Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení bankovního účtu RB

Od: jan7 odpovědí: 18 změna:
Vážení, chtěl bych se zeptat, zda lze u Raiffeisen bank zrušit bankovní účet i jinak než na pobočce. Nechce se mi podstoupit výslech, proč chci účet zrušit atd... Máte někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak ho nechce prázdný, ničemu to nevadí a nikdy nevíte, kdy se může hodit.

au1
hodnocení

1x
z nekterych komentaru mam pocit ze lidi si mysli ze se bance budou muset snad jeste omlouvat ze u nich rusi ucet

csob
hodnocení

0x

Před lety jsem rušil nevyužitý účet u ČSOB na pobočce. Žádný výslech nebyl. Je to vaše věc.

mobilita
hodnocení

0x

Jde, přes např Air bank net bankovnictví z domova od PC. Mají na to elektronický formulář "bankovní mobilita", ale bude to i pár dalších bank. Ale smart bankovnictví RB má taky záložku "zrušit účet".

Kodex mobility klienta podepsaly v rámci České bankovní asociace všechny retailové banky, takže by to nemělo být pár dalších, ale všechny. Konkrétně od 1.3.2017. Podmínkou je, aby klient neměl vůči stávající bance závazek.

hodnocení

0x
A proč je nechcete s úsměvem osobně poslat tam, kde slunce nesvítí? Já byl teď v kb kvůli úkonu, který u veškeré konkurence jde udělat z gauče a pěkně jsem jim vše řekl(ono je toho víc). A po doplacení hypotéky okamžitě mizím - to jim opět rád řeknu osobně.

Souhlas, KB je asi nejzamrzlejší banka. V jejich IB se nic zásadního nezměnilo snad 15 let.

U KB jsem rušil účet už v 1993, horší banku jsem nezažil do dnešních dnů! U RB se mne nikdo na nic neptal, proč ruším účet?

evavolejnikova
hodnocení

0x

Ano, lze to udělat v appce. Každému doporučuji od této banky, která je ve stejné skupině s Raiffeisen bank Rusko - bankou, která skrze daně financuje ruskou agresi na Ukrajině, odejít.

Návod:

1. převeďtě všechny peníze jinam.

2. v mobilní aplikaci jak je osobní profil (panáček vpravo nahoře) kliknout na panáčka, dále kliknout na tlačítko dole Contacts. Tam je kontakt (tel, email) na vašeho osobního bankéře. Tomu je třeba zavolat nebo napsat, spolu s účtem, kam chcete zaslat případně zbylé peníze (třeba úroky které ještě naskočí atd), on připraví výpověď, kterou potvrdíte v aplikaci v sekci Dokumenty

POZOR na standardní call lince na to práva nemají, a mohou vám tedy tvrdit, že to online nejde. Stejně tak, nejdřív mi pracovník pobočky řekl, že to online nejde (tvrdil, že potřebuje vidět občanku), až poté, co jsem ho upozornila, že to určitě jde, slíbil že "se zeptá" a výpověď připravil.

Nepletete si náhodou Rakousko a Rusko?!Ať jsem hledal jak jsem hledal ,ale žádné spojení RB a ruska jsem nenaleznul! Za vše : Raiffeisenbank je finanční instituce působící v Česku od roku 1993. Patří do skupiny Raiffeisen, již založil německý filantrop Friedrich Wilhelm Raiffeisen, a jejím hlavním akcionářem je rakouská Raiffeisen Bank International AG.
rusrus
Rajfka International to zastresuje a je Rakouska, ale jinak odnoze jako napr. ceska nebo ruska jsou samostatne akciovky a podlehaji regulaci jednotlivych statu. A mimochodem, pres rajfku jako jedinou banku se i v teto dobe daji posilat penize z/do ruska ;)
pavelm

Dobrý den, me je srdečně jedno jestli je Raifeisen bank ruskou bankou nebo ne. to nehraje roki. zjistil jsem že nrumi zásadní vec:přijímat okamžitý platby. to je důvod proč jim dam goodbye.

Já mám RB a každá platba je zároveň okamžitá a to zdarma…
au1
taky si myslim ze u RB okamzita platba funguje,posilam si mezi svymi ucty penize z Fio do RB a naopak,a vzdy je to v radu sekund.

ludek*

Stejne nechapu, ze bankere nejde nait i v internetovem bankovnictvi. Jsem kvuli tomu musel nejdriv nainstalovat mobilni :) Zavolal jsem mu, nebral tel, tak tam ma email. Jsem zvedav, za jak dlouho to bude vyrizene.

hodnocení

0x
Ja bych sla a sdelila duvod, s radosti jsem podekovala Ceske sporitelne, ge mi po 40 letech zdrazila vedeni uctu a rekla, ze vsechny ostatni banky nabizi leosi moznosti a ucet zdarma,

ml1
hodnocení

0x

Rušil jsem účet u spořitelny, je to už řádka let, a měl jsem také obavy. Ale šlo to skoro samo, paní jsem řekl, že jdu zrušit účet, ona to jen sepsala, zeptala se, kam maji poslat zbytek peněz (po skončení výpovědní lhůty), a bylo hotovo. Žádný výslech, žádné přemlouvání, vůbec se nesnažila. Čekal jsem třeba, že se mi bude snažit vnutit přechod na nějaký ten jejich účet "zadarmo" nebo tak, že prostě nenechá odejít letitého klienta (na druhou stranu bylo to cca 8 let možná míň). Pak se jen zeptala na důvod, ale nevypadalo, že by to bylo nutné sdělovat, s radostí jsem řekl zbytečné poplatky, tj. že nechci dál platit 60 korun měsíčně (29 paušál, 7 za příchozí výplatu, 9,60 za výpis a pak poplatky za transakce odchozí i příchozí, mimálně ale cca těch 50 korun).

Jo čekal jsem dost dlouho, jak tato banka zareaguje na nástup levnější konkurence, a dočkal jsem se jen zvyšování cen, a to jsem odešel všas, teď už je za výpis prý 30 korun (takže ten základ by byl 29+30, možná za tu výplatu by bylo míň zaměstnavatel to později posílal ze sběrného účtu, takže 5 korun za příjem z jiné banky by odpadlo a zbyly by 2 koruny za položku).

wastingdouglas

Momentálně mam problém se znovu aktivaci RB Klíče, ktery nrjde ověřit ani diklady bez návštěvy pobočky, coz nehodlám. kvůli takovýhle kravine nepojedu do Varů. Do klasického bankovnictví pres prohlížeč se dostanu, ale do aplikace ne. přitom ve stejný den, stejný problém vyresen za 5 minut u monety. ta to ma vyřešeno normálně. pokud neni bankovnictví spojeno se smart bankou (aplikace) dostanu normálně kód do sms, přihlásím se do bankovnictví a pridam svuj telefon jako nove zařízení. bez problémů muzu mazat a přidávat kolik telefonu chci. u rsifeisen je to extrovni problém. vymlivsji se na vyšší bezpečnost, ale to jsou kecy. přitom mahi v aplikaci položku ověřit doklady, ale nejde vyvolat foto občanky, vůbec to nenabízí. takže co to tam cpou. tohle me dost naštvalo a rek sem kaslu na ně, uz mam další ucet navíc tohle je třetí.Sem zvedav jestli bude problém potvrdit zrušení účtu v normálním bankovnictví nebo ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]