Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání - OSVČ + brigáda

Od: milanjezek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak mam vyplnit daňové přiznání, když jsem byl OSVČ a zároveň jsem měl brigádu na DPP a další na DPČ. V žádné jsem si nevydělal tolik, aby se mi to strhlo a dostával jsem z jedné "čistý příjem" (tam jsem podepsal růžový papír) a v druhé ne. Mám uvést tyto brigády také do přiznání nebo tam mám uvést jen zisk z činnosti OSVČ? (tam to nepřesáhlo ani 70 tis. Kč za 6 měsíců). Zároveň jsem od září studentem.

Je to složitější, doufám, že je to pochopitelný... :D

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli nebyla z dohod odvedená zálohová ani srážková daň, byla u nich uplatněná základní sleva na poplatníka. Část této slevy je tedy už vyčerpaná. Příjmy z dohod je potřeba uvést do § 6, zisk z podnikání do § 7 a od součtu odečíst slevy. Nejjednodušší je elektronické podání, ve kterém formulář navede, spočítá a provede kontrolu. Pro loňský rok ale ještě nefunguje.

milanjezek

Děkuji moc
a nevíte kdy bude zprovozněn? stíhá se to ještě do letošního podání?

tabletka*

Na poslání je ještě spousta času, zcela jistě ho k odeslání otevřou včas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]