Nejste přihlášen/a.
Mohu nějak zjistit úmrtí osoby z druhého konce republiky? Na Skype a FB ta osoba neodpovídá a nechci kontaktovat rodinu. Díky
S tím teleonátem na matriku, jak radí Jano 147, to není pravda a sice vůbec. Vlastní zkušenost. Vezli jsme do opravy počítač do vzdálenějšího městečka. Vzpomněla jsem si, že tam žila stará teta, vdova. Jenže jsme posledních asi 10 let nekomunikovaly. Její jediný dost rozmazlený syn na nás ušil boudu. A paní, i když hodná, synka vehementně bránila, i u soudu.. Tak se to rozešlo.
A protože jsem k tetě nechtěla jet, zašla jsem osobně na matriku při MěstÚ, udala adresu a poprosila jen o jediné: aby řekli, zda paní dosud žije. Neřekli, prý nesmějí podobné informace podávat. Tak jsme k tetě nakonec zajeli. Dům i zahrada zpustlé, rozbitá okna a sousedé nám řekli, že paní před 2 lety zemřela.
Proto jedině opravdu zkontaktovat rodinu, jinak to nepůjde. Když se pěkně zeptáte, jistě Vám řeknou, co a jak. Jaga.
Je to jednoduché. Zavolajte na matriku Mestského,
alebo Obecného úradu, oni Vám povedia či je to pravda,
alebo fáma...
Nie je to poskytovanie, osobných údajov.
To jako fakt? Vy s tim mate praktickou zkusenost? Oficialne komukoliv po telefonu reknou? To muze nekdo potvrdit? Matriky umrti jsou neverejne myslim jeste 70 let po poslednim zapisu (matriky narozeni a svateb 100 let).
A co kdyz zemrel v jine obci, ha?
jamess - "Oficialne komukoliv po telefonu reknou?"
Samozřejmě, že neřeknou. A nejen po telefonu, ale ani nijak jinak. To bývávalo někdy koncem 70 let minulého století.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.