Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co uzivate na cholesterol

Od: aja1946® odpovědí: 12 změna:
A ktery lek ma nejmensi ucinky. Nepiste sem prirodni leky,kdo uziva ty na predpis, musi uz dozivotne,U Maxe mi rekli, ze pri uzivani Rosuvastinu se nikdy nesmi pit zeleny caj. Zajimave 10 let minto nikdo nerekl,
doplněno 13.02.22 18:33: Myslim nejmensi skodlive ucinky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje starší příbuzná (88 let) užívá Sortis (bez problémů). Lékařem jí byl ke statinům doporučeno užívat koenzym Q10 (říká se mu enzym mládí). Chválí si jeho užívání. Cítí se fyzicky skvěle. Doporučuji. *palec2*

" Bylo prokázáno, že léčba statiny snižuje množství koenzymu Q10 v organismu. Vzhledem k tomuto zjištění bylo proto vědci navrženo užívání koenzymu Q10 v prevenci svalových nežádoucích účinků statinové léčby a existují důkazy, že užívání koenzymu Q10 ve formě doplňku stravy je může pozitivně ovlivnit. Jeho výhodou je fakt, že jeho užívání není spojeno s žádnými významnými nežádoucími účinky.

Užívání koenzymu Q10 bylo opakovaně prověřováno také na vrcholových sportovcích. Například ve skupině 25 vrcholových finských lyžařů vedlo užívání koenzymu Q10 ke statisticky významnému zlepšení fyzické výkonnosti, obdobné výsledky byly potvrzeny ve studii s basketbalovými hráči. Významné zlepšení míry únavy při užívání koenzymu Q10 bylo popsáno i ve skupině dobrovolníků při testování 30minutového cvičení na bicyklovém ergometru.

Užívání koenzymu Q10 mohou vyzkoušet všichni.

Koenzym Q10 je považován za zcela netoxický doplněk stravy, neboť se jedná o tělu přirozenou látku. Dle dostupných studií existuje předpoklad, že největší přínos z jeho užívání by měli mít starší pacienti, neboť s věkem hladina koenzymu Q10 v těle klesá. Též pro sportovně založené lidi má jeho užívání pozitivní přínos. Přestože koenzym Q10 zatím není oficiálně doporučenou standardní součástí léčby statiny, vzhledem k tomu, že jeho užití není spojeno s žádnou toxicitou či nežádoucími účinky, je vhodné jej v případě svalových bolestí spojených s užíváním statinů vyzkoušet jako jednu z možností jejich řešení. Jak totiž bylo popsáno výše – udržení léčby statiny je zcela zásadní pro prevenci srdečně-/....

ulekare.cz/...

hodnocení

1x

Liek na predpis vam odporuca a predpise lekar podla vasho celkoveho zdravotneho stavu. Niekomu je vhodny jeden liek, niekomu druhy. Laik na poradni vam nepomoze, konzultujte to s lekarom. Vy mu chcete prikazat, podla internetu, co vam ma napisat, ci ako?

pb®
hodnocení

1x
Zvýšený cholesterol jsem měla od roku 2005. Ne nijak závratně, celkový do 6, málo HDL, hodně LDL. Však taky všichni prarodiče umřeli na cévní příhodu před 70 a rodiče měli zvýšený cholesterol taky. Statiny jsem brát odmítla. Omega 3 užívám dlouho, ale na podzim jsem začala konečně užívat kvalitní s vysokým obsahem EPA a DHA, denně 2-4 g omega 3. A ejhle, rozbor před Vánoci ukázal cholesterol v normě, v únoru byl ještě zvýšený. Užívala jsem omega 3 od naturevia.cz, praktická doktorka říkala, že jí byla tahle značka taky doporučena.

petrm
hodnocení

0x

Užívám už dlouho Rosumop. V lékárně mi několikrát řekli, že nesmím jíst grepy. Ptal jsem se své doktorky, ta mi řekla, že je to blbost. Tak komu věřit?

hodnocení

Tak to se doktorka hodne myli. To je pravda ale s odstupem 12 hod se smi.
petrm

Můžeš nějak doložit, že grep škodí? V příbalovém letáku o tom není ani slovo.

hodnocení

0x

Suprelip 200. Bez nějakých omezení. Cholesterol klesnul, lék jsem vysadil, ch. stále v normě (každoroční preventivní prohlídky).

hodnocení

S tim se nesmi opalovat.

liska5
hodnocení

0x

Záleží na příčině zvýšeného cholesterolu. Tu máme každý trochu jinou! Nelze tedy brát stejné léky. Někdo má třeba vyšší cholesterol dědičně. Já se lékům snažím vyhnout a nejdřív bych to zkusila změnou životosprávy, stravy. Cholesterol jako takový potřebujeme k chodu těla, fungování buněk. Co je nutné a pomůže, když se zaměříme na zdravé střevo a zdravé cévy. Aby nebyl v těle žádný zánět.
Takže více syrové zeleniny /salát, zelená petržel, česnek, zelná šťáva, ovoce /jablka/, zastudena lisované oleje, klíčky, mandle přes noc namočené- hrst denně, cibule,ořechy, luštěniny, ryby, krůtí, česnek, cereálie /vláknina/..

Pokud z lékárny, tak Mg, Chrom+B6, kyselina listová, D vit, Ca, Si, lecitin. A pohyb, sport a pohodu ...

Omezila bych uzeniny, živočišné tuky, tučné mléčné výrobky,cukr, bílou mouku.. Někde nedoporučují ani hovězí...

hodnocení

0x
Vasosan P, ale je fakt, že u normálních lidí může způsobovat zácpy.

hodnocení

0x

Nechcete sem psát přírodní léky, přesto si myslím, že toto by Vám mohlo pomoci.

2 dcl vlažné vody, lžíce dobrého medu /ne žádná umělina/, 3 čajové lžičky kvalitní mleté skořice. Vše dobře rozmíchat, během rána vypít. Pokud se toto užívá denně, cholesterol se srovná.

Vlastní zkušenost nemám, ale chci to praktikovat na svém zeti, který má s tímto potíže. Tak uvidíme. Jaga.

hodnocení

0x
Lékař léčí ale nevyléčí. Jak by k tomu on přišel a celý farmaceutický průmysl, kde se točí biliony dolarů ročně. Věřte, že je to o stravě, o tom, co jíte. Pak se zbavíte nejen cholesterolu ale i vysokého tlaku, artrózy, obezity a všech dalších civilizačních chorob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]