Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suché oči

Od: oko odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
už dobře půl roku mám potíže se suchými oči a někdy i pálením, nejvíce po ránu.
Obyčejné umělé slzy mi nikdy moc nepomohly, kdysi jo ale to jsem měl potíže jen někdy asi jako každý když je někde kde je klimatizace a nebo po dlouhém koukání do monitoru.
Závěr oční lékařky je alergie, ta se potvrdila i na alergologii a jsem alergický na roztoče, dle alergologa to není ale u mě nějak silná alergie, krevni test ji nepotvrdil vůbec, pouze kožní a tam ta reakce nebyla prý moc silná.

Dobře, tak jsem byl rád že známé příčinu ale již čtvrté kapky na alergii znichž mi některé i víc oči podráždili a asi třetí teblety na alergii naprosto bez výsledku. Jediné co mi docela pomohlo byly nějaké lepší umělé slzy Thealoz duo, mají i snad jiné složení než běžné umělé slzy. I když ulevili tak mám oči pořád docela červené.

Obtíže sleduju hlavně v pracovní dny kdy vstávám v 5 a říkám jestli to nemá za následek i to vstávani a že se třeba hůř vyspím ale vstávám podobné brzo už pár let nikdy to nebyl problém. Už mě nebaví lítat po doktorech co mi neustále píšou něco co mi nepomáhá.

Co si o tom myslíte vy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si, že pokud je to alergie, tak ta se "léčí"

a) potlačením příznaků

b) odstraněním alergenu z dosahu alergika

Možnost a) je na lékařích a evidentně se jim nedaří. Možnost b) je na Vás, tak se snažte.

hodnocení

0x
Jen tak na okraj.. Očař by to měl samozřejmě vědět ale podobné vleklé problémy s očima (suchost, světloplachost, unavené oči) můžou být spojené i s Bechtěrevovou chorobou. Jestli krom očí máš problémy i se zády ( a kdo nemá ) doporučoval bych jít i po této stopě.

liska5
hodnocení

0x

Oči jsou obrazem kondice jater. Přetížená játra řešili naši předkové jarními očistnými kůrami. Tak se zaměřte na detoxikaci a změnu stravy směrem ke středomořské.

Červené oči bývají při cukrovce. Taky oběma - játrům i očím- prospívají stejné potraviny. Takové, co maji hodně Zn a A vitamínu. Konkrétně pálení a sucho v očích znamená často nedostatek vitamínu B2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]