Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nepřijít o rodinu

Od: gaucho912* odpovědí: 34 změna:
Dobrý den ,začal bych tím že jsem nezodpovědný idiot mám skvělou a obětavou manželku dvě krásné malé děti a provedl jsem velkou blbost napůjčoval jsem si peníze u nebankovních společností a blíží se splatnost vůbec netuším jak z toho ven ofiko banky my nepůjči a myslím že co nevidět půjdu na ulici moc mě to mrzí hlavně vůči dětem a tak se ptám existuje instituce či jednotlivec co by my pomohl předem děkuji za odpověď a samozřejmě beru i ty negativní jelikož jsem vůl.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

8x
Dobrý den. První krok máte za sebou. Ten nejdůležitější. Přiznat si chybu. Teď to druhé nejtěžší bude probrat s manželkou celý problém v klidu bez afektu.
Pomůže vám insolvence. Po pár letech budete zase žít normální život. Takových lidí je spousta. Na začátku mohly být dobré úmysly a pak smůlu nebo špatní lidé na cestě.
Hledejte na stránkách insolvence, soud určí zda máte nárok na takový postup.

hodnocení

7x

magdon napsal nesmysl, ani rozvod TEĎ UŽ manželce nepomůže a gacho nežádá pomoc ale radu. A ta následná povídka je taky na nic, to je takové jak já jsem dobrá a ty blbý. Asi zbývá zkusit insolvenci a k zaměstnání přibrat další práci a dotáhnout to spolu s manželkou ke konečnému úspěchu. Kde bydlíte?

gaucho912*
hodnocení

V pronájmu takže to bude taky rychlé.Vím pozdě bycha honiti.

"...gacho nežádá pomoc ale radu"

Tak číst snad ještě umím *zed*. Gacho jasně na konci té své předlouhé věty píše: "...existuje instituce či jednotlivec co by my pomohl?"

Takže nechce poradit, ale pomoct. Jak asi? Že by mi třeba jako poslal číslo účtu a já mu na něj z dobrosrdečnosti poslal pár stovek tisíc ;)?

hodnocení

4x

"...existuje instituce či jednotlivec co by my pomohl..."
Proč by Vám měl někdo pomáhat *sok*? Sám si za to můžete, sám to musíte řešit.

A rada? Možná by pomohlo se urychleně rozvést, aby Vaše dluhy nepostihly celou Vaší rodinu a vyžral jste si to sám.

gaucho912*
hodnocení

Máte pravdu všechno beru.

Myslel jsem tím obec, město. Ono jiná řešení jsou možná v Třinci a jiná v Domažlicích /například/.

hodnocení

4x

Nechcete prísť o rodinu,no v žiadnej vašej odpovedi,ste nespomenuli,či o tom vedela aj vaša manželka,hoci vám táto otázka bola položená viackrát. Z toho usudzujem,že ona o vašich dlhoch nič nevie a vy ste pravdepodobne tie požičané peniaze buď zle investovali,rozhádzali alebo prehrali a teraz chcete radu,že kto to za vás zatiahne. Moja rada znie,priznať sa manželke,dohodnúť sa veriteľom a ísť robiť do Nemecka alebo niekam inam a makať aj presčasy a splácať dlh a popritom sa modliť,aby vám to klaplo v manželstve.

jajo
dobra odpoved a aj rady..a este k tomu..uz take chyby nikdy neopakovať.

hodnocení

3x

Měl jste přemýšlet dřív. Jistě jste pracoval, vydělával, Vaše skvělá a obětavá manželka taky. To je první předpoklad.

Na co byly ty Vaše půjčky? A manželka o tom věděla? Důležité je, když je člověk ženatý, poradit se s rodinou, nepodnikat nic na vlastní pěst. Co Vám teď zbývá? Pracovat a pracovat, vzít si vedlejší zaměstnání, abyste mohl splácet, plnit své závazky. A Vaše obětavá a skvělá manželka by Vám měla se splácením pomáhat, pokud o půjčkách věděla. Protože při svatbě Vám oddávající určitě řekl: V dobrém i zlém. A to zlé teď nastalo.

Dluhů se strašně bojím. Měla jsem je jen dvakrát v životě. V roce 1975 novomanželská půjčka, 30 tisíc. Po narození našich dvou dětí z ní nějaké peníze odečetli. Zbytek jsme splatili hravě - 300 Kč měsíčně. Tenkrát to bylo snadné. A za tu půjčku jsme vybavili takřka celý byt.

Druhá někdy kolem roku 1990 na novou lednici. Také jsme to splatili, jak to nejdřív šlo. A od té doby jsme si koukali na všechno spíš postupně našetřit, půjčky už žádné. Nemůže mít člověk hned všechno najednou. I když to trvalo často dlouho, ale nebyly žádné závazky.

Ovšem prvním předpokladem je finanční gramotnost. Ta Vám chybí. Na Vaše dvě krásné a malé děti a skvělou a obětavou manželku jste měl myslet s předstihem. A pořídit si jen to, na co stačíte. A postupně si časem pořizovat další. Teď nezbývá, než splácet. Jinak manželka i děti půjdou o číslo dál. A kdo za to může? Dluhy dokáže nasekat každý jouda, ovšem se splácením už to bývá horší. A nikdo to za Vás neudělá. Asi tak. Jaga.

jm
Víte, vy jste sice hezky shrnula fakta minulosti, ale nejsem si jistý, jestli je to rada.

nov
hodnocení

2x

Zde je velmi dobře popsáno jak postupovat při podání insolv. návrhu. Zkuste navštívit nějakou nejbližší Občanskou poradnu nebo Poradnu při finanční tísni.

optrebic.cz/...

financnitisen.cz/...

gkgfh
hodnocení

1x
Já moc nechápu, proč byste měl přijít o rodinu? Prostudujte si osobní bankrot, jestli na něj máte nárok. Komunikuje s firmami, kterým dlužíte a domluvte se na odkladu splátek nebo snížení splátek. Najděte si druhou práci. Musíte to řešit, samo to nezmizí. Možná by stálo za to, nechat rodinné finance na manželce, vy očividně nejste moc finančně gramotny.

tabletka*
hodnocení

0x

Doufám, že se mýlím a není to pokus vytáhnout z nějakého dobračiska úspory.

gaucho912*
hodnocení

Není jen potřebuji poradit toť vše všechny své závazky jsem vždy dodržel.
id

Promiňte, ale sám píšete tohle - se ptám existuje instituce či jednotlivec ... Takže potřebujete od někoho získat peníze, aby to za vás vyřešil. Toto mě nepřipadá žádost pouze o RADU.

jm
Jednotlivec může být třeba konkrétní osoba se zkušenostmi a znalostmi... Třeba přímo insolvenční správce, který sem zabrouzdal. Nebo duchovní, který může navést na správnou cestu.

qqr
hodnocení

0x
Ty půjčky jste si bral určitě pro svou rodinu, tudíž manželka o nich musela vědět, takže ani ji asi také nenapadlo, jak vse budete splácet. Možná jste moc mladí a neumíte premyslet a předvídat. Asi si budete muset najít ještě jednu práci a manželka také. Nějaký jedinec těžko pujci peníze někomu, kdo má prázdnou kapsu.

minsk
hodnocení

0x

Bydlet musíte, takže je nutné zaplatit byt.

Obraťte se na svoje rodiče, prarodiče. Pokud tedy chcete zachránit rodinu, tak na všechny okolo vzdálené příbuzné, pokud je dluh velký. Ať pomohou a vše společnými silami poplatíte i za cenu toho, že se prodá chata, chalupa a případný zbytný majetek, který jste si pořídil.

Po dohodě s manželkou pracujte navíc ve svém volném čase, najděte si brigády.

Určitě jednat s bankou, co se dá dělat. Nedávat hlavu do písku, ale objednat se, sjednat schůzku.

gaucho912*
hodnocení

Nikoho nemáme všichni jsou po smrti .Tatove maminky babičky dědové prostě všichni během tří let zemřeli.
minsk

To je ovšem smutné.

Dědictví žádné není?

minsk

Pokud nebudete mít na zaplacení nájmu, tak manželka s dětmi může požádat o bydlení v azylovém domě.

hodnocení

0x

V první řadě bych navštívila nějakýho bezplatnýho právníka / občanskou poradnu / , aby poradili. A rozhodně komunikovat s manželkou. Plus si najít ještě jednu práci.

hodnocení

0x

Já si hlavně myslím, že pokud máte "skvělou a obětavou manželku" tak o těch půjčkách asi ví. I kdybyste jí o půjčkách neřekl, tak při zdravém rozumu asi musela vědět, že utratíte víc peněz, než jste schopen (schopni) reálně vydělat.

Tudíž si oba sedněte a pobavte se o tom, jak to vše splatíte.

hodnocení

0x

bezplatna-socialni-poradn/...

Dále: zadejte na google: dluhová poradna. Získáte množství informací. Také bezplatné právní poradny, jsou v každém větším městě, a také při charitách.

hodnocení

0x

O jak velký dluh se jedná? V každém případě se musíte dohodnout s manželkou, protože je ve smyslu § 694 obč. zák. za dluh také odpovědná. S věřitelem se pokuste dohodnout na odložení splátek. Prodejte všechno, co není potřeba k holému životu. Neuvažujete o oddlužení. To je v podstatě okradení věřitele ve prospěch insolvenčního správce. Kromě toho to je dlouhodobé znemožnění jiné půjčky, např. hypotéky.

hodnocení

0x

No já nevím, ale ty peníze jste si evidentně půjčoval s vědomím Vaší manželky a společně jste je utráceli, protože to zřejmě nebyly nízké částky, když jste se ocitli takové situaci. *co*Takže jste nezodpovědní oba dva a je to fifty-fifty, a tím pádem ona zase až tak úžasná nebude, když připustila, abyste se dostali do situace, která ohrožuje celou rodinu. Takže moc nerozumím formulaci té otázky. "Jak nepřijít o rodinu", to navádí k doměnce, že o tom Vaše paní neví. Ale když to neví, tak za co a s kým jste ty penize utratil? Snad nebudete vykládat, že jste to propil v hospodě, nebo s jinýma ženama...*zmateny*

gaucho912*
hodnocení

Manželka Neví nic vše jsem promrhal sám jde o 200 tisíc což je fakt masakr možná i psychicka pomoc v rámci nějakého psychologa by pomohla já už fakt nevím no jo no .♥
gkgfh
Jak se dá rozfrcat tolik peněz, aniž by si rodina říkala, kde jste je vzal?
tabletka*

prohrát online po nocích?

A jeho manželce nebude divné, že vysedává po nocích u počítače? To byla dost nevšímavá ženská.

Promrhal sám? 200 tisíc jste rozházel a na svou rodinu nepomyslel? *nene* Tak sám jste zasil, sám si skliďte. A i kdybyste našel nějakého psychologa, tak ten Vám ty peníze přece nepůjčí! ;) Tak jakpak byste asi tak mohl vyřešit to, že přijde zazvonit domů exekutor? *co*Jsou tady lidé, u kterých jste získal sympatie tím, že jste si sám nasypal popel na hlavu a že se kajete, Ale ani ty sympatie Vám z bryndy nepomohou. Jsou sice případy, kdy to pokání stačí, ale Vy jste "zhřešil" způsobem, kdy pokání fakt stačit nebude. Tak teda kontaktovat ty kterým dlužíte, a pokusit se o nějaký splátkový kalendář, nebo využít rad, které zde napsali jiní. A samozřejmě makat a vydělávat peníze. A stále se mi nechce věřit tomu, že o tom manželka nic neví. Ale i kdyby to pravda byla, nic to na věci nemění, dluh se tím nezmenší. A pokud máte teda tak úžasnou rodinu, tak by Vás manželka měla podržet, a pro příště si na Vás a Vaše utrácení dát lepší pozor. Stejně je mi ale divné, proč si myslíte, že by Vám pomohl nějaký psycholog, ten Vám místo Vaší manželky pár facek přece nedá a ani to by v tomto případě nepomohlo. Jen jestli nás tady "netaháte za fusekle..." :-D

jajko
hodnocení

0x
Pomaly zacinam byt alergicka na takych " muzov" ako ste Vy a je vás nejak vela. Psychologicku podporu? Vas akurat nakopat do zadku. Za prvé..ste posera...za druhé..ste hlupák. Radu Vam dam ako pisal vyssie chodte konecne normalne pracovat a prestante byt decko a zacnite so sebapoznavaním a sebavzdelavaním.A dakujte Bohu za to ze ste zdravý a mate sancu napravit chyby, ak nie ste zavislák nejaký. V tejto dobe si pozicat od nebankovky zdravy chlap to je non sens ako keby ste nemal rozum, vsak ale rakusko, nemecko, anglicko, taliansko, holandsko plno práce mesacne 2000 eur aj viac. ale to by ste musel pracovat. Aha Vy by ste najradsej zbankrotoval. Aj tak sa dá ale co potom. Tak si najdiye nejakeho špekulanta uctovnika pravnika co to robí.

hodnocení

0x

Ptal jsem se kde bydlíte, napsal jste že v podnájmu, ale na další otázku, že jsem myslel obec, město, jste nereagoval. A taky, jaké máte zaměstnání? Napište. Stále vám narůstají úroky plus úrok z prodlení a ten může být zničující! Nebo napište přímo na jak123@email.cz. Doufám, že jste si sem nepřišel jenom naříkat nebo nečekáte, že vám ty peníze někdo daruje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]