Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklá sklovina

Od: uoi odpovědí: 9 změna:

Ahoj, už je to celkem dýl, kdy mě praskla sklovina na horní jedničce, bohužel... Chci se zeptat jestli to jde nějak u zubaře spravit, tj. zaplnit miniaturní dírku na zubu. Z blízka je to docela vidět... Nevím jestli jsem to popsat dostatečně, tak přidám náčrt pro lepší představu :)

Prasklá sklovina

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Samozrejme ze jde, ale je to zasah do zubu, aby to drzelo. Ze zdravotniho hlediska se to jen zabrousi, aby tam nebyla nerovnost ostra pro jazyk. To docela videt je predpokladam v zrcadle ze 20cm, coz normalne mezi lidmi moc nenastava..

hodnocení

1x

No to máte vyštípnutý a šikovný zubař vám udělá nástavbu, ani to nebude vidět.

Měla jsem před časem stejný problém a naše šikulky zubařky to neumí, 3x se pokoušely a vždy to vypadlo. Půjdu na zbroušení a korunku.

uoi
hodnocení

Hmm, jaká je cena za to vyplnění?

fotokompozit 1500 - 3000 za výkon

Já platila v našem prdelákově 800, ale 2x, a jednou to uznali jako reklamaci. Dohuntovali mi zub tak, že vpředu nemá žádnou sklovinu a tak bude korunka. Naštěstí jen za 4 tisíce.

re4zon
Jestli je to jen malinko stiple tak si proboha hlavne nenech brousit zdravy zub a davat zadne korunky. Nech to zhodnotit zubare, at ti to zalesti a pak se podivej z metru do zrcadla, jestli to vubec uvidis. I ta nastavba znamena sklovinu naleptat, aby na to slo lepit. Kvuli skoro neviditelne estetice si nicit zdravy zub fakt muze jen blazen.

hodnocení

0x

Už je to celkem dýl... takže na prohlídky nechodíš? Jinak by to zubař viděl a spravil. Maličkost.

uoi
hodnocení

Takže nástavba by mohla zub ještě více poničit?...

re4zon
Nejlepsi co muzes mit je vlastni zub bez zasahu. Jakkoliv se do nej hrabne, vzdycky je to riziko. Muzes mit nastavbu do smrti nebo se ti to za rok muze zacit kazit, to ti nikdo nerekne. Stejne tak to co tam mas ted muze byt problem, ale taky nemusi. Bez se na to zeptat zubare, podle nakresu se nic nedozvis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]