Nejste přihlášen/a.
Těžko říct, zda už na operaci, není to úplně snadný výkon a ne vždy se povede tak, aby měl člověk s potížemi pokoj. Já to tedy tolik neměla, ale nošení lodiček na podpatku se mi taky vymstilo, na jedné noze kloub vystupuje, ač to zatím nebolí. Nosím na noc ortézu, která drží palec rovně. Pokud jsem důsledná, po cca třech týdnech se prst narovnává a za dva měsíce je v cajku. Ale jak začnu vynechávat, vrací se zas ke své zkroucené podobě. Vypadá to takto
Vbočený palec u nohy Vám za čas dokáže zcela znemožnit chůzi (co krok, to bodnutí mezi polštářky pod prsty chodidla).
Prodávají se různé pomůcky, ortoped by asi doporučil spec. vložky do uzavřených bot (co však přes léto?). Mně ortoped doporučil boty s podpatkem 2 cm, boty na šněrování, které stahují mírně nohu, aby se kosti nerozjížděly, ale bolest se nedala vydržet, jediná jeho prospěšná rada byla střídat během dne různou obuv. Od 30ti let jsem nemohla pro bolest obout boty s vys. podpatky i když jsem na ně byla zvyklá Nakonec jsem vyzkoušela všechno možné a pomoc jsem objevila. Pomohly mi obyčejné plastové pantofle, které mi seděly, byly příjemné pro chodidla a střídala jsem je po 2 -3 hod., nebo když mě začínala chodidla bolet, s dalšími gumovými - houpacími Croxskami, které mají opravdu vysokou podrážku (špička a pata je výš než střed, takže se při chůzi houpu a procvičuji chodidlo. Pantofle jsou akorát široké a ty houpací dokonce na šířku nohy volnější. Zpočátku není změna obuvi moc příjemná, časem si nohy zvyknou a pozvolna se mi začaly haluxy rovnat. Je to dlouhodobá záležitost, ale výsledek stojí za to. Bohužel, musím pantofle střídat už navždy, jinak se začnou haluxy zase vracet. Dnes mám nožičky jak miminko. Podpatky nosit nemůžu, ale protože jsem si nikdy bez nich nezvykla, tak nosím do města moderní pantofle na klínku a jak je vidět, tak to nevadí. Haluxy jsem měla o něco menší než Vy, ale byly už také velké. Moje matka si poradit nedala a na stará kolena pro bolest nemohla ani na procházku, pro bolest se musela po 10ti min. vrátit domů. Tak to vyzkoušejte. Pantofle střídejte doma, venku, v práci a myslím, že za 3 měsíce uvidíte zlepšení a pak by se to mělo jen lepšit více a více. (Ze strachu, že ty houpací pantofle přestanou vyrábět, jich mám doma do foroty snad 10 párů, protože bych bez nich byla nemožná).
Jsou z tvrdé gumy, růžové, zelinkavé, s vyndavací vložkou. Koupiál jsem je kdysi na TV shopu. Číslování bylo hrozné, mám je o 2 čísla větší, ale fungují. Nosím je doma i na zahradě, do práce nechodím, ale nosila bych je a střídala i tam.Koupila jsem taky z měkčího materiálu, ale ty byly k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.