. Navíc má velkou síť poboček a kvalitní poradce. Jako stálý zákazník dostanete případný úvěr za lepších podmínek. A třebas potvrzení o cestovním pojištění vydají na počkání zdarma, u některé banky za to zaplatíte i přes 200 Kč a musíte čekat. Jediný problém bych viděl v tom, že zrušili karty Maestro ( ovšem to vás nemusí trápit, jiné banky je vůbec neznají)

Maestro je málo rozšířená. Všude mají terminály označené VISA.

Maestro je takový přežitek.

prik

Asi z Prahy. Kam chodíš za tím poradcem. Jsme město 10000 obyvatel a pobočka ČSSP zrušena. I jinde. Nějak od všech bank mám kartu MasterCard

gumidek: Možná je Maestro přežitek. Ale zrovna před týdnem jsem četl na jednom cestovatelském foru stesky cestovatelů, že v Holandsku VISa/Mastercard ani ťuk, jedině jakási jejich a pak Maestro. Kdysi jsem se s tím setkal i v Rakousku a Itálii. Ještě pamatuju dobu před několika lety, kdy se v rakouském supermarketu dalo platit pouze Maestro kartou.

arne1... ze je opak. Asi je jiná doba.

creditcard.nl/...

gumidek: Ale to jsou (s výjimkou revolutky) kreditky. Je celkem samozřejmé, že když půjdu do klenotnictví nebo do nějakého luxusního butiku, tak že berou vše. Ale běžné lidi zajímají karty se kterými nakoupí v nejbližší samošce. U nás se to moc nerozlišuje, v zahraničí se ten rozdíl uplatňuje více. Díky vlastnostem Facebooku už to vlákno nenajdu

mikx

Pracoval jsem 13 let v zahraničí plus cestoval a Visa a MasterCard berou skoro všude to je základ. Další k tomu bývají American Express a Discover, to je určitě nejrozšířenější čtyřka.

Maestro bych samostatně snad ani neuváděl to je v podstatě osekaná MasterCard (od stejné společnosti) ale ne moc známé, takže kde berou terminály MC by snad mohlo projít i Maestro i když to neuvádějí a budou divně koukat, větší problém je nákupy přes internet tam se často Maestro nechytá vůbec. A že by někde brali Maestro a MC ne je podle mě nesmysl.

Nesmysl to není. Prý jsou u Maestro karty nižsí poplatky. A běžné karty němci chápou jako "bankomatkarten". A stejně jsou skoro nejexotičtější Němci s jejich spořitelní EC kartou. Ta se navenek chová jako Maestro, ale nefunguje to naopak. Kde berou jen EC, tak tam se nic jiného nedá použít

Většinou turistická města a hlavní města berou vše. Házeli by si sami klacky pod nohy, kdyby znemožňovali platby turistům v hospodách a jinde, kde jsou pro ně služby (jídlo, památky, doprava).

Pochopitelně tam, kde turisti normálně nechodí (hobbymarkety, prodejci nábytku, elektro,...) tam si asi zaplatíš jen tím, co tam zrovna mají (MC, cash, ...)

gumidek: V zahraničí to tak možná je. U nás právě naopak. Restaurace pod hradem Bouzov - pouze hotovost. Penzion s restaurací 50 metrů od náměstí v Táboře - pouze hotovost.

Bavím se ve světě včetně čr v hlavních městech a turistických městech (Brno, Olomouc).

Bouzov je díra na Konicku. Stačí jet po tom asfaltu nebo co z něj zbylo.

V Brně většinou hotovost. Bojí se o dýška :)

Platil jsem kartou VISA i na Špilasu

prik
hodnocení

0x

Snad žádná nová banka za základní služby nechce poplatky.

Sporici účty

Airbank 3% do 250 000 Kč

Trinity 3,18% bez omezení

Creditas 3,6% do 350 000 Kč pouze pro nového vkladatele

mika

Zajímavé že zpravidla všechny ty nejvýhodnější banky (at už bez poplatků nebo s nejvyššími úroky) jsou české: AirBank, Trinity, Creditas, ještě Fio Banka, Moneta..

Přesto většina zůstává u dnes už vesměs cizích dinosaurů Česká spořitelna (vlastněná rakušany), ČSOB (vlastněna belgičany), Komerční Banka (francouzi).. Ročně pak zahraniční společnosti z Česka ven odvádí zhruba 700 miliard korun (pro srovnání příjmy - výdaje ČR do EU byly 68 miliard korun)

jarin*
hodnocení

0x

Pokud chcete využívat spořící učet a běžný účet v rámci jedné banky, tak je nejlepší Creditas. Běžný účet zcela zdarma, výběry z bankomatů zdarma. Spořící účet s aktuální akční urokovou sazbou 3.6% do 350 tisíc, nad tuto částku se úročí 2.6%.

Trinity sice nabízí nejvyšší úrok bez omezení výše vkladů, ale je dosti zaostalá. Nenabízí okamžité platby, mobilní aplikaci a u běžného účtu ani platební karty.

prik

Kdo říká že musí mít jednu banku. Je řeč o spořicím účtu. Creditas nabízí vše co Trinity chybí.

mirain
hodnocení

0x

Peníze v bance ztrácíte. Průměrná inflace 2021: 3.8%

czso.cz/...

jamess
Ale kdeže, inflace je 9,9% :)
Míra inflace vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen ke stejnému měsíci předchozího roku vyjadřuje procentní změnu cenové hladiny ve vykazovaném měsíci daného roku proti stejnému měsíci předchozího roku.
leden 2022: 9,9 %
Datum zveřejnění: 14.02.2022

tomas13
hodnocení

0x
Ta která dá největší bonus za založení :D a taky aby podporovala bankovní identitu :)
ČSOB 2000kc do mallu.
mBank dává vesměs pořád aspoň litra...
účet u ČSOB jsem založila před cca 3 týdny, a bonus do teď nikde i když mi byl při zakládání přísliben...nevíte do jaké časové lhůty ho vyplácejí? Už mi to začíná být divné

Vidím to na nesplnění podmínek pro získání "odměny"...

Získejte až 2 000 Kč do začátku

K nově založenému Plus Kontu teď dáváme bonus 1 000 Kč, pokud si k němu založíte cestovní pojištění nebo pojištění karty.

A dalších 1 000 Kč získáte, když si vyřídíte ještě i penzijko a začnete si na něj spořit aspoň pětistovku měsíčně.

Nemluvě o tom, že přímo na webu píšou:

Odměnu vám připíšeme do 2 měsíců od splnění podmínek pro její získání.

tomas13
Tady jsou podmínky mall.cz/...
Tak důležitý je při zakládání dat ten promo kód a pak aktivat appku. A pak mají taky nějaký čas na poslání - vse je v kompletních podmínkách, které jsou ale srozumitelné.
Penzijko je černá díra, vyhodite petikilo měsíčně do kanálu a cestovní pojištění málokdo využije. Ale za dva tisíce se to hodí :))
tomas13
Mícháte dvě různý akce... Hlavně něco napsat co, ale mít o tom ponětí to ne...

Všiml jsem si dodatečně že jde o jinou akci. Sorry jako... *mir*

hodnocení

0x

To je složitá práce, ale v podstatě to takto dělejte se vším, co si chcete koupit. Vezměte si papír a napište co od banky požadujete. Kolikrát měsíčně vybíráte z bankomatu, kolik chcete úrok, jaký typ plateb zdarma, zda potřebujete chodit na pobočku atd... A pak si už jen podle toho vyberte nejlepší banku. Stejně to funguje s televizí, vysavačem, kávovarem nebo mobilem. Srovnám si co od toho požaduju a pak kouknu co nabízí trh.

Souhlas. Já jsem například dříve měl tři debetní karty a jednu kreditku. Maestro mi sebrali, ale přesto mám ještě VISA i Mastercard. Málokterá banka to umí. A samozřejmě to bývá služba placená.

Moneta nutí visu. Maestro už nenabízí. Visa je sice zdarma, ale i tak. Založil jsem si USD účet, protože mají dobré kurzy přes směnárnu, nejprve poslali maestro a po 14dnech visu.
max2
Visu a vse zdarma mam u mBank a FIO.
U FIO zdarma k tomu dalsi ucty, vcetne karet a ucet na EURO bez poplatku.
Pro cestovani mam jeste kreditni kartu od Raifky, Mastercard, ne vsude funguje VISA.
Tam neplatim taky nic navic, jen to musim do konce dalsiho mesice vyrovnat.
Tak kecám, není to maestro, ale mastercard. Zatím teda moneta se nechala překecat na visu, jinak equa, air a fio nabízí standardní mastercard. Equa má výhodu, že má kartu multimenovou, takže stačí jedna karta ke třem účtům czk/eur/usd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]