Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu. Mám každoročně na jarním sluníčku červené, suché, pálivé oči. I když používám sluneční brýle, denně jsem venku a sluníčko na sněhu už má sílu. Přiznám se, že ráda brýle sundávám.
U nás očař snad všem předepíše kortikoidy s dovětkem, že mast máte použít v nejhorším případě a jen krátkodobě. Jako první pomoc dobrý, ale co pak než sleze sníh?. Jsou nějaké volněprodejné kapky na sklidnění očí? S čím máte dobrou zkušenost. Děkuji. ID
Jaro bylo odjakživa obdobím očistných kúr, protože po zimě bývají játra v horší kondici. Oči jsou odrazem jater. Jak očím, tak játrům svědčí stejné potraviny, hlavně ty s obsahem Zn a A vitamínu. Pro přetížená játra je typické pálení v očích, rozmazané vidění, svědění víček. S očními kapkami si dejte i jaterní čaje, tinktury a nejlépe stravu bez alkoholu a přemíry živočišných tuků..
Děkuji za doplnění léčby. Alkoholu je minimum do roka ( v zimě slivka do čaje), stravu mám snad zdravou včetně zeleniny, horší to bude s živočišnými tuky. Jsem hrozná masařka. Snažím je jeden den v týdnu vařit bezmasé jídlo, ale to pak druhý den mám málem absťák . Budu s tím bojovat a já to snad dám.
Děkuji všem za odpovědi, pomohli jste mně. Zlatá poradna !
Lisko5, prosím, co obsahují jaterní čaje. Já snad suším doma vše z čeho se dá čaj uvařit, nevím co na co je, ale mám bylinky ráda.
Pálení v očích je často zaviněno nedostatkem vit B2- Riboflavinu. Ten je velmi choulostivý. Ničí ho antibiotika, antikoncepce, tišící léky, světlo..Stačí nechat láhev s mlékem na světle a hned ho polovina ubyde. Mizí hodně při pomalém rozmrazování masa, nebo při slití vody po vaření hrachu. To v něm pak nezůstane nic. Pokr. večer.
Mám tu vnuky na prázdninách, tak poradnu teď šidím. Když jste tak závislá na mase, jste aspoń krevní skupina 0? Nulky jsou masožrouti... Játra se někdy ozvou bolestí v palci u nohy, kde začíná jejich dráha, a taky únavou a zmíněným pálením v očích .Játrům prospívá kyselé zelí, ředkve a ředkvičky, kroupy, hlávkový salát, ananas, pampeliška - salát z mladých lístků /není hořký, jak by se zdálo/. Do salátů i pití lehce jablečný ocet, a užívat samozřejmě bezkonkurenční ostropestřec. Ten ale ne v čaji, nýbrž v kapslích nebo v tinkturách, jako např. Regalen. Jinak čaje žlučníkové. V játrech se žluč tvoří.
Děkuji za doplnění, zas jsem moudřejší díky vám. Zkusím přidat zmníěné rady do života kromě ostropestře, tam mám zakázaný z důvodu ředění krve. Jinak 40 let nemám žlučník, což částečně také může být příčina.
Ten ostropestřec by Vám při Warfarinu nijak děsivě neublížil, ale snížil by poněkud jeho účinnost. Pak musím dodat, že onen zmiňovaný Regalen ho obsahuje. Je pod názvem Silymarin. K těm užitečným bylinám patří vedle smetanky lékařské třeba řepík, pelyněk...Pak je třeba konzultovat s lékárníkem, zda ony bylinky nevadí při ředění krve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.