Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit bestiálnímu útoku čokla?

Od: vlk* odpovědí: 68 změna:

Množí se brutální útoky čoklů na cizí lidi. Sám jsem byl před lety svědkem napadení přítelkyně podvratákem. Těžko kdo bude v šoku rychle otvírat kapesní nůž apod. Myslím že nejúčinější je v případě krvavého, trhacího útoku nějaké bojové útočné rasy čokla účinná obrana vrazit tvrdě prsty i do zavřených očí čokla (tyto útočné bojové rasy při trhání kůže a svalů oběti instinktivně zavírají oči) Jen nevím, zda takové "žívé zbraně" - zabijáky při vrozeném útočení a zakousnutí a trhání vůbec i zneškodnění jejich očí zastaví bestiální útok. Další věcí bude to, že ta bestie může útok přesměrovat na prsty a doslova vám je urvat. Je to děs co se děje, tady také chodí panička 50kg se třemi obludami 50-70kg každý a tak, tak že ji nevláčejí, těžko je zvládá i na vodítkách.

68 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

12x
Ja bych rekl, ze by se hlavne mely zrusit vsechny karanteny, aby deti uz konecne byly ve skole a nemely cas trollit.

já bych to neviděl tak optimisticky - tyhle krávoviny jsou klidně schopný plodit i dospělí (byť teda nepříliš duševně vyspělí) jedinci;
jak se bránit bestiálnímu útoku čokla bych ani moc nevěděl, ale jak se bránit debilnímu flamingu trolla je známý - nekrmit

asd1

Dotaz jak se bránit při napadení čoklem ti přijde trolení? Co třeba nedávno tříletý děcko který si hrálo s listím.. Nebo fetka co poslal staforda na borce co jen seděl na lavičce a nechtěl si nechat hodit vajgla do hrnku?

re4zon
Jo. A zjevne nejsem sam. A kdybys vedel, co to je trolling, mozna bys to videl taky. Ale to bys musel myslet hlavou a ne srdickem nebo jinou casti tela ;)

pro asd1: ano, takový dotaz, jaký položit zakladatel vlákna, je trolling jak vyšitý - dotyčný dává svou vyšinutost a apriorní negativizmus vůči psům jasně najevo; je příznačný a naprosto typický i jen "důvod" položení dotazu - žádný důvod krom potřeby napsat něco negativního vůči psům totiž tazatel nemá - "před lety" (sic!) byl svědkem napadení přítelkyně podvraťákem (toto lze s velkou pravděpodobností přeložit coby banální bezvýznamný incident, při kterém o nic nešlo) a toť (v úvodním dotazu) vše - tohle je přece jasný případ nesmyslného dotazu, jehož jediným smyslem je vylít si žluč, vyvolat flame...
(jedinej rozumnej argument, co tazatel dál ve vlákně uvedl, je zmínka o otravování hlukem - jenže to je přesunutí jinýho problému na psy jako takový, tj na všechny psy; přitom problém přece není ve psech, ale v prakticky skoro nulové obraně proti rušení hlukem (které může mít vedle psího štěkotu řadu dalších (a někdy výrazně horších) podob) - řešení neni v restrikcích vůči psům, ale v účinných a rychlých restrikcích vůči všem narušovatelům klidu)

(a k případům zniňovaným asd1 - já u obou nevím, oč mělo konkrétně jít, ale u druhého jen z podání asd1 přece jasně vyplývá, že psovi nelze vůbec nic vyčítat, naopak se zachoval zcela správně - při konfliktu hájil svého páníčka, a to dokonce na jeho přímý pokyn - co měl asi tak jinýho dělat?, od psa fakt nemůžete čekat, že správně vyhodnotí společenskou nevhodnost chování svého pána a zaujme vůči němu kritický postoj, to už byste se psa mohli zcela vážně ptát, kterýmu z prezidentskejch kandidátů dává přednost -; přičemž postavit tenhle případ proti psům je naposto stejně směšný jako ta do omrzení opakovaná ironie typu "zakázat všechny nože, protože vraždí lidi";
asd1 ovšem bude aspoň částečně podobný případ jako zakladatel vlákna, taky jsem pod jeho dalším příspěvkem doufám jasně vysvětlil, proč považuju podobné postoje za nenormální)

(jinak sám nedodržuju zásadu nekrmit trolla, ale co dělat, jak se dalo čekat, stejně se rozeběhla k tomuhle primárně debilnímu dotazu debata, ono je to vůbec věčně se opakující schéma, dokonce pamatuju dotaz jak přes kopírák položený tady asi před pár lety)

re4zon
@hafhaf Asi tak, hezky napsano. Holt na svete je spousta frustratu, kteri si musi sve zpackane zivoty vylepsovat nadavanim na vsechno a kde jinde to delat, nez na internetu. A poradna, kde vetsina "mistnich" nepozna provokatera ani kdyby to mel napsano na cele je uplne idealni. Zvlast, kdyz cast z nich patri mezi zakazovace a prevlecene komunisty s absolutne zvracenym myslenim.

hodnocení

6x

Píšete nesmysly. nejsou čokli, jsoum jen hlupáci . Nejsou žádná bojová plemena, ale jen psi vycvičeni k agresivitě. Jinak ten pes za to nemůže VŽDY jen hloupý páníček, který psa neumí vychovat nebo jej vede k agresivitě!

Problém je v tom, že i dobře vychovaný pes může udělat chybu. Jednomu z příbuzných hodný a vychovaný pes takhle ukousnul půlku obličeje. Pes ho znal, kluk neudělal nic agresivního, jen se sehnul. Nakonec do docela dobře dopadlo. Oko zachránili a po pár plastikách holt vypadá jako de Peyrac ..

Tomu nevěřím ani náhodou!ale nebudu Vám to brát.A pokud to bylo přesně jak píšete-lidi toto neudělají? Ti jsou možná ještě horší než to zvíře-těm ani nemusí "hrábnout" !

hodnocení

6x
Pane Vlk! Na to,aby se pes pustil Vám stačí obyčejná PET lahev s vodou! Nemusíte shánět pepřáky, nože ani pistole.1,5litrová PET ka a můžete klidně na procházku;) Zlijete psovi čumák a pustí se.Ale pozor..na feťáka nebo cikorku s nožem voda stačit nebude.. Radši vymyslete,jak odvrátit útok lidského hovada..To je pravděpodobnější než ten pes.

hodnocení

5x

Vlku, to, co píšeš, je jako schizofrenikův sen. Ani se mi nechce věřit, že tuto otázku myslíš vážně. *alene*

hodnocení

5x

Ra 152, tomu nevěřím. Jestliže to ten pes udělal, tak něco nebylo v pořádku a to už nenapíšete, nebo to nevíte, protože Vám to ten postižený neřekl. Jen jednou jsem tohle zažila. Je to už asi 60 let a sousedi měli psa. Věčně uvázaného u boudy. Ten pes tam vyl a skoro pořád štěkal. Já byla malá a bylo to na vesnici a tenkrát jsem z toho neměla rozum, a v té době to tak bylo, že byli psi uvázaní na řetězu. No a ti lidé měli samozřejmě také děti a ty si tam na dvorku hrály, a balón se jim zakutálel až k tomu psu. Kluk tam šel a ohnul se pro balón a pes ho kousl do obličeje. Tenkrát se s tím moc nedělalo, ani si nepamatuji, jestli měl ten kluk vážné zranění. Jednoduše ho dovezli do nemocnice a kluk si pak pamatoval, že k tomu psovi nesmí. Takže aby pes vyjel po dítěti, tak tam bylo něco hodně v nepořádku. A kolo mám a jezdím na něm skoro každý den, a o psy tady teda není nouze. Dokonce volně pobíhající, jak už jsem psala výše. A vím, že jsou případy, že pes chytne toho cyklistu za nohu. Ale takových případů je opravdu strašně málo. Já osobně je znám jen z doslechu. Mně se to teda ještě nikdy nestalo. A pořád budu tvrdit, že neexistuje zlý pes, ale blbý majitel, nebo blbý a ještě k tomu agresivní a zlý majitel. A takovým lidem nepatří do rukou žádné zvíře, natož pes, který se dá vycvičit a který je věrný, který dokáže milovat svého pána a umí poslouchat.

A mimochodem, podle toho, jakým způsobem se tady vyjadřuje tazatel "vlk", tak on sám je hodně agresivní a necitelný člověk. A já bych měla strach spíše z něho, než z nějakého psa.

hodnocení

3x
Na některé "normální" necvičené psy funguje s velkým řevem se rozběhnout a "zaútočit". Ale vyhecovaná smečka více psů, to je prakticky bez šance. Některá plemena by se prostě bez omezení chovat neměla, ale zákonodárcům se do toho nechce. Už došlo k několika vážným napadením i s následkem smrti a zatím jim to furt nestačilo, tak třeba až nějaký takový pes zardousí 20 dětí ze školky, nebo tři těhotné maminy, nebo fakt nevím, co bude tím imlulsem. :-/
Zajímalo by mě, jak dokážeš fundovaně rozhodnout která plemena ještě povolíš a která zakážeš. Problém totiž není ve psech ale v lidech. Magor dokáže vychovat vyděšenou agresivní bestii i z border kolie nebo krysaříka zatímco pitbull nebo rottvailer může být s jednoduchým základním výcvikem poslušnosti takový mazel žes většího neviděl. Jako majitel dvou 50 kilových rotwíků dám ruku do ohně za to, že je to jedno z psychicky nejvyrovnanejších a absolutně nezáludných plemen. Za celý život mě pokousali tři psi. Dvakrát nějaká parodie na špice a jednou vlčák. To jsou ale z pohledu laické veřejnosti přece ti hodní že...
Ta border kolie ani krysařík vás na rozdíl od bojových plemen prakticky nemají šanci zabít. To, že to nejde vyřešit dokonale a 100% přece neznamená, že to nemá smysl. Ve spoustě států zákony omezující chov a držení nebezpečných plemen samozřejmě už dávno platí. sportovni-kynologie.cz/...
pb®

totak a co třeba se odrazit od síly, kterou dokáže vyvinout čelist? Síla skusu je fyzikální veličina, dá se objektivně změřit. Výška ani váha psa je dost neříkající. Barzoj může být vysoký přes 70cm, ale chrti nemají v povaze útočit (kolik znáte případů pokousání chrtem) a čelisti mají slabé a úzké. Tzv. bojová plemena mají velkou sílu v čelistech, snížený práh bolesti a jakmile se zakousnou, nepustí. Prostě mají fyzický potenciál na to vážně zranit a zabít. Vzteklá čivava, krysařík, jezevčík, ti pokoušou někde na noze, na víc nemají. Srovnávat napadení malým byť vzteklým plemenem s napadením bull plemeny je jako srovnávat seknutí od kočky domácé s napadením pumou. Obojí jsou kočičky.

Jak píšu, to že někdo označí plemeno za bojové vůbec neodráží údaj o psychice zvířete. Malý zamindrákovaný ořech na vás zaútočí ze strachu bez příčiny. A bolí to úplně stejně. Velký rottwailer si je své síly vědom a ví že mu stačí zavrčet aby dostatečně odstrašil. Stovky vesnických ořechů jsou větší než pitbull nebo stafford a dokážou pokousat úplně stejně takže je taky zakážeme? Posunutý práh bolestivosti a smrtelný stisk čelistí má třeba i novofoundland a kdy jste slyšeli že by někoho napadli?
Ono se to od stolu moc hezky mudruje a zakazuje. Podle mě cesta nevede přes zákaz chovu určitých plemen ale je v povinném výcviku psů a prověřování inteligenčních schopnosti jejich majitelů .

Zkazit se dá každý pes. Pral jsem se i se zlatým retrívrem ..

pb®
hodnocení

3x

Mám známého, co vlastní zbroják, střelnou zbraň nosí u sebe a neváhá ji použít. Všechno ostatní vám asi bude na nic.

Já bych zavedla zkoušky výcviku psa a dle toho odstupňovaný místní poplatek ze psa. Dle stupně výcviku by se poplatek snižoval až k nule, pokud by majitel se psem nezvládnul nic, poplatek by se zvyšoval. Klidně rok od roku až k částce v řádech desetitisíců za rok.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

tak ono zalezi jaky to je pes a koho napadne, kdyz to bude smetak ktery ma 5 kilo tak ho jednim kopem dospely clovek zabije, kdyz to je nejake 50 kilove hovado tak tam uz je to horsi, pak taky zalezi jestli utoci na me nebo na nekoho jineho a tak ma clovek vic sanci to "nejak udelat"

zhruba 3 roky zpet sem u skolky zazil kdyz asi 30kg pes zautocil na decko ( pozdeji se zjistilo ze utoci jen na decka ) , otec ho branil, nakonec zvednul a spadli oba, takze pes utocil jeste vic, kopal sem do neho co vlezlo a az dostal poradny kopanec do tlamy tak pustil a odesel

tabletka*
hodnocení

2x

Nu, mám psy ráda, nevadí mi, pokud mi neobchcávají kola u auta nebo fasádu na domě, nijak zvlášť se nebojím ani velkých (bývají to často hlavně velcí ňoumové, co se rádi kamarádí). Nesahám na cizí psy a své děti jsem hlídala a vychovala k dobrému vztahu k mazlíčkům.

Ovšem, také jsem zažila pár scének typu "dva volně ložení ovčáci před Albertem s čumáky v kočárku u mimina, páníček doplňoval zásoby lahváčů v krámě", nikdy se ale nestalo nic vážného. Ovšem, a to prohlašuji se vší vážností, kdyby se na někoho (třeba na to mimino - a je jedno, zda by některého zatahalo za ucho) vrhli s úmyslem ublížit, klidně bych je odpráskla a věru že mám čím. Zde pátrat, zda za to může páníček debil nebo psí trauma v dětství by mne ani nenapadlo a lidské dítě by mělo jednoznačně přednost.

Útok psa na dítě (či kohokoli) často bývá nečekaný a rychlý, většinou nestihnete zabránit zranění, přinejlepším zabráníte většímu zranění. Tyto problémy jsou kombinací do jisté míry nevypočitatelného chování psa a neodpovědným chováním pejskařů. Dle mých zkušeností patří pejskaři (společně s kuřáky) k nejbezohlednější sortě lidí.
. . .
Ještě něco k dobře vycvičeným psům: mám známého policistu, má perfektně vycvičeného psa, který poslouchá na slovo, jeho malý syn na zahradě jezdil s takovým dětským kolečkem, které po dešti trochu vrzalo. Když projížděl kolem psa, ten na něj zaútočil. Naštěstí jen kluka povalil a nekousl, ale byl to krajně nebezpečný moment. Správný pejskař samozřejmě bude tvrdit, že pes je citlivý na skřípavé zvuky a kluk si za to může sám, jenže vysvětlete 4 letému klukovi, že s vrzajícím kolečkem nemůže jezdit k psovi. A jaké z toho plyne poučení? Nikdy nevíte, co pes může udělat, zvláště u děcka, které ještě nemá moc rozumu. Na své zahradě ať si každý dělá co chce, ale venku by pes by měl být buď na vodítku, nebo s košíkem. Pejskař, který svého psa nechá volně pobíhat mezi lidmi bez košíku je nezodpovědný zm.d.

vlk*

Bohužel to vidíte i v této diskuzi, jak netolarantní a útoční jsou čoklaři i zde a to samozřejmě přenášejí na své čokly. Sotva člověk vyleze na ulici všude h.vna od čoklů, v noci velké rušení noční klidu, ve dne nad míru obvyklou také velký hluk od těch čoklů co je majitelé terorizují zavřené celé dny, tak to chodí v tomto bezprávním státě. Na zahradě od souseda smrad od všude přítomných povalujícíh se čokl h.ven, útočení přes plot od té vzteklé vlčák bestie, vyštěkávání neustálé.atd. atd.

Sousedova zahrada plná ho*en není problém těch psů,ale vašeho souseda..Ten to má uklidit,abyste to nemusel čuchat.A na takového nerudného vzteklouna bych štěkal přes plot taky,být já psem.Stále nadáváte jen na psy a přitom si sám odpovídáte, že za to můžou dementi na druhém konci vodítka anebo prostě zase jen pořizovači psů.Kdy to pochopíte? Běžte prudit nepřizpůsobivé lidi a psy nechte být

hodnocení

2x

Psy mám rád. Pokud by mne ale některý chtěl napadnout, budu se snažit dát mu ránu do čumáku. Jestli nohou nebo něčím poruce... zabít takového hajzla, co napadne kolemjdoucí lidi - to není nic než přiměřená sebeobrana.

Nedávno tu jela paní na kole a volně puštěný pes ji shodil. Myslíte si někdo, že by majitel přiběhl? Zavolal sanitku? Nebo za ní přišel s omlouvou, že si zlomila nohu? Prostě neměla jet na kole, když venku pobíhá jeho pes.

A pamatuju si bývalého kolegu, který kvůli rodině vzal druhou práci a po večerech běhal kolem domů s letáky. Při běhu mu pod nohy skočil pes. Byl na vodítku, ale moc na volno - kluk si zlomil něco v páteři, přišel o práci i přivýdělek. Děvče ani psa nikdo nenašel...

Psi jsou zlo, pokud je vlastní hňup. Nemusí to být ani ta bojová plemena v panelácích. Stačí nedostatečné IQ majitele.

Souhlas, jenže co si tak všímám, tak třeba bojové psy si často pořizují už od pohledu divné typy s IQ na úrovni toho psa. Zřejmě si tím něco kompenzují.

vlk*

Bezprávní stát, je to jen jedna z dalších věcí co to potvrzuje. Právo ohýbané jako paragraf a jen pro patřičně hodně bohaté co si mohou dovolit zaplatit elitní avokáty "Sokoly", bývalé ministry "spravedlnosti" s velmi dlouhými prsty a konexemi v justici a Orgánech. Čoklové jednoznačně omezují značnému procentu lidí život ve více oblastech, nezřízeným neustálým hlukem, ve dne v noci, napadáním na ulici a to i tím "nevinným" kdy vás jen poskáče "s radosti". Opravdu se nedivím že někomu terorizovanému nezřízenými čokly jebne a rozhazuje návnady...

Vy budete strašně nešťastný člověk. Tohle už je fakt za hranou. Psi dokáží lidem zachránit život, a nejenom při záchranářských pracích, ale pomáhají i dětem postiženým epilepsií, pomáhají slepcům, jsou pro některé národy nepostradatelnou součástí života a tak dál. A pak, není pravda, že jsou všude výkaly, každý opravdový pejskař nosí hygienický pytlík a hovínko po svém psu sebere. Teda u nás to tak je. Tak nevím mezi jakou populací vlastně bydlíte, když máte tak divné zkušenosti. *co*

vlk*

Nenapadejte, nechodíte v mých botách.

Čoklaři běžně vůbec neřeší h.vna po svých obludách "vždyt je to v trávě, to pohnojí", kdyby takto po nocích řval každou noc nějaký člověk, jak dlouho by trvalo než by ho "vezli do Bohnic", ale čoklové můžou, můžou prakticky cokoliv, vždyt "on je neškodný a chce si jen hrát a občas blafne". Vím moc dobře co je to za neuvěřitelnou sortu Psychopatů ta nikoliv nepatrná část čoklařů, jak omezují život a zdraví většiny občanů zvyklých na poklid a pořádek a ne na ho.na na botech, na sekačce na trávu a bezesné noci díky řvu čoklů. Domluvil jsem.*mir*

hodnocení

1x

Psa ochromí elektrický paralyzér, jinak moc možností obrany proti většímu agresivnímu psovi není, ještě pepřák při dobré trefě by asi pomohl. Důležité je udržet se na nohou, jakmile vás povalí, jste bez šance. V případě útoku psa se doporučuje honem nastavit před sebe tašku, batoh, bundu, nebo cokoliv co je po ruce, pes se často zakousne do toho.

tohle je už minimálně po třetí, co konstatuju lehce ověřitelnou skutečnost, že paralyzér je z hlediska obrany jak proti člověku, tak psu a srovnatelnýmu živočichu absolutně k hovnu, a to dokonce za ideálních podmínek, kdy se kontakty dostanou na holou kůži (pokud paralyzér psa náhodou nějak "zklidní", tak by ho stejně dobře umravnilo lísknutí vodítkem, plesknutí po čumáku, nebo jen houknutí apod. nepatrnej podnět);
paralyzér je naprosto bezcenná hračka (mající leda tak psychologický efekt na věci neznalého);
kdo nevěří, ať tam běží, tj. ať si laskavě vyzkouší účinnost paralyzéru sám na sobě - lehce zjistí, že je doslova nulová;
anebo ještě jinak - každýmu blbečkovi, co hodlá obhajovat účinnost paralyzérů, nabízim jednoduchou sázku - ať si vezme jakejkoliv neupravovanej paralyzér,co lze legálně sehnat, přiloží mi ho na holou ruku a po dobu 10 (sic!) vteřin do mě pouští impulz - pokud se zhoutím, zařvu, požádám o přetušení, nebo s rukou cuknu, dám tisícovku za každou vteřinu, která bude scházet do deseti, dotyčný nekritický fanoušek paralyzérů mi naopak dá tisícovku za každou z 10 vteřin, kterou snesu, v podstatě bezprostředně (teda v rámci dalších pár vteřin) poté ještě budu muset demonstrovat, že mám ruku akceschopnou - třeba do ní něco vezmu, nebo můžu na přání dát dotyčnému facku..., pokud takového úkonu schopný nebudu, žádné peníze nedostanu, a budu muset vyplatit 10 tisíc...; jsem dokonce ochotný sázku na místě podstupovat opakovaně (klidně do předem stanoveného počtu), na stejný ruce, nebo na obou;
moje podmínka je, aby se daný peníze pěkně složily předem u nezávislého rozhodčího (asi nejlíp právníka, nebo notáře) a chtěl bych si zajistit kontrolu, že byl použitý ten neupravovaný a běžným způsobem sehnatelný paralyzér (což by se dalo zajistit jeho objednáním na adresu rozhodčího);
takže vážení doporučovatelé paralyzérů neváhejte, můžete si vydělat pár desítek tisíc (-:

sirokko

hafhaf. Sice s paralyzéry a pepřáky zkušenost nemám, ale tak nějak věřím tomu, že se běžně nemůžou prodávat nebezpečné prostředky. Tak možná na leknutí jo, ale aby škodily zdraví nebo životu rozhodně ne. Například paralyzér kontra srdcař.

To je to stejné, jako měl kolega rozhovor s deratizérem u nás ve firmě. Kolega má starší barák a ptal se deratizéra, co si má koupit na myši. Ten mu odpověděl, že nic, že běžně v prodeji jsou prostředky, kterýma ty myši akorát krmí, když si na to zvyknou možná nějaká slabší chcípne, ale ty normální se maximálně "zeserou".

Na ty opravdu účinné jedy (ony to nejsou jedy jako takové, ale prostředky k ředění krve které způsobí vykvácení) musí mít člověk koncesi.

@hafhaf
Koukněte na tohle, tady parta "borců" testuje paralyzéry, podle jejich reakce je to evidentně jen šimrání:

vlk*
hodnocení

Další věcí je, že hodně bezohledných čoklařů, má černé "chovné stanice" a rozmnožuje ty bestie na kšeft i když třeba relativně v pohodě pro čokly, čistotě a péči, stejně smečkami čoklů a hlukem trpí sousedi, vidím to přes velký pozemek souseda takto chová panička tu smčku oblud a co tam se odehrává za scény řev čoklů to je neuvěřitelné, tak tak že ty tři čokly co max vyvádí na procházku zvládne na vodítkách, obludy 50kg a více, celá ulice vzhůru nohama, když s něma vyjde na procházku, hotový příjezd pouti, cirkusu nebo cikánů, všichni čoklové v ulici se můžou zbláznit jak vyvádí. 95% lidí trpí díky 5% bezohledných čoklařů a černých chovů nebo tzv. organizovaných pytláků a jejich miláčků.

@hafhaf
Máte pravdu, že paralyzéry na destičkovou 9V baterii jsou šidítka, nemají dostatečný výkon, pokud člověk zatne zuby, tak se to dá vydržet. Já zkusím zjistit, jestli u nějaké firmy zde v ČR lze objednat paralyzer z níže uvedeného slovenského videa, případně nějaký obdobný, a pak se vám přihlásím a domluvíme se, kde provedeme ten váš nabízený experiment. Doufám, že to k vám nemám moc daleko.

hodnocení

1x

Stačí trestat dle zákona a tresty zveřejňovat.

asd1
hodnocení

1x

Kvalitní pepřák, bouchačka, nůž a zapíchnout, zalehnout a přidusit (zmáčknout nohama hrudník)... Moc možností neni. Strčit mu do huby tašku nebo hadr, příp. obětovat ruku aby nekousnul do krku...

Spíš by to ale chtělo aby policajti zvedli prdel z kanclu a místo čekání na průšvih páníčky kretény řešili preventivně, ne tytyty ale poprvé napomenout a když to má na háku tak příště důrazně, klidně čokla odebrat... Ty psi za to obvykle nemůžou, problém je výcvik, bezohlednost a podceňování rizika od páníčka.. Vedeš svýho psa na vodítku a s košíkem, přiběhne cizí čokl na volno a začne se rvát.. Nebo máš dvouletý děcko a naběhne cizí velkej čokl. Jak to řešit, blíž jak dva metry to považuju za napadení a fakt nemám zájem aby mi cizí čokl jakkoliv oblejzal děcko bez mýho souhlasu. A ty kecy "von nic nedělá" - takových bylo, pak to taky až moc často končí vykouslou půlkou ksichtu a holka má život dost v hajzlu, páníček jen blbě čumí že doteď byl v pohodě...

"až moc často končí vykouslou půlkou ksichtu" - blábol, pokud ne, tak chci a) seznam těchto případů na daném území za x let, b) toto číslo na onom daném území a ve zvoleném časovém temínu porovnat s počtem malých dětí, počtem psů (řekněme jen splňujících podmínku ohrožení malého dítěte, jenže to by stejně byla většina psů vůbec včetně mnoha malých plemen) + k tomu ještě s počtem nehod s podobně fatálními následky dík nehodám v důsledku používání techniky v domácnosti (typicky nejrůznější popáleniny) včetně následkům dík elektrickému proudu, nehodám v souvislosti s automobilizmem, podobně fatálním nehodám v souvislosti s používáním nejrůznějších zábavně sportovních předmětů dětmi (úrazy na kolech apod.) a vůbec v důsledku zábavních a sportovních aktivit (typicky topení s následkem smti nebo těžnýho mentálního postižení) - o co, že vám psí incidenty vyjdou coby naprostá marginalita...;
a ne, argument "i kdyby to mělo ušetřit jediné dítě za x let" není racionální, ale naopak jasně debilní - takhle žádná, ani naše současná společnost nefunguje - jsme srozumění s tím, že mnoho aspektů patřících do života společnosti přínáší i fatální negativa (neomezíme kvůli zmíněným fatalitám ani drasticky ani jakkoliv významně silniční provoz, užívání technických prostředků v domácnostech s dětmi (nebo naknec v domácnostech vůbec), neomezíme výzmamně dětské sportovní a zábavní aktivity, neomezíme významně třeba chov včel (přestože počet jimi způsobených fatalit je dost možná větší jak u psů);
pro lidi typu trollího zakladatele tohoto vlákna, jsou ovšem psi jednoznačný zlo a v podstatě pouze negativní jev, ale to jsou názory doslova nenormálních lidí - normální člověk si uvědomuje, že soužití se psy je obohacující a podstatný rys lidské civilizace, normální člověk v sobě dokonce přirozeně zakódovanou afinitu ke psům, pokud jí nějak potlačí, dává tím najevo vybočení z normality (omluvit se dá jen nějakým traumatickým zážitkem z ranějšího dětství, případně i debilní výchovou (za rodinu, do který se narodil, člověk nemůže), ale jinak je podobná abnormalita neomluvitelná a mj. signalizuje potenciálně nějak problematického jedince, i v situacích nesouvisejících se psy...)

"blíž jak dva metry to považuju za napadení a fakt nemám zájem aby mi cizí čokl jakkoliv oblejzal děcko bez mýho souhlasu" - dáváte najevou svou vlastní nenormálnost zmíněnou výše a škodíte svému dítěti vytvářením a upevňováním zvráceného nepřirozného vztahu vůči psům (a potažmo živým tvorům, potažmo k okolí vůbec),
normální člověk postupuje naprosto jinak - automaticky přečte chování psa (to je pro normálního jedince přirozená a jednoduchá akce) a v drtivé většině případů ho vyhodnotí jako bezrizikové, a tudíž pak naopak malé dítě podporuje k přirozenému chování vůči psovi, tj. ke klidné, vstřícné reakci, ale bez zbrklých projevů a příliš aktivnímu a rychlému postupu sbližování při blízkém kontaktu, pokus neproblémově se chovajícího psa o kontakt s dítětem vnímá normální rodič jako vítanou příležiost budování správných postojů dítěte vůči psům (k nim jinak samozřejmě patří i upozorňování na nezpochybnitelnou nebezpečnost psa, nebo dokonce více psů v jistých situacích - např. lezu někam, kam nemám, pokouším se o kontakt se psem, kterej o to nestojí, jehož chování neumím přečíst...);
nenormální blbec naopak opakovaně upevňuje v dítěti představu psa jako automaticky ohrožujícího jevu; jak moc mu tím v budoucím životě uškodí, se dá těžko odhadovat, v pár mezních případech tato zvrácená výchova paradoxně stačí ještě na malém dítěti ukázat svou škodlivost, viz zbytečné, vyprovokované napadení původně pozitivně naladěným psem v důstedku nepřirozeně hysterické reakce malého dítěte (viz konkrétně nedávný petřínský případ s ridgebackem)

asd1, a proč zapichovat toho psa? Přece za psa zodpovídá člověk! Mám psa a jdu s ním na veřejné místo, mezi lidi, pes je na vodítku, pokud vidím přicházející lidi, přitáhnu psa k sobě. Automaticky. Jenomže to jsem já, a za hodinovou procházku kolem Labe, se minimálně 5x pohádám s blbci, kteří mají psy na volno a ještě mi nakonec vynadají, že je ten můj pes chudák, když musí být na vodítku. Nejsou schopni pochopit, že je na vodítku právě kvůli nim, a že nejsou doma na zahradě. A vždycky to začne argumentem, "on nic nedělá, on se chce jenom kamarádit". Na to odpovím, a co když se můj pes kamarádit nechce? A co když se začnou rvát, co budete dělat pak? No a už to jede. Ještě jsem se bohužel nesetkala ani s jedním blbem, který by tohle chtěl pochopit a uznat. Zásadně to končí hádkou, takže já už ven se psem pomalu ani nechodím, protože místo abych se uvolnila a vychutnala si procházku, jsem vynervovaná, kdy se setkám zase s nějakým debilem. Takže já bych trestala lidi a ne ta zvířata. Ta za nic nemohou. A tím nožem bych píchla do prdele toho, komu ten pes patří a ne psa.

Útok psa píchnutím do majitele asi nezastavíte ..

vlk*
hodnocení

Tady je to bohužel převaha čoklo netýkavek, situace: Utočí na mě čokl, kousá mě a já zaútočím na jeho majitele. Výsledek vyšetřování Orgánů: Pokousaný pachatel útočil na majitele psa, pes bránil svého pána a pokousal pachatele. Navrhujeme stíhání pachatele pro ublížení na zdraví, tím že napadl majitele psa.*ua*

Ještě jsem neviděla psa, aby sám o sobě zaútočil na člověka. Ledaže by měl vzteklinu, možná a to už dneska psi nemají. Takže psi útočí, pokud jsou k tomu vycvičení a pokud jim to jejich majitel poručí.

A pro "vlk" zase popisujete neuvěřitelnou situaci, kterou si cucáte z prstu. Já končím, tohle plácání nemá smysl.

suzy - kupte si kolo ..

asd1

Suzy pokud k tobě přiběhne cizí pes na volno a začnou se s tvým rvát, tak nemůžeš řešit páníčka ale musíš řešit ty psy. Pokud toho tvýho vezme nějakej pitbul do huby za krk tak mu jde o život, pak nemáš jinou možnost než si vybrat jestli pitbula zlikvidovat nebo nechat zabít svýho psa. Mezi ně lízt nemůžeš, leda tak vzít za obojek a přiškrtit ho, to ale musíš umět a mít na to i fyzičku.. Nebo mít bouchačku a psa odstřelit. Páníčka debila můžeš řešit až potom. A má ho hlavně řešit policajt ještě než se takový průšvih stane. Klidně můžou chodit venčit v civilu a když k němu přiběhne cizí čokl tak páníčka skásnout. Poprvý symbolicky klidně domluvou, při opakování se s nim už nes.. a trestat tvrdě. Další opakování to už psa odebrat.

Ty kecy od hafhaf - hele přijdu k tobě a začnu tě očuchávat a olizovat, strkat rypák do tvýho báglu co tam máš za svačinu a můj kámoš ti klidně řekne jen "von nic nedělá jen si tak hraje" - jak se ti to bude líbit? Stejně tak nemám zájem aby mi neznámej čokl očuchával děcko na procházce. A že příčina pokousání v sadech byla nepřiměřená reakce děcka? Ne, příčina byla pes na volno bez košíku mimo dohled páníčka debila. A cizí pes na volno bez košíku blíž než dva metry je riziko, obzvlášť pokud mám svýho psa.. Prostě v mojí blízkosti bude cizí pes jen když to chci já a ne že si čokl přiběhne kdy se chce jemu. Pokud to páníček nezajistí že si ho odvolá tak si to zajistim sám.

vlk*
hodnocení

A co koncentrovaný alkohol nad 90% nebo pálivá paprika vmést čoklisku do tlamy a očí ,? To musí zabrat, druhá věc to mět stále kdykoliv v kapse.

Větší blbinu, včetně Vaší otázky jsem teda už dlouho nečetla. Předpokládám, že jste se nechal ovlivnit tím příběhem co včera vyprávěli v televizi. Celé jsem to neviděla, ale za to, co ten pes způsobil mohl člověk. Teda ten jeho majitel a ten by teda zasluhoval hodně silně někam kopnout. A do zadku nemyslím, spíše do toho opačného místa.

vlk*
hodnocení

Nu ano i ne, vidím v okolí jak čoklové doslova během cca 20ti let doslova ovládli ulici a snižují obecně kvalitu bydlení a komfort, klidovou zonu atd. K tomu útoku: Majitel čokla byl z největší pravděpodobností fetka, alkoholik nebo psych. vyšinutý a nakonec dostane sotva podmínku, spíše osvobození pro momentální nepříčetnost. A poškozený si může jít stěžovat na lampárnu na místní nádraží. Dnes opravdu myslet stále na to nosit kapesní nůž, peřák a mobil s fotákem, aby byl člověk v relativní větší jistotě+kameru v autě. Děs běs dnešní doba rozdělené společnosti, atomizovaná společnost.

Seš psychicky nemocný člověk. Objednej se k psychiatrovi. Dneska tě k šílenství přivádí psi v ulici, zítra to budou uřvané děti a pozítří...?
vlk*
hodnocení

Uklidněte se laskavě, nezapomente na prášek večer!

Člověk co nevyleze z baráku bez nože, pistole a pepřáku, trpí stihomamem a potřebuje lékařskou péči.

No, jsou tací, co nevylezou bez bulíka ..

Lékařskou péči bych nejprve předepsal těm, kteří svou bezohledností tenhle stav způsobují, že se mnozí necítí bezpečně.

hodnocení

0x

U dobře vycvičených psů prý majitel vždy přesně ví, co udělá či neudělá a pes se chová jako z nějaké příručky. Problémy způsobují jen ti "jiní". To je obvyklé tvrzení pejskařů, on tomuhle opravdu někdo věří? Měli bychom věc posuzovat podle faktů a ta nám říkají, že brutálních útoků psů na člověka a bohužel i na děti neubývá, nic nenasvědčuje tomu, že by tento smutný nešvar byl na ústupu. Se současnou oblibou tzv. bojových psů je spíše opak pravdou, místo dříve obvyklých pokousání na noze se vyskytují devastující zranění třeba na obličeji. A myslím, že se shodneme na tom, že zraněnému je jedno, jestli ho pokousal pes vycvičený či s mizerným výcvikem. Dříve či později se tato problematika bude muset řešit, ale nejspíš k tomu dojde až tehdy, když pes napadne děcko nějakého poslance.

jamess
hodnocení

0x

Fakt je, že v postapo, až se 2-5 psů dá do smečky, strhne i dospělou osobu, natož dítě a je na kusy. Ale v normálním světě? Pokud panička má 3 psy 3x 50 kg a nezvládá je? Natoč video a pak zákon o týrání zvířat, přes PČR na magistrát.

On si vymýšlí. Má poněkud násilnickou, a nějak zvrácenou fantazii. To, co tazatel píše, normálně myslící člověk přece nevymyslí.

vlk*

Ano, pěkně jte se charakterizovala, zkrátka šílená čoklařka.

To byste se určitě divil, jaká je pravda. Ale Vám to nevysvětlím, protože rozumná řeč s Vámi není. Ale "čoklařka" nejsem, i když psa mám. Miluji kočky a ty mám také. Psa jsem si vzala z útulku ve chvíli, kdy mi tady přejeli dvě kočky a nemohla jsem to rozdýchat. Byla jsem na tom hodně špatně psychicky a moc jsem trpěla. (To Vás určitě potěší.) Tak jsem sedla na kolo a jela pro nějakého pejska do útulku, protože u psa nehrozí, že by ho někdo přejel na silnici, protože je doma. Není jako kočky, které člověk neuhlídá. Ale nakonec mám stejně další dvě kočičky a i toho psa. Ale pořád jsou mou "láskou" ty kočky. Takže já určitě nepatřím mezi nějaké zatvrzelé milovnice psů, jenom mám ráda zvířata všeobecně. Takže jste vedle jak ta jedle. :)

jamess
hodnocení

0x

Tady máš názorně, jak se bránit, ale byl to myslím městapák, tak s pistolí uměl, taky mohl sejmout matku, kdyby byl trochu parkinson, nebo i ty lidi v autě :) Kdyby psa nakopal kanadama, účinek by byl asi obdobný, pes byl jen jeden.

asd1

Jo, tohle jsou přesně ti frustráti jak píše hafhaf a re4zon mu k tomu přikyvuje *smich*

Borec profík, psa i ušetřil, do kožichu by mu dal až kdyby čokl nepřestal.. A nebýt jeho tak je prů...švih paní s psíkem potrhaný...

Jít po silnici podél vysoký zdi byla její hloupost, psa vyprovokovala a může za to ona (řekne čoklař a ty dva lumeni tomu budou přikyvovat..)

vlk*

Sám to vidíte že i tady jsou obecně fanatičtí čoklaři značně netolerantní a co teprve v reálu. Všichni to z okolí známe, ty jejich obludy okupují běžně celé ulice hlukem, ho.ny a útoky prozatím jen přes plot, který naštěstí většinou brání přímému útoku na bezbrané lidi a děti. Na každého čokla bych napařil tak 25 000Kč roční poplatek a to ještě podle váhy, obludy kolem 50kg - 75 000Kč.

asd1

Vlku pár debilů řešit pakárnou i pro většinu těch slušných? To je blbost. Stačí řešit těch pár debilů...

Majitel psa měl být potrestán dle zákona. Pokud se trestné činy netrestají , pak ..

Chladnokrevný profík, palec hore. Škoda jen, že toho psího zmetka neodstřelil, agresivní pitbull, to je riziko i do budoucna.

vlk*

Není ten nebezpečný čokl na to zabijáckou rasu pitbul nějaký nízký, krátké nohy?

To byl na 90% pitbull, tahle rasa není chrt, krátké nohy a nevelké, ale robustní tělo. Evidentně si zase nějaký hňup pořídil módního bojového psa. Tak snad paní podala TO na neznámého pachatele, ten blb dostal tučnou pokutu a pes mu byl odebrán.

Dp prde... co to je BOJOVÝ ČOKL nebo PES? toto NEEXISTUJE!

Vzpamatujte se už z těch nesmyslů, kterými Vás krmí neznalí pisálci všelijakých plátků! Žádná taková rasa jako bojový pese neexistuje! Vychovat lze "bojového psa" i s čivavy. Jin ak jen tak mimo -víte procenta pokousaných lidí v celém spektru psích ras? A která rasa vede, aspoň u sousedů v Německu. Na prvním místě jsou jezevčíci, někdeč v polovině NO pak na poslednéch místech pak teprve takové rasy jako pitbul, rotvajler atd.

pb®
diesel ano, tím se lidi často ohánějí, že nic jako bojový pes neexistuje. Tak si pod tím představte plemena psů jedno či s PP nebo bez a jejich křížence, kteří mají velkou sílu v čelistech a posunutý práh bolesti. Ano, nejvíc pokousání je od vzteklých jezevčíků a pokousat může i čivava, ale nepůjde o pokousání devastující či život ohrožující. Jsem pro to, aby bylo držení jakéhokoliv psa podmíněno zkouškou poslušnosti psa a musela by zkoušku podstoupit i stará babka s pudlíkem. Psy s fyzickým potenciálem zabít člověka by měl vlastnit jen jedinec s psychotestem, nikdy netrestaný, neuživatel návykových látek. Lva taky nemůže mít každý a nemůže se s ním procházet po městě, zato každý může vlastnit kočku domácí. Tak by si holt namachrovaný občasný feťáček mohl pořídit třeba vipeta, ale ne bull plemena.

hodnocení

0x

V sobotu večer, dívku na jihu Čech, před znásilněním zachránil její pes, který přiběhl a kousl násilníka do lýtka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]