Ahojte, více lidí více ví. Zkráceně je mi 28 let s celý svůj život spím na břichu a potřebuji se naučit spát na zádech kvůli pokročilému reflux, ale nevím jak. Jsem člověk co když lehne(na břiše) tak okamžitě usně a spí tvrdě až do probuzení a je jedno jestli do postele nebo na tvrdou podlahu bez podložky. Spaní se zalomenou hlavou mi ale nedělá vůbec problém a spíše je to uvolňující. A teď kvůli nemoci musim spát buď na boku nebo na zádech, ale to je pro mě jako usnout ve stoje. poslední dobou se o to pokouším ale třeba 5 hodin ležím a pokouším se usnout na zádech a jak to vzdám a otočím se na břicho tak do 10 vteřin spím. I např. když někam déle cestuji tak mám ověřené že např. v sedě usnu až po 48 hodinách z vyčerpání a to se těch 48hodin mohu o ten spánek pokoušet jak chci. Nějaké rady/ nápady, jak přeučit mozek na spaní jinak než na břiše? P.s. různé preparáty s čaje na spánek mi nezabírají.
Osobně jsem se na zádech učila spát asi týden, možná víc; předtím jsem spala výhradně na boku. Ovšem v té době jsem měla volno - pokud musíte potom ráno jít do práce apod., není to opravdu nic příjemného. Zkuste nejdřív spaní na boku (jinak hodně problémů dělá nezvyklá poloha hlavy vůči polštáři, což se dá vyřešit vhodně umístěným doplňujícím polštářem).
Vůbec nic. V mém případě to také byly momentální zdravotní problémy, které po nějaké době odezněly, a opět jsem mohla spát i na boku. Od té doby spím tak i tak.
Spolehlivě zabírá uvázat si kolem těla pás (třeba z obinadla) a pod něj (třeba pod hrudník) uložit tenisák. Kdykoliv ve spánku se přetočíte na břicho, tak bude tlačit, probudíte se a časem si vytvoříte návyk na břiše nespat.
Mě spát na zádech naučilo až polámané rameno, jinak bez šance Nehroťte to, spíše zkuste spaní na boku, ale ne za každou cenu. Spaní na zádech stejně moc nepomůže. Přizvedněte si (celý-jen pod hlavou nestačí!) rošt o cca 10-15 cm na straně hlavy. Já pro ženu použil silnou lať ze které jsem nařezal zkosené sloupky pod rošt. Rošt jsem položil na podlahu, přizvedl na požadovanou výšku a na karton šíře latě obkreslil tvary pro zkosené sežíznutí sloupku - na různých místech roštu má sloupek pochopitelně různou výšku. Prostě žádná raketová věda není třeba. Po cca měsíci žena pocítila zlepšení. Jinak klasika, cca 2h před spaním byste neměl už jíst, ne bublinky v nápojích atd - základy při refluxu jsou popsány dostatečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.