Nejste přihlášen/a.
magdon napsal nesmysl, ani rozvod TEĎ UŽ manželce nepomůže a gacho nežádá pomoc ale radu. A ta následná povídka je taky na nic, to je takové jak já jsem dobrá a ty blbý. Asi zbývá zkusit insolvenci a k zaměstnání přibrat další práci a dotáhnout to spolu s manželkou ke konečnému úspěchu. Kde bydlíte?
"...gacho nežádá pomoc ale radu"
Tak číst snad ještě umím . Gacho jasně na konci té své předlouhé věty píše: "...existuje instituce či jednotlivec co by my pomohl?"
Takže nechce poradit, ale pomoct. Jak asi? Že by mi třeba jako poslal číslo účtu a já mu na něj z dobrosrdečnosti poslal pár stovek tisíc ?
"...existuje instituce či jednotlivec co by my pomohl..."
Proč by Vám měl někdo pomáhat ? Sám si za to můžete, sám to musíte řešit.
A rada? Možná by pomohlo se urychleně rozvést, aby Vaše dluhy nepostihly celou Vaší rodinu a vyžral jste si to sám.
Nechcete prísť o rodinu,no v žiadnej vašej odpovedi,ste nespomenuli,či o tom vedela aj vaša manželka,hoci vám táto otázka bola položená viackrát. Z toho usudzujem,že ona o vašich dlhoch nič nevie a vy ste pravdepodobne tie požičané peniaze buď zle investovali,rozhádzali alebo prehrali a teraz chcete radu,že kto to za vás zatiahne. Moja rada znie,priznať sa manželke,dohodnúť sa veriteľom a ísť robiť do Nemecka alebo niekam inam a makať aj presčasy a splácať dlh a popritom sa modliť,aby vám to klaplo v manželstve.
Měl jste přemýšlet dřív. Jistě jste pracoval, vydělával, Vaše skvělá a obětavá manželka taky. To je první předpoklad.
Na co byly ty Vaše půjčky? A manželka o tom věděla? Důležité je, když je člověk ženatý, poradit se s rodinou, nepodnikat nic na vlastní pěst. Co Vám teď zbývá? Pracovat a pracovat, vzít si vedlejší zaměstnání, abyste mohl splácet, plnit své závazky. A Vaše obětavá a skvělá manželka by Vám měla se splácením pomáhat, pokud o půjčkách věděla. Protože při svatbě Vám oddávající určitě řekl: V dobrém i zlém. A to zlé teď nastalo.
Dluhů se strašně bojím. Měla jsem je jen dvakrát v životě. V roce 1975 novomanželská půjčka, 30 tisíc. Po narození našich dvou dětí z ní nějaké peníze odečetli. Zbytek jsme splatili hravě - 300 Kč měsíčně. Tenkrát to bylo snadné. A za tu půjčku jsme vybavili takřka celý byt.
Druhá někdy kolem roku 1990 na novou lednici. Také jsme to splatili, jak to nejdřív šlo. A od té doby jsme si koukali na všechno spíš postupně našetřit, půjčky už žádné. Nemůže mít člověk hned všechno najednou. I když to trvalo často dlouho, ale nebyly žádné závazky.
Ovšem prvním předpokladem je finanční gramotnost. Ta Vám chybí. Na Vaše dvě krásné a malé děti a skvělou a obětavou manželku jste měl myslet s předstihem. A pořídit si jen to, na co stačíte. A postupně si časem pořizovat další. Teď nezbývá, než splácet. Jinak manželka i děti půjdou o číslo dál. A kdo za to může? Dluhy dokáže nasekat každý jouda, ovšem se splácením už to bývá horší. A nikdo to za Vás neudělá. Asi tak. Jaga.
Promiňte, ale sám píšete tohle - se ptám existuje instituce či jednotlivec ... Takže potřebujete od někoho získat peníze, aby to za vás vyřešil. Toto mě nepřipadá žádost pouze o RADU.
Bydlet musíte, takže je nutné zaplatit byt.
Obraťte se na svoje rodiče, prarodiče. Pokud tedy chcete zachránit rodinu, tak na všechny okolo vzdálené příbuzné, pokud je dluh velký. Ať pomohou a vše společnými silami poplatíte i za cenu toho, že se prodá chata, chalupa a případný zbytný majetek, který jste si pořídil.
Po dohodě s manželkou pracujte navíc ve svém volném čase, najděte si brigády.
Určitě jednat s bankou, co se dá dělat. Nedávat hlavu do písku, ale objednat se, sjednat schůzku.
V první řadě bych navštívila nějakýho bezplatnýho právníka / občanskou poradnu / , aby poradili. A rozhodně komunikovat s manželkou. Plus si najít ještě jednu práci.
O jak velký dluh se jedná? V každém případě se musíte dohodnout s manželkou, protože je ve smyslu § 694 obč. zák. za dluh také odpovědná. S věřitelem se pokuste dohodnout na odložení splátek. Prodejte všechno, co není potřeba k holému životu. Neuvažujete o oddlužení. To je v podstatě okradení věřitele ve prospěch insolvenčního správce. Kromě toho to je dlouhodobé znemožnění jiné půjčky, např. hypotéky.
No já nevím, ale ty peníze jste si evidentně půjčoval s vědomím Vaší manželky a společně jste je utráceli, protože to zřejmě nebyly nízké částky, když jste se ocitli takové situaci. Takže jste nezodpovědní oba dva a je to fifty-fifty, a tím pádem ona zase až tak úžasná nebude, když připustila, abyste se dostali do situace, která ohrožuje celou rodinu. Takže moc nerozumím formulaci té otázky. "Jak nepřijít o rodinu", to navádí k doměnce, že o tom Vaše paní neví. Ale když to neví, tak za co a s kým jste ty penize utratil? Snad nebudete vykládat, že jste to propil v hospodě, nebo s jinýma ženama...
Promrhal sám? 200 tisíc jste rozházel a na svou rodinu nepomyslel? Tak sám jste zasil, sám si skliďte. A i kdybyste našel nějakého psychologa, tak ten Vám ty peníze přece nepůjčí!
Tak jakpak byste asi tak mohl vyřešit to, že přijde zazvonit domů exekutor?
Jsou tady lidé, u kterých jste získal sympatie tím, že jste si sám nasypal popel na hlavu a že se kajete, Ale ani ty sympatie Vám z bryndy nepomohou. Jsou sice případy, kdy to pokání stačí, ale Vy jste "zhřešil" způsobem, kdy pokání fakt stačit nebude. Tak teda kontaktovat ty kterým dlužíte, a pokusit se o nějaký splátkový kalendář, nebo využít rad, které zde napsali jiní. A samozřejmě makat a vydělávat peníze. A stále se mi nechce věřit tomu, že o tom manželka nic neví. Ale i kdyby to pravda byla, nic to na věci nemění, dluh se tím nezmenší. A pokud máte teda tak úžasnou rodinu, tak by Vás manželka měla podržet, a pro příště si na Vás a Vaše utrácení dát lepší pozor. Stejně je mi ale divné, proč si myslíte, že by Vám pomohl nějaký psycholog, ten Vám místo Vaší manželky pár facek přece nedá a ani to by v tomto případě nepomohlo. Jen jestli nás tady "netaháte za fusekle..."
Ptal jsem se kde bydlíte, napsal jste že v podnájmu, ale na další otázku, že jsem myslel obec, město, jste nereagoval. A taky, jaké máte zaměstnání? Napište. Stále vám narůstají úroky plus úrok z prodlení a ten může být zničující! Nebo napište přímo na jak123@email.cz. Doufám, že jste si sem nepřišel jenom naříkat nebo nečekáte, že vám ty peníze někdo daruje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.