Nejste přihlášen/a.
Nemám se koho zeptat a snad mi to tu někdo objasníte - chodí mi měsíčně do schránky takové bílé papírky Platební doklad SIPO.Je to nájem. Zp. platby je tam hotovost,většinou to ale platím přes i-banking - vyťukám si údaje a pošlu ze svého účtu.Někdy jsem to hradila i v hotovosti na poště,párkrát mi přišla SIPO upomínka a pak jsem uhradila. Jak je to nejvýhodnější a jak to máte vy?Jak dát svolení k inkasu? V i-bankingu od Pošt.spořitelny,který mám, je svolení k SIPO,ale chce to spojovací číslo,to nevím co je. Je to výhodné co se poplatků za platby týká? A co když nebudu mít na účtě dost peněz?Proběhne další pokus nebo to musím pak zadat ručně?
Vezměte tu poukázku SIPO a zajděte s ní do banky. Oni si z ní vytáhnou a použijí všecko, co potřebují. A podepište trvalý příkaz k úhradě. A pak už vám bude chodit jen Rozpis bezhotovostní platby SIPO. Jen vyúčtování a vy budete v klidu a nebudete muset plati poplatky za poštu. A spojovací číslo je pod Identifikačním číslem=Variabilním symbolem. Ale to si vaše banka opíše sama.
Nejvýhodnější to je tak, jak to vyhovuje vám. Spojovací číslo je ... to spojovací číslo z "takového bílého papírku" co vám chodí, má 10 míst a ta kolonka se tak jmenuje. Svolením k inkasu SIPO přímo z vašeho účtu určitě pár korun ušetříte. Hotově to stojí 12K, inkasem podle ceníku vaší banky. Když na účtu nejsou peníze, banka se pokouší o inkaso ještě pár dní (většinou 5) a když se ani pak nezadaří, inkaso neproběhne a přijde upomínka.
Když máte zařízeno SIPO, je to nejvýhodnější platit z účtu. Do banky osobně nechoďte, tolik času nikdo nemá, aby s ním takto zbytečně plýtval. Spojovací číslo je to, co je na přiloženém obrázku označeno číslem 1. Toto číslo zadáte do internetového bankovnictví a to je vše. Jakmile bude navedena platba SIPO z vašeho účtu, bude to na tom ílém papírku uvedeno. Do té doby musíte platit uvedenou částku učně.
U svého účtu v elektronickém bankovnictví zadejte souhlas s inkasem SIPO, vžádném případě nezadávejte trvalý příkaz, protože platby v SIPU nejsou vždy stejné. My máme 1x za čtvrtroku zálohu na plyn, proto nejsou předpisy vždy stejné. Spojovací číslo je uvedeno na Rozpisu plateb, jak již je uvedeno.
Děkuji všem za odpovědi a mám další otázky.Když mi ty avizní lístky chodí do schránky,tak musím někde nahlásit svoje číslo účtu a to,že mi to mají strhávat inkasem? Na družstvu,kterému platím nájem?A pak tedy ještě v bance? A co když budu chtít přidat do toho výpisu i placení elektřiny a plynu?Je to čtvrtletně a bylo by to asi pohodlnější.
1. V bance nahlásíte své spojovací číslo SIPO a autorizujete pravidelnou platbu (třeba přes internetové bankovnictví). Zbytek zařídí banka - spojí se s poštou a dohodnou se na tom, že budou hradit pohledávky za vaše SIPO.
2. U všech dodavatelů a subjektů, které chcete platit SIPem, sdělíte, že budete platit SIPEm a nahlásíte své spojovací číslo. Ti si navedou na poště své pohledávky. Tyto firmy musí akorát platbu SIPem umožňovat.
Nic víc není potřeba dělat. Nemusíte hlásit číslo svého účtu. Vše se děje přes spojovací číslo SIPO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.