Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ségra vyžírá rodiče

Od: endoras odpovědí: 37 změna:
Se ségrou jsme dvojčata (28). Ona bydlí s přítelem u rodičů (na hornim patře RD), já se odstěhovala k příteli. Přijde mi nefér, že tam nemusí nic platit, kvůli tomu taky nepracuje - přítel jí koupí vše, oblečení, kabelku, tak nemá důvod pracovat. Elektřinu a vodu neplatí, protože to po nich rodiče nechtějí. Aby tomu nebylo málo, tak k nim dolů chodí 2x denně na jídlo. Já, na druhou stranu, pracuji, abych mohla příteli přispět na nájem (chce po me jen 1000kc, ale ráda dám i víc), musím přispívat na jídlo, platit elektřinu atd. Máma mi za to, že tam nechodím na jídlo dává 2tisice Kč jako prispevek. Jenže i tak je to málo, když segra nic nekupuje a nic neplatí, a ještě jezdi s mámou po nakupákách takže jí taky koupí vše co chce. A pak se na me naštve, ze řeknu mámě, ze by měla něco platit. Co s ní? Máma by klidně jim zakázala chodit vyzirat lednicku, ale těžko řekne ne, když řekne, ze má hlad… navíc mi máma říká, ze jsem se stehovat nemusela a ze je to jen moje chyba. Na návštěvy jezdím každý druhy den, ale dělají ze mě vyděděnou, jen proto, že jsem se postavila na své nohy. A taky vše co si koupím, třeba zájezd na hory, tak jí to koupí taky, ať jede s námi…chci si koupit auto, ale až si ho koupím, určitě jí ho koupí taky. Ach Jo, co s tím?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Co chcete od nás poradit, to nechápu.
Vy jste se odstěhovala, postavila se na vlastní nohy a tím pádem jste vyhrála.
Myslíte si, že vaše matka bude vaši sestru s přítelem dotovat permanentně až do smrti?
Tomu sama nevěříte. Jednoho dne se matinka nakrásně naštve a dojde jí, že by měla také myslet na sebe.
A bude šlus.
Být vámi, tak bych tam přestala chodit.
Uleví se vám na duši a na srdci.
Takový je život, nezáviďte jí, ona je vlastně chudák, který ve svých bezmála třiceti letech není schopen se sám o sebe postarat.

13.02.22 16:02

wamp *palec*

hodnocení

8x

Připadáte mi jak malá rozmazlená holka a ne dospělá žena. Když to má ona, tak to chci i já. Že si u toho ještě nedupnete.Měla byste přestat závidět a nevšímat si toho. Vaši rodiče jsou svéprávní a je jen na nich co dělají se svými penězi. Spíš si říkám, že vám není hanba chodit si tam každý měsíc pro dva tisíce.

hodnocení

5x

Nejste člen rodiny, vaše rodina jste vy a váš přítel. Ségra zatím asi zůstává členem původní rodiny. A máma si se svými penězi má právo dělat co chce, ač se vám to nelíbí. Asi má peněz dost. Ano, ségra je vyžírá, cítí se tam doma, ale jim /nebo je máma sama?/ to nevadí. Vy, ač máte pravdu, jen závidíte, ale nemáte do toho co mluvit. Jo, kdyby máma byla v nouzi a vy jste ji bránila, to by bylo něco jiného. Ach jo, že? Ségra na to doplatí až půjde do důchodu...zápočtem dob apodobně. Přeji vám v životě hodně radosti a netrapte se věcmi které jsou mimo vás!

zor
hodnocení

4x
Podle toho co píšete, máte zlaté rodice
Podporují vás obě dvě a to i ve věku, kdy už jste hodně dospele. Asi mají dost financi. Tak na ně hlavně nezapomeňte, až budou stárnout, budou nemohouci. Oplatte jim jejich stedrou, obetavou péči.

hodnocení

4x

Chováte se obě nepřiměřeně svému věku. Už byste měly být vdané a každá mít svou rodinu, ne se handrkovat o příděl z mamahotelu. Za nedlouho se můžete stát placenými klientkami gyn centra, kde budou lítat desetitisíce.

k2

Už byste měly být vdané a každá mít svou rodinu

Proc?

Pretoze nad biologickymi hodinami sa vyhrat neda.

hodnocení

3x

Ten spravny cirkus pride po smrti rodicov : tahanice o uspory (ak nejake budu) a najma o ten dom. Sestra na pracaku vas nebude vediet vyplatit z vasej polovice, asi ani vy ju, tak sa to preda, predtym sa este do krve pohadate ...

k2
hodnocení

2x

Nezavidet sestre a nevrtat se do veci, ktere ocividne oboum stranam (sestra x rodice) vyhovuji.

doplněno 13.02.22 14:03:

A penize, ktere Vasi rodice davaji sestre jsou "clenu rodiny"? Rodice si muzou snad samostatne rozhodnout, komu dobrovolne daji sve penize, nebo to podleha nejakemu schvaleni rodinne rady spojeneho s hlasovanim?

doplněno 13.02.22 14:29:

Jste tatuv mluvci? Neumi mluvit, nebo je nesvepravny ci nemy? Sveril se Vam a pozadal Vas o reseni situace?

Proc tedy je cela otazka o tom, jak Vam to vadi a Vy jste ukrivdena?

endoras
hodnocení

Mě nevyhovují. Na mě jste v té rovnici zapomněl. Také jsem člen rodiny.
endoras
hodnocení

Fajn, tak to vadí tátovi a jsou to jeho peníze. Nepřišla jsem sem slovíčkařit.

hodnocení

2x

Teba serie asi to,že rodičia sa rozhodujú sami za seba,čo spravia so svojími peniazmi,že?

doplněno 13.02.22 14:22:

Tomu sa vraví závisť.

endoras
hodnocení

Ne, vadí mi, že segra s tím nic nedělá. Nikdy nepracovala a je jen na pracáku. Když já si něco koupím, tak se umí jen rozberecet a poprosit mamku, ať jí to koupí taky.
jajo
Do zavisti to moze prerásť, ale zatial to chápem ako pocit nespravodlivosti, ide to do hnevu a to uz pridu aj iné emocie ako nenavist a zlost atd a potom pridete na to ze s tym sa musite zmierit, neriesit ich, len zdialky..

pb®
hodnocení

2x
Vám matka dává 2 tisíce měsíčně? Proboha proč? Od té doby, co jsem začala pracovat, jsem přispívala a domácnost a nic krom bydlení nedostala a ani to nevyžadovala, měla jsem přece svoje vydělané peníze. Nevím, proč by rodič měl platit něco svému dospělému nestudujícímu dítěti, pokud sám nehce.

Vždyť je to zřejmé z dotazu. Máma podporuje jednu dceru, tak asi pro lepší pocit se to snaží té druhé kompenzovat, byť tedy v míře spíše symbolické.

endoras
hodnocení

Ano! Souhlasím. Ty peníze mi dává protože segre dává 20 tisíc, tak aby ji to nebylo blby

Ségra vyžírá mámu a vy vyžíráte přítele, dáváte mu jen 1000. Vy tam jste jen každý druhý den, ségra tam je každý den! A k té částce 20000 jste přišla jak? Z čeho jste ji vypočítala? Vám není trapné k mámě jezdit pro 2000? Máma prostě vychovala 2 sobecké vyžírky a teď penězi kompenzuje vlastní špatné svědomí. Vy jste vlastně ubohé všechny tři! A vy se navíc užerete závistí a nenávistí!

gjbcc
hodnocení

2x
Hanba by mě fackovala, kdybych ve 28 přispívala příteli na bydlení jen 1000 Kč a ještě stahovala rodiče o 2000 měsíčně. Vy jste nějak postižená a nemůžete si najít normální práci, kde budete vydělávat dost na to, abyste se sama uzivila?

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Víte, ona závist má velké oči. Vy, která se vší samozřejmostí vyžíráte svého přítele a nestydíte se ždímat každý měsíc z mámy 2.000, si představujete, kolik asi vyždímá ségra, když je u zdroje, vzhledem k 2tisícům, které se daří vám vyloudit z povzdálí. Ale ono to tak vůbec nemusí být. Vy jste jen tak "nenažraná", že si malujete, že kdyby ségra platila u mámy víc, dařilo by se vám to víc z mámy vyloudit. Jste příšerná. Ne maminku, ne mamku, ale mámu máte jen na tahání peněz a pomlouvání (i před cizími, i tady na poradně), a zatím byste se měla stydět do morku kostí. ...Ach Jo, co s tím?... Co třeba nekupovat si to auto, a těmi penězi se udávit? To by pro někoho, jako jste vy, musel být suprový zážitek. Mít peněz plný chřtán...*alene* Ida

doplněno 13.02.22 22:41:

@jak123, ještě by se měla vyjádřit tazatelka, zda je schopná vnímat i jiný názor, než jen ten svůj. Ida

Ido, děkuji, že jste projevila v podstatě stejný názor jako 2x výše já. Prostě, je to závistivá blbka s přesvědčením, že by mámu mohla vyžírat víc než 2 tisícovkami. Chtělo by to znát názor maminky a taky asi tu polemiku tady už ukončit protože to už nikam dál nepovede.

A zase se to tu zvrhlo v urážení. Tohle vážně nechápu, dělá vám to dobře?

minsk
hodnocení

2x

To je pozůstatek z mládí. jJsou dvojčata a vždycky holky měly všechno /zřejmě/ stejné anebo napůl. Oblečení, dary, hračky, péči.

Nyní jste dospělé a nějak to drhne. Porovnáváte se stále.

Dvojčata jsou na sebe navázána více, než sourozenci s odstupem let.

Nepřepočítávejte, máte každá svůj život, jiný a jinak zařízený. Zkuste se oddělit, nejezděte za rodičemi tak často, Odstřihněte pupeční šňůru a hlavně nevytahujte se, co máte nového, kam pojedete, co si chcete koupit.

Nesoutěžte se sestrou.

V málokteré rodině dostanou sourozenci stejně, přesně napůl.

jenda22
hodnocení

2x

Až nebude matka a její platby, přijdou exekutoři a bude po baráku. Našlápnuto mají v domě k tomuto konci všichni.

rajskyprotlak
hodnocení

2x

Mám jen jednu drobnou poznámku. Moc se mi nelíbí, že většina rádců zde ( a nejen u tohoto "dotazu") začala tazatelku soudit a odsuzovat. Ale proč? Toto přece není posláním této poradny. Přijde mi, že se někteří v "rozcupování" tazatele přímo vyžívají a naopak se začnou předvádět, jak oni jsou naprosto dokonalí. Určitě to nepřispívá k celkovému ovzduší zde, které se vždy vyznačovalo vstřícností.

hihe
hodnocení

1x

Zdravím, při vší úctě, celá ta situace mi přijde divná - proč vám rodiče přispívají dva tisíce, když vy pracujete?

Uvědomuje si sestra, že teď má sice zlatou lžičku v puse (přítel si jí vydržuje a žije u rodičů), ale že o oboje může přijít? Přítel ji opustí a co potom, nalepí se na rodiče a bude na nich přisátá, dokud neumřou? Proč sestra nikdy nepracovala, kdo ji živil, než si našla tohohle přítele?

Rodičům asi to, že si vaše sestra z nich a svého přítele udělala kasičku, nevadí. Nemůžete dělat nic, váš problém to není. Ale osobně nevidím důvod, proč bych jako rodič měla živit svoji práceschopnou, dospělou dceru (pokud tedy vaše sestra není nemocná, to nezmiňujete), dospělé děti bych maximálně pozvala na víkendový oběd, ale neživila bych (byť částečně) ani vás, ani vaši sestru. Dospělý člověk by se měl postarat sám o sebe.

hodnocení

1x

Jaký má smysl užírat se něčím, co stejně nejspíš neovlivníte? Rodiče třeba vaši sestru vnímají jako tu slabší, málo samostatnou, tak ji (možná ze soucitu) podporují více než vás. Musíte to brát jak to je. Pokud budete prudit, nepomůžete si, spíše si uškodíte, budou vás vnímat jako závistivou a nepřející.

smode2
hodnocení

1x
Sourozenec třeba dostal byt a já nic. A všem to připadá normální :) Vítejte v klubu hehe ;) alespoň to kdykoliv když se mi chce všem pořádně vmetu do očí a vynadám jim a řádně povyčítám - to jim vadí nejvíc*smich*
doplněno 13.02.22 15:44: A až budou rodiče cokoliv potřebovat nebo až budou staří a budou potřebovat nepřetržitou pomoc oplaťte jim stejně: hoďte jim pár drobných na přilepšenou a pak je neprodleně a vždy odkažte na sestru - ať se snaží;)

hodnocení

1x

Nestarejte se o ségru. Starejte se o sebe. Jste snad dítě?

Buďte ráda, že máte návyk. Ségra ho nemá a až nebude mít rodiče, tak pak to bude mít sakra těžké.

Ale to není Vaše věc. Vy si budujte vlastní rodinu a nestarejte se.

Rodičům to evidentně vyhovuje, tak tak nestrkejte čumák.

Bude klid na obě strany.;)

osobne
hodnocení

1x

Milá zlatá, na světě není žádná spravedlnost, jednou se s tím budete nucena smířit. Ségra má na vše "nárok", že je člen rodiny, vy tedy podle vaší rodiny nejste a i podle tvrzení většiny zde také ne. OK. Být vámi nechal bych to takto a do budoucna, až bude sestra potřebovat pomoci, tak ji odkažte na to "že nejste členem oné rodiny v onom domě". Budete se muset smířit s tím, že ani v rodinách nepanuje elementární férovost a spravedlnost, ale citové vydírání a manipulace různých typů. Mohl bych vám tady psát z vlastní zkušenosti, jak dokáží takové povedené rodiny využívat vaši pomoc a ždímat vás jako doslova otroka až desítky roků, ale když pak potřebujete pomoci ojediněle vy, "není čas", vždy je něco neodkladného. Cítím s Vámi, věřte mi. Kdo nezažil neuvěří jakých křiváren, hajzláren jsou takové rodinky schopny vůči nějakému svému blízkému rod. příslušníkovi. "Po přízni řízni" ... na to pasuje nejlépe !

mate59
hodnocení

1x

Nezáviďte jí,ale taky im jednou skončí zlaté časy ve špesártu.

hodnocení

0x

Hanba by mě fackovala, mít 28 let a být dotována rodiči.

liska5
hodnocení

0x

Plno toho bylo řečeno. Jedno mne při té konstelaci napadlo. Jestli je to "satisfakce"? Ségře totiž s největší pravděpodobností připadne péče o stárnoucí a časem nemohoucí rodiče...

A to si holka, nezvyklá pracovat, sakra mákne...

Socka ma pracaku ich supne kdesi do ustavu a este im bude chodit vyberat z uctu peniaze, ktore ostatnu po platbe ustavu.

hodnocení

0x

Nehněvete se za můj názor, ale vyžírky jste obě dvě. Vaše sestra žije zdarma u svých rodičů, Vy se nestydíte každý měsíc natáhnout ruku a sebrat od rodičů dva tisíce. A ještě jste schopna napsat, ŽE JE TO MÁLO. *bzum* Ve 28 letech nemáte právo chodit k rodičům pro jídlo. Nebo za to brát peníze. Stará jste dost, máte svůj vztah, do práce chodíte, tak se postarejte.

Pochopila bych to, pokud snad máte děti, že to mamka dává třeba pro ně, ale o dětech nikde nepíšete. Jinak nechápu, proč dospělé dceři pravidelně strkají peníze. Snad o svátku, narozkách, ale ne běžně. Obě jste schopny se o sebe postarat, měli by tedy rodiče už myslet víc sami na sebe.

Jinak Váš druh je opravdu svatý muž, pokud od Vás chce příspěvek na nájem jen 1000 Kč. A možná právě v tom je ta chyba, obě i se sestrou jste si totiž zvykly žít na úkor někoho jiného, bez vlastního přičinění.

Přeběhne pár desetiletí, Vaši rodiče budou možná potřebovat ve stáří pomoc od dcer. Nebo jeden z nich zůstane sám, nemocný. Už to vidím, jak se o ně se sestrou přetahujete, obě jim chcete pomáhat a sloužit. Nebo to tak není? Z Vašeho příspěvku mám podivný pocit, že Vám jde jen a jen o sebe. Jaga.

jaj*
hodnocení

0x
Hlavně hlidejte aby to mamka měla pod kontrolou, aby to nebylo tak že sestře koupí boty za 5000 a sobě suchej rohlík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]