Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přestat chovat doma jinak?

Od: paveldu odpovědí: 8 změna:
Ahoj, doma se chovám úplně jinak než venku (ať už jsem mezi lidmi, nebo ne). Mé chování doma se mi nelíbí. Trošku (ale opravdu jen trošku) pomáhá, když jsem v místnosti s jiným členem rodiny. Nebo když jdu do místnosti kde obvykle nepobývam. Ale stále nic moc... Má někdo s tím zkušenosti? Jestli jo, jak to řešil?
Dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Není jasné, o co jde. Jestli jsi doma plačtivej, vulgární, bezohlednej nebo agresívní... Co je to chovám se jinak?

Je fakt, že doma si moc nedáváme záležet na svém vystupování...Někdy působí nějaká osoba /rodič/ jako katalyzátor..

doplněno 07.02.22 19:02:

Třeba doma jen popustíš uzdu svým náladám. A venku Tě zas ovlivní svěží vánek, sluníčko, příroda. Ve společnosti někoho se můžeme cítit jinak. Pak jsou taky místa geopatologických zón /v budovách i venku/, kde se necítíme dobře,špatně usínáme a spíme, a neumíme si to vysvětlit. Nebo naopak místa, kde je dobrá energie a je nám tam příjemně.

hodnocení

0x

Jak přesně se chováš jinak?

Jiné chování mezi lidmi a mezi rodinou je normální.

paveldu
hodnocení

Jinak myšleno různě. Jednou hrozně veselý, směju se blbostem; pak zase naštvaný; pak zase unavený (to zpravidla ve chvíli, kdy se snažím donutit se dělat něco smysluplného). Není vyjímkou, že ztrávím hodiny v představách (opět smutných i veselých). Proto když se potřebuji třeba učit do školy, jdu ven. Sice tam sněží a můj smartphone i ruce tam trpí, ale stále 1000x lepší než doma.

paveldu
hodnocení

Prostě mám s domem zřejmě asociované určité vzorce chování, prožívání a myšlení...

Tak se cítíš venku lépe - volnost, zajímavější okolí, asi jsi strávil v době covidu dost času doma, tak Tě to tam omrzelo... Hodně lidí to má stejně. Sám píšeš, že třeba trochu pomůže změnit místnost. Možná by pomohlo, kdybys místnost, kde trávíš nejvíc času úplně přestavěl a koupil si něco nového.

Mám stejnou zkušenost, jen mi to venku nepřipadá o tolik lepší.

hodnocení

0x

V případě pubertálního věku je to naprosto běžná alergie na rodinné příslušníky - kdo se s tím dokáže srovnat, bude mít v životě úspěch.

hodnocení

0x

Vůbec nerozumím. Když jsem doma, tak jsem přece v bezpečí a nemusím se nijak přetvařovat, ani být ostražitá. A navíc mám dojem, že máte svůj pokoj, teda naprosté soukromí a klid, tak o čem to mluvíte? *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]