Nejste přihlášen/a.
u nás ve firmě máme mzdový výměr rozdělený na několik částí kde je základní mzda, prémie které se dělí na osobní a teamovy a pak ještě navíc prémie mimořádně za ztíženou práci.
Za leden sem žádné mimořádné prémie nedostal a podle mzdové účetní mi je nevypsal můj vedoucí a proto sem se na něho obrátil proč mi nebyli vypsány a na to mi pouze sdělil, že se na to podívá a od té doby se mi nestálé vyhýbá.
Na konci minulého roku se ve firmě propouštělo celkem hodně zaměstnanců a já nepřišel o práci, ale byla mi lehce upravená pozice. Měl sem k tomu svůj postoj kterým sem se úplně netajil a nejvíc mě fascinovalo že nám byli zakázaný některé úkony k nápravám na zařízení pro plynulou výrobu a na tyto nápravy byla zřízena pozice "technologa" aby je vykonával, přitom nám to stěžuje práci, protože v 90% ten člověk ani neví co dělá, ale bylo potřeba aby měl lepší pozici protože kámoš vedoucí mu ji obstaral... I k tomu sem se celkem s nelibostí vyjádřil a po rozmluvě s několika kolegy sem zjistil že příplatek nebo prémii jak je to u nás označeno dostali i lidé, kteří by ji správně dostat neměli... Přijde mi to ze strany mého vedoucího jako šikana na moji osobu, protože mám svůj názor a nechci si od někoho srat na hlavu... Dá se v tomto případě něco dělat nebo mi nezbývá nic jiného podat výpověď, protože pokud se to stalo teď nemyslím že v budoucnu to bude jiné...
Díky za odpovědi a rady.
0x
Moje rada? Přestaň tam dělat šaška zdarma, zmenši svůj výkon, protože stejně nedostanes prémie, vyber si dovolenou (2/12 z ní), dej se marod nebo tak. Pokud děláš z domu, dělej minimum nebo nic, hledej si novou práci a chod na pohovory v pracovní době. Pokud nepřijdou prémie ani v druhé výplatě, je čas odejít úplně.
A jak to víte? Stejně tak lze vyčíst z příspěvku, že autor je takový malý odborář, co se pořád stará o ostatní, má pocit, že všemu včetně vedení fabriky rozumí a dělal by to líp a většinu pracovní doby věnuje drbání a stížnostem. Třeba bere třicet klacků základní mzdu jen za to, že tam přehazuje krabice s výrobky z pásu na vozejk.
Zkrátka, vůbec nevíme, jak to je doopravdu. Jak koukám na jeho projev ( a vaše rady), tak mu bude nejlépe na lavičce na nádraží.
Také bych řekl, že endorasovo tvrzení je hodně odvážné, ev z pouze náznaků "jasně" vidí do situace. Osobně bych se snažil co nejdříve mít odpověď na Vaše otázky, protože čím dříve se člověk v situaci zorientuje tím větší ev lepší šance je pro další kroky.
Odborář určitě nejsem, ale mám oči a nejsem úplně blbej... Při propouštění zaměstnanců bylo propuštěno i několik schopných zaměstnanců jen proto aby někdo zastával nějakou pozici ať už mistra nebo zástupce některého z vedoucích i přes to, že měli o obsluze linek větší vědomostí než lidé kterými byli nahrazeni... Hodně lidí se divilo jak někteří mohli vůbec zůstat a jak jim vlastně obsluha celkem primitivní linky nejde i když původně dozorovali zaměstnance kteří je obsluhovali.
0x
@pavel3 - navíc prémie mimořádně za ztíženou práci... byla mi lehce upravená pozice
Že by to souviselo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.