Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmrtí - jak zjistit

Od: agota® odpovědí: 17 změna:

Mohu nějak zjistit úmrtí osoby z druhého konce republiky? Na Skype a FB ta osoba neodpovídá a nechci kontaktovat rodinu. Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

S tím teleonátem na matriku, jak radí Jano 147, to není pravda a sice vůbec. Vlastní zkušenost. Vezli jsme do opravy počítač do vzdálenějšího městečka. Vzpomněla jsem si, že tam žila stará teta, vdova. Jenže jsme posledních asi 10 let nekomunikovaly. Její jediný dost rozmazlený syn na nás ušil boudu. A paní, i když hodná, synka vehementně bránila, i u soudu.. Tak se to rozešlo.

A protože jsem k tetě nechtěla jet, zašla jsem osobně na matriku při MěstÚ, udala adresu a poprosila jen o jediné: aby řekli, zda paní dosud žije. Neřekli, prý nesmějí podobné informace podávat. Tak jsme k tetě nakonec zajeli. Dům i zahrada zpustlé, rozbitá okna a sousedé nám řekli, že paní před 2 lety zemřela.

Proto jedině opravdu zkontaktovat rodinu, jinak to nepůjde. Když se pěkně zeptáte, jistě Vám řeknou, co a jak. Jaga.

hodnocení

2x
Pokud to není věžák, tak "omylem" zavolat sousedům a chtít k telefonu dotyčnou osobu. Sousedy hledat např. podle katastru nemovitostí, preferovat ty s méně častým jménem. Pak na internetu hledat spojení jména adresy. Je šance, že narazíte na telefon, nebo mail např. v inzerátu, veřejné vyhlášce..

hodnocení

2x

Tady to někdo uměl. Před léty jsem měla také takový dotaz a ten člověk se mi ozval ve vnitřní poště a tak jsem se dozvěděla, že můj ex už 3 roky není. Třeba se vám také ozve.

hodnocení

1x

Anonymní, ale ne úplně spolehlivá možnost je sledovat zpravodaj příslušné obce. Většina zpravodajů je na internetu, v mnohých bývají seznamy zemřelých za poslední období. Jsou to ovšem informace se zpožděním měsíc i víc.

hodnocení

Také mne to napadlo, ale je to Praha

jamess
hodnocení

0x

Nevlastní otec či milenec?

Cesta na adresu. Zavolat na sousedy. Přítel na ČSSZ? Nic jiného mě nenapadá.

Já používám první možnost, vždy nejpozději druhá osoba co vyjde z baráku má a mi na dotyčného dá telefon :)

jano147
hodnocení

0x

Je to jednoduché. Zavolajte na matriku Mestského,

alebo Obecného úradu, oni Vám povedia či je to pravda,

alebo fáma...*co*

Nie je to poskytovanie, osobných údajov.

jamess

To jako fakt? Vy s tim mate praktickou zkusenost? Oficialne komukoliv po telefonu reknou? To muze nekdo potvrdit? Matriky umrti jsou neverejne myslim jeste 70 let po poslednim zapisu (matriky narozeni a svateb 100 let).

A co kdyz zemrel v jine obci, ha?

jamess - "Oficialne komukoliv po telefonu reknou?"

Samozřejmě, že neřeknou. A nejen po telefonu, ale ani nijak jinak. To bývávalo někdy koncem 70 let minulého století.

jajo
aj toto sa mi paci na nemcoch..dám si do vyhladavaca smutocne oznamenia..trauenanzeige a najdem koho chcem aj s fotkou.

rajskyprotlak
hodnocení

0x

Zkuste hledat tady: smutecnioznameni.eu/...

hodnocení

Zajímavý odkaz, ale Prahu jsem nenašla. Děkuji

hodnocení

0x
mvcr.cz/...
Tady je skoro vše. Pokud jste osoba blízká...
Hledejte ve vnitřní poště!

petrm
hodnocení

0x

Pošli mu dopis do vlastních rukou s doručenkou.

A tím tazatel zjistí co *sok*? Dopis se mu vrátí jako nedoručený a tím to skončí. Proč je nedoručitelný mu pošta zjišťovat nebude.

petrm

Když se mu vrátí doručenka, bude vědět, že žije. Lepší než nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]