Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem stále přenašeč covidu?

Od: kukuricepolni odpovědí: 11 změna:
Pěkný den,
Je pravda, ze i když jsem covid pozitivní i po 7 dnech, infekční už nejsem? Prý bych měla být iinfekční jen max 5 dni. Porad mám ale kasel. Tvrdí to moje nadřízená, ale Ja si nechci brát na triko to, ze někoho nakazim. Jak ti tedy je? Úplně z toho nemám dobrý pocit lézt teď mezi lidi.
Dekuju!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A psala jste jí, že máte stále kašel? Pořád Vám není dobře, tak máte nárok zůstat doma.

jm
Ne nárok ale povinnost

kimbert*
hodnocení

1x

Tak snad se nebudete radit s nadřízenou ,ale s lékařem,který mám napsal nemocenskou a který Vám ji bude ukončovat,ale jen podle aktuálního stavu,takže pokud máte příznaky covidu a oznámíte to lékaři ,tak ten by Vám měl prodloužit nemocenskou.

hodnocení

1x

Do práce se člověk vrací až tehdy, když je uzdraven, a to posuzuje lékař, nikoliv zaměstnavatel. Známý měl poměrně těžký průběh covidu a do práce se vrátil až po 3 týdnech.

riva
hodnocení

0x

V přírodě je možné všechno. Ale nemocenskou vám může prodloužit jen lékař. Jinak hajdy do práce.

sirokko
hodnocení

0x

To je individuální. Ovšem vzhledem k tomu, že se dělaly testy (chtete-li, pokusy) na lidech se záměrným infikováním, tak si nemyslím, že by to byla kdoví jak nebezpečná nemoc. Protože si jinak neumím představit, že by k záměrnému infikování v rámci výzkumu jakákoli organizace či etická komise dala k tomuto svolení u jakéhokoli vzorku obyvatelstva, natož v tomto případě neočkovaných.

bbc.com/...

Problém covidu nebyl to, že by to byla nějaká nebezpečná nemoc, ale to, že díky své šiřitelnosti představoval velký nápor na nemocnice (věřím, že minulý čas je zde použít dobře).
Někdy mě překvapuje, že je to už dva roky,co tu je covid a pořád se tu najdou lidé, které vlastně neví ani to základní info. Kde jste se celou dobu schovával?

hodnocení

0x
Záleží na firmě, jestli se bude řídit striktně nařízením vlády (tzn. po 5 dnech do práce) anebo jestli si omezení nějak rozšíří. U nás třeba po covidu do práce nesmíte bez negativního testu.
Jestli jste očkovaný, tak máte nárok na PCR test zdarma. Pokud chcete mít jistotu, tak jděte na test. Ale jestli vás chtějí po karanténě v práci, tak s tím asi moc nenaděláte, když vám doktor nemocenskou nedá nebo neprodlouží (pokud ji již máte).

Pět dní je karanténa, pro lidi, co přišli do kontaktu s rizikovou osobou. Nemocná osoba je doma tak dlouho, dokud to uzná lékař.

Mýlíte se. Viz. citace níže z oficiální stránky covid.gov.cz/... - nikde se nic nepíše o tom, že o všem rozhoduje lékař. To, že je člověk v izolaci automaticky neznamená, že musí mít neschopenku. A kašel může mít člověk klidně i půl roku a déle po prodělání covidu.

Izolaci (tzn. pokud jste pozitivní) můžete ukončit, pokud uplynulo 5 dnů od odběru pozitivního vzorku a poslední 2 dny nemáte žádné příznaky. Pokud tyto příznaky máte, prodlužuje se izolace po celou dobu výskytu příznaků, plus 2 dny bez příznaků.

jabraka*
hodnocení

0x

Nákaza virem začíná vdechnutím vzduchu,s obsahem virových částic.Sám člověk zatím nakažen není,ale výdechem může někoho nakazit.V okamžiku průběhu nákazy se vytvoří protilátky,ale ještě ne "zlomky " DNA s produktem virového dělení.Přenos dceřiných molekul viru začne až druhý,třetí den po nákaze.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]