Pronajímatel poskyl kontakt na stěžovatele jeho nájemníkům
Od:sylvyaodpovědí:13změna:
Dobrý večer, mám otázku, zda majitel bytu, který pronajímá, jedná správně. Posílali jsme písemnou stížnost na nájemníky nad námi. Každodenní rušení nočního klidu tu nebudu rozebírat. Majitel byl vstřícný a ihned jednal. Zavolal nájemníkům a upozornil je. To vše udělal i písemně. Jenže on v mailu nejen jmenoval, ale i přeposlal naší stížnost s mailem, že kterého jsme psali. Když jsme volali MP řekli, že neříkají jméno, kdo volal. O to mi nejde. Je jasný, kdo. Když už se to táhne. Ale díky majiteli mi na mail chodí odpovědi, typu: já nic nedělám. Budu ticho i přes den, aby jste se nezbláznili! Nebudu ani prát. Atd atd. Může být hůř, mohli jsme si tam o sobě přečíst i něco sprostýho. Samozřejmě to je ironie a vesele si pokračují. Měl vůbec majitel jim takto poskytnout naše údaje? Můžou mi taky místo toho psát dopisy a dost i jiný naschvály, ale otevřít mail a mít tam kecy sousedů za to, že se pod nimi lidi nevyspí, podle mě není v pohodě. Když může MP nic nehlásit, i když je to evidentní, proč majitel "dal" náš mail. Má cenu ho upozornit, že kvůli tomu máme další nevyžádaný, byť tak banální "potíže"?
Majitel bytu vaši mejlovou adresu poskytovat neměl, to je jasné, správně by ani váš text neměl těm potížistům předávat, byl předpokládám určen pouze jemu. Ale nejspíš jednal v dobré víře a nepředpokládal, že ten dotyčný je až takový tydýt, který své vysoké IQ bude prokazovat blábolením do vaší pošty. Holt nezbyde než si na něj udělat filtr, který jeho mejly bude rovnou mazat.
Upozornit ho můžete, ale nejspíš se pak budete jako potížista v domě jevit vy. Chybu udělal, adresu z mailu měl skrýt. Ovšem není nic snadnějšího než odesílatele zablokovat, takže trochu nechápu, oč vám jde.
Při telefonátu říkal, že to musí mít písemně, aby měl v ruce něco, až se bude zajímat sociálka. Zřejmě na uplatňují příspěvek na bydlení nebo jinou soc. dávku. Že takovým lidem asi není jednoduché neprodloužit smlouvu.
Zdá se mi, že to zavání utlačováním menšiny navíc s neskrývanou snahou nuceně segregovat. Zřejmě jde o neakceptování odlišného stylu života, kultury a denního rytmu, netoleranci. Být vámi, začal bych zametením před vlastním prahem.
V jednom domě mám 10 rodin, někteří jsou pohodový, jiní problémový a vadí jim, že: dlouhý výčet problémů. Když jim to sděluji, říkají "to my ne, to oni", " oni řeknou to my ne, ale ostatní"
Takže nezbývá, nežli je seznámit, ať si to vyříkají, aby se zjistilo, kde je pravda.
Když máte problém, víte kdo ho dělá, proč mu neřeknete, aby ten problém nedělal?
sylvya
Pokud máte tolik rodin v jednom domě a jak sám píšete, jeden hází vinu na druhého, tak to jinde jiné nebude. Já nesedím v obýváku a nepíšu stížnosti ve 22:01 na každý ťuknutí. Samozřejmě jsme nejdříve upozornili domluvou. Na tu nám "kaká" bílý tesák. Několikrát tu byla MP. Po poslechnutí hluku ve 3 ráno nám řekli, proč jsme nezavolali dřív a čekali až do 3, že to je strašný. Takové výjezdy řeší každý den, tak mají srovnání.
Dělat to teda neměl určitě, ale protože jste si v dopise stěžovali na sousedy "nad Vámi" a on jim přeposlal i tu Vaši stížnost, tak přece nejsou pitomí a stejně ihned věděli, "odkud vítr vane". Ten e-mail můžete blokovat, nebo to ignorovat, ale tady jde o to, že to také nemusí zůstat jenom u těch e-mailů. Jenomže pak už člověk neví, jak by se měl teda bránit. Možná jste za nima měli jít sami osobně, a zkusit to s nima po dobrém. Ale i tak to málokdy dopadne uspokojivě.
sylvya
Osobně je byli, oba. Jestli i ostatní sousedi, kterém je to slyšet, to nevím. Jak píšu, je jasný, že jsme si stěžovali my, o tom žádná. Proto mi bylo jedno, jak říkali strážníci MP, že jména neříkají. On tam bydlí takový pán, velikostí ne zrovna vyčnívající a bojí se. Manžel je asi o 3 hlavy větší. Když ťuká on, neotevře. Když nás vidí, že jdeme do vchodu, dělá jakože nic a uteče domů, nebo jinam. Ovšem to, že je menší nám nedává právo, jak nám kamarádi radí, si to s ním jakékoliv vyřídit. Určitě na něj manžel nikde nenastoupí. Dělal bojové sporty k obraně a rozhodně je nebude zneužívat. Navíc takový není ani povahově. Kdyby jste tu někdo chtěl radit něco podobného.
No já bych Vám určitě neradila žádné násilí. To se nevyplácí. Ale když je ten pán takový strašpytel, tak Vám snad od něj nehrozí nic víc, než ty sprosté e-maily, a ty můžete blokovat. Stejně už je dokonáno a nic jiného s tím neuděláte. A dohadovat se ještě ke všemu s tím majitelem, který to sice dělat neměl, ale evidentně mu to nedošlo, tak to nemá už také smysl. Nechte to plavat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.