Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtyřicítky horečky

Od: marod odpovědí: 14 změna:
zdravím.od včerejška mam 40-41 horečky.Bylo mi fak mizerně,srdce mi tlouklo 3x rychleji než normálně a bolel mě celej člověk.Z ničeho nic to přestalo.Akorád mě bolí nohy.Před chvílí jsem se o5 měřil a mam 38,5 ale cíťím se fajn.Neni mi na umření jako včera.Mam zavolat svému lékaři,aby mi poraďil,nebo to nemam řešit a ono to přejde?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

40-41 horečka už je snad i případ pro pohotovost. Samozřejmě to řešte s lékařem!

hodnocení

2x

jestli máte 40 horečky tak se určitě sražte studené zabaly atd a v blizkosti sebe telefon pro kontaktovaní zachrané služby

jako lék doporučují aspirin nebo acylpirin a jeho ruzené varianty

hodnocení

2x

Typický omikron, píše se o tom všude. V lékárně doporučí paraceptamol (jakejsi vylepšenej) po dvou tableách a po 4 hodinách proložit jedním ibalginem. bez záruky.

hodnocení

2x

40-41 horečka? *sok*
To jste měl být dávno ve špitále !
Jinak příznaky odpovídají Omikronu.
Sice jsem tak vysoké teploty neměla, ale šílená bolest nohou, která stále trvá a též bolesti hlavy.

sirokko
hodnocení

2x

Před třemi lety byla horečka horečkou, dnes je to omikron kterej se musí diagnostikovat těhotenským testem tvl... Vás to některý ještě fakt tak bere?

Zvýšená teplota není nemoc, ale obrana organismu proti infekci, takže není tak úplně vhodné to řešit, pokud člověk neumírá a je schopnej psát na internet.

Lékaři zavolat můžeš, a co myslíš, že ti poradí? Ležte doma, kdyby se to zhoršilo, volejte pohotovost.

hodnocení

1x
Horečky kolem 40° a rumplující srdce jsou přeci na pohotovost, nevím na co čekáte. Protože se taky můžete dostat třeba pod 30°, což pak bude na havrany - pokud by si příbuzní nebyli jistí...

hodnocení

1x

Lékařka nás kdysi upozorňovala, že při takhle vysoké horečce je potřeba chladit - ne ledovat - zátylek a vůbec hlavu, jinak celkový vlažný zábal a poradit se s lékařem.

hodnocení

1x

Tak já teda nevím, ale když mám byť jen 37,5 , tak je mi zle. Jednou v životě jsem měla 38,5 a to jsem už omdlívala. Nedokážu si představit ještě vyšší teplotu, normálně fungovat a psát někam na poradnu. Měl byste to řešit s doktorem.

marod
hodnocení

Teď jsem se měřil rtuťovym teploměrem a mam 38.5 Až na to,že mě bolí nohy,jako by mě někdo přes ně přetáhnul holí a bolí mě hlava hlava.Nevím jak je to možné,ale cítim se fajn.Asi mam tuhej kořínek...Nevím jak je to možné ale vůbec se nepotím.Piju heřmánkový čaj a sem zalezlej pod dekou v posteli.

hodnocení

1x

Já měl asi před třema měsíci 40cítku horečku..ale to byla asi moje blbost. Protože mě jednoho dne už bylo nějak divně a měl jsem pocit, že na mě něco leze. Večer teplota přes 38 a já blb jsem se chtěl vypotit, zabalil se do peřiny a teplota stále stoupala na 40. Pak jsem se odekryl a teplota po chvíli padala dolů-to byl znak toho, že jsem udělal právě tu hloupost balení se do peřin. Přes noc když jsem nespal, jsem si pravidelně měřil teplotu. Vzal jsem si samože Paralen a ráno byla jen mírná teplota, tak jsem k lékaři nešel.

Pak opadla uplně, tak už jsem to nechal tak.

Za další dva týdny jsem se šel očkovat na covid a večer zase teploty. Ráno pak zas už nic. Ale tam už jsem to spojoval právě díky té injekci. Od té doby klid a ani náznak ničeho.

Co se týče teploty 40°C..tam už jsem měl zkušenost z dřívějška, že jsem ji už měl, byl jsem na pohotovosti-tam mi nevěřili že jsem tak v pohodě a mám takovou teplotu. Takže ani ted jsem nijak nešílel..jen jsem se stále raděj pozoroval a byl jsem připravený kdyby něco volat rychlou..pokud bych to teda stihl *smich*

Prostě každý reaguje jinak na různé teploty a bere hned léky jen co se objeví 37°C. Pro mě je to do 38°C jen lehce zvýšená teplota.

hodnocení

0x
Určitě bych to řešil s doktorem. V prvé řadě bych si nechal udělat PCR test. Jste očkovaný?

ltz
hodnocení

0x
Řešte to, zavolejte lékaři. 38,5 je ještě také dost a nikdy nevíte, jestli se to zase nezhorsi a ještě více.

marod
hodnocení

Můžu jít sám od sebe na testování,nebo potřebuju žádanku od lékaře?

hodnocení

0x

Můžete jít sám na PCR test. Pokud jste očkovaný, tak zdarma (hradí to pojišťovna).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]