Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám těžkou mykózu na nehtů obou nohou , koupil jsem mast a otázka je krém musím dostat pod nehty nebo mám aplikovat na nehty? Mám vůbec šanci se zbavit žlutých nehtů?
Šanci máte, ale trvá to měsíce. Aplikovat antimykotické masti či kapky musíte denně celou dobu, než nehet odroste. Na nehet i do okolí, někde píšou ztluštělou část nehtu co nejvíc zpilovat. Ponožky také neprat jen tak, ale nejdřív namočit v octu nebo dezinfekci. Vystříkavát i boty třeba Demycanem. Já jsem tohle vzdala a koupila manželovi chytrou houbu a uvidíme. On si nic mazat nebude, natož každý den po dobu několik měsíců a já nebudu obskakovat dospělého chlapa jak mimino a mazat mu nožičky. Chytrá houba je aplikace na celkem 6 dní a to ošéfovat zvládnu.
Zkuste EXODERIL
Dávkování a způsob užití
Přípravek používejte pouze k ošetření kůže a nehtů. Roztok aplikujte 1krát denně na postižené místo kůže a na jeho okolí, po očištění a osušení. Při plísňové infekci nehtů používejte 2krát denně.
Aby se zabránilo opakování onemocnění, v léčbě by se mělo pokračovat ještě nejméně 2 týdny po vymizení příznaků nebo po vymizení obtíží. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.
Pokud máte těžkou mykozu nehtů obou nohou je to běh na dlouhou trať. Vím o čem mluvím, sám ji mám čerstvě vyléčenou (pouze palec levé nohy), trápil jsem se s ní nejméně 15 let a za ty mastičky, různé krémy, babské rady a pod. co jsem utratil peněz bych měl možná hezkou dovolenou na Kanárech. Nic mi z toho nepomohlo a myslím že ani vám to nepomůže, i Lamisil je již dávno překonaný a snad se ani nevyrábí. Pomůže vám pouze dobrý kožní lékař. Mě doktorka předepsala lék, který se jmenuje Prokanazol a teprve ten mi pomohl. Je v tabletách, bere se 7 dnů, pak 3 týdny přestávka a opět 7 dnů... až do vyléčení. Nehet začne pomalu od lůžka odrůstat až se úplně vyléčí. Bohužel Prokanazol může mít vliv na játra, takže musíte mít i odběr krve na jaterní testy. Mě to martyrium trvalo asi 15 měsíců a stálo to za to. Dnes mám krásný nehet, na doléčení jsem dostal antimykotikum Batrafen, je to roztok a kape se pod nehet. Držím vám palce a s návštěvou kožního lékaře neotálejte.
To se uvádí všude možně, stačí si to vyhledat. Vyzkoušet se to dá v Petriho misce.
Na plíseň pod kůží stačí ocet - namočit jím látku a přiložit. Za pár hodin je vyřešeno.
Proč omezit cukr, /ale i bílou mouku/? Protože plísně mají v těle "základnu" ve střevech. V těch máme ony příznivé spolupracující bakterie zvané mikrobiom, a cukr jeho složení - rovnováhu "rozhodí". Tím pomůže rozmnožení plísní a kvasinek v organismu. Proto ke zdravé stravě / zelenina, ryby, ořechy, cereálie,luštěniny,.../ ještě přidat probiotika z lékárny / bifidus/ nebo přírodní cestou - kyselé zelí , příp. jednou denně bílý jogurt nebo kefír.
Výborný je i jablečný ocet. Lžíci na pití do vody a ještě tím mazat nohy. Nebo je koupat v růžovém roztoku hypermangánu.
Ona ta léčba tabletkama hodně zatíží játra. Tak i kvůli nim jíst zdravě / ne alkohol, živořiš. tuky, mastné uzeniny, smažené jídlo, zrající tučné sýry,chipsy, zákusky, majonézu/
To je dobře, že nesladíte a že se ve výživě orientujete.. Jen je dobré to uvést v dotazu, protože to je to první, co mnohé napadne.
Tohle jsou jen další babské rady naprosto ničím nepodložené. Houbové onemocnění nehtů nemá se stravováním nic společného. Často se jedná o lidi, kteří pracují v těžké nevětratelné obuvi, komu se hodně potí nohy, někdo na to může mít i nějakou predispozici. A tu nehtovou plíseň musí člověk někde chytit, třeba na koupališti, ve sprchách, nehet napadá jen pár druhů plísně, ve střevě plísně nemáme a i kdybychom měli, do nehtů se nám odtud nepřestěhují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.