Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat pít alkohol

Od: liliana24 odpovědí: 19 změna:
Zdravím, potřebovala bych poradit jak přestat pít alkohol. Uvědomuji si, že nějak nedokážu určit hranici co můžu vypít a nemám záklopku. Je to tak že vlastně nevím, jaká je míra. Nepiju s tím, že bych se chtěla opít do mrtvá ale piju protože mi to chutná a pak najednou mám prostě okno a nevím část večera. Někdy vypiju 3 piva a jsem v pohodě a jindy mě to tak zřídí, že nevím co se děje. A celkově mi vadí ty okna, kdy si člověk například z oslavy nebo významné události nepamatuje část večera a přijdu o tu zábavu. Rozhodla jsem se úplně abstinovat. Jestli má s tím někdo zkušenosti jak na to, budu ráda za každou radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

8x
Mám 2 kamarády kt. to mají stejně. Kdykoliv začali tak až nadoraz. Jinak úspěšní, šikovní, ženatí. Vyřešili to jednoduše: vůbec nepijí. Doma nic nemají, všude jezdí zásadně i na večer autem atd. Podle mě jsou to tzv. abstinující alkoholici. Nějaká regulace množství podle mě nemá smysl protože tito lidé při napití přepnou a uvažují jinak (tak ještě pohárek, dva navíc nic neudělají - pak je jich deset i když už neměl být navíc ani jeden atd.)

hodnocení

3x

Alkohol doma vůbec nemějte, na oslavách odmítejte. Snažte se přeučit, aby Vám chutnalo něco jiného - čaj, citronáda, smoothie, ...

hodnocení

3x

Nejlépe je úplně přestat pít alkohol. Uvidíš svět jinýma očima, budeš se cítit lépe, vše si budeš pamatovat. Vypít alkoholu jen trošku je velmi těžké, obzvláště pro někoho. A pohled na opilou ženu je ještě horší, než pohled na muže. A mít dokonce "okna", kdy člověk neví kde byl, co tam dělal? To musí být hrozné. Prostě si řekni, že chceš si sama sebe vážit, být na sebe hrdá. Zkus nepít alkohol a uvidíš, jak se budeš cítit dobře, budeš mít hodně energie. Držím ti palce! *pozdrav*

Jak přestat pít alkohol

hodnocení

3x

To,že mate okno,znamená akutnú otravu mozgu. Je to už vážny stav,kedy nestíha pečeň už spracovávať alkohol v takom množstve,že dochádza ku porucham prenosu a ukladania do pamäte. Položte si otázku,že čo je pre vás priorita vo vašom živote? Pár rokov hírenia a následný sociálny,zdravotný a finnančný kolaps alebo v zdraví sa dožiť staroby. Ak si vyberiete zdravie,tak musíte prestať odrazu a vždy si pri pokušení uvedomiť,čo je priorita.

hodnocení

2x

Tak třeba takhle;)

Jak přestat pít alkohol #2
ludvikxx
Dobrý večer.
Nevíte kde bych sehnal tento plakát.
Jestli je to vůbec možný.
Furt rejdim po netu a nemůžu na nic narazit.
Je mi jasný že by mi to někde vytiskly na velkým formátu,ale není li nějaká tiskárna která to prodávají.
Chtěl bych to známému do garáže.
Dik.

zor
hodnocení

2x
Musíte to chtít sama utnout. Protože teď těch piv je ted tři a za rok jich může být šest. Odvykat si postupně, nakonec nemít doma ani jedno. Nebo kupujte nealko.

hodnocení

2x

Jestli si neumíte představit svou účast ve společnosti bez alkoholu, tak nějaký čas do ní raději nechoďte a doma abstinujte. Když to vydržíte alespoň 6 - 8 týdnů, tak by ten zvyk , že neodoláte alkoholu, měl slábnout. Spalování máme různé, ženy odbourávají alkohol hůř než muži, natož když jste tak malá. Možná jste se jen nenaučila pít a pijete moc rychle. Je třeba se před pitím dobře najíst a pak si dát po pivu delší pauzu, čekat jestli se nedostaví rozostření zraku, nebo motání hlavy, která se dostavují s individuálním zpožděním. To je ten varovný signál. Když nepočkáte, pijete rychle nebo soustavně, tak ten varovný signál

prošvihnete. Nejlepší je vzdát se alkoholu úplně, po čase zjistíte, že stejně se dokážete bavit i bez alkoholu, přijdete sice o alkoholovou eufórii, ale zase budete vše vnímat, pamatovat si a nebudete riskovat, že nemusíte vědět, jak jste se chovala, nebo že někdo zneužije toho, že o sobě nevíte. I to se stává.

makk
hodnocení

1x

Jsou dvě metody. Postupně snižovat nebo najednou přestat. Najednou úplně přestat je snazší.

hodnocení

1x

Pokud jste dostatečně uvědomělá, aby Vás nenapadlo řídit pod vlivem, tak na všechny akce kde hrozí výskyt alkoholu jezděte autem. Řídím = nepiju.

A doma alkohol vůbec nemějte.

hgfd
hodnocení

0x

Tak pomalu snižovat. Proč tři, když stačí dvě.

Potom jen jedno.

Místo alkoholu si dejte ovoce, to přece také chutná.

Jestli pijete jenom na večírku, nebo na oslavě, tak o žádnou závislost nejde.

liliana
hodnocení

Jenže u mě je ten problém že ta míra je pokaždé jiná. Možná by to fakt chtělo si dát max. jeden alko nápoj za večer a dost. Je divné, že je to pokaždé jinak. Oslavu předtím jsem si dala 3 piva a nebylo mi nic ani opilost. A další týden jsem 3 piva a k.o. tohle nechápu přece musí být nějaká jednotná hranice co snesu.Asi pít prostě birelly chuť to má podobnou.

alk
hodnocení

0x

V zahraničí se používá např. reiki:

slideshare.net/...

prlog.org/...

Znám osobu, které pomohl 2. stupeň - chuť na alkohol úplně zmizela. Toho se běžnou léčbou nedosáhne.

zaseja

Co víš o reiki, že tomu tak věříš?

alk

Mám Usui 2 a dostatek zkušeností. To zde ale není relevantní, podstatná jsou fakta, která jsem uvedl.

joudic*
hodnocení

0x
ja piju teda hodne, ale vzdycky jsem ve stavu, kdy klidne i odridim, nepochopim, ze lidi pijou jako by druheho dne nebylo, to nemate mozek, ktery se hlasi, ze uz to je akorat a zbytek je vyhazovani penez, a casu druhy den. To same asie, clovek by paril a kecal a oni se za par hodin vali. Nejvic takto u nas pijou pubertacky atd, ale ze by mi tehdy nejak moc vadivavalo, ze rano pak nevi cast vecera, to si hnedka pripomene ranni rychlovkou :)
liliana24
hodnocení

Tak to se máte čím chlubit že pijete a pak řídíte a ne bohužel můj mozek nemá nic mezi buď jsem střízlivá nebo na šrot, navíc mám 150 cm a ani né 50kg takže bohužel je pro mě asi lepší to utnout úplně.To máte fajn že více vždycky vše a nikdy nemáte kocovinu a pod. Asi hold máte lepší spalování alkoholu

liliana24
hodnocení

Děkuji všem moc za odpovědi a rady. Dám si hranici že max. jeden alko nápoj za večer/den a zbytek nealko. V dnešní době mají nealko verze skoro všeho. Řidičák bohužel nemám jinak bych dobrovolně všechny odvážela.

lin
hodnocení

0x
Je dobře, že si to uvědomujete a chcete přestat, ale stejně jen tak ze dne na den nepřestanete, možná týden čtrnáct dní a zase se napijete.Já bych určitě doporučila navštívit sezení s anonymními alkoholiky, určitě to za to stojí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]