Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už přes 3 roky pracuji z domova na home office. Práce je na DPP, je možnost mít práci i na živnost, ale jinou práci nemám a na hlavní živnost bych musela dělat neustále a práce je silně stresující, abych měla na poplatky a aby se mi to vyplatilo, tak to nechávám na DPP. Vím, že se dá platit až 15 let dobrovolného důchodového pojištění. Už mi bylo 40, odpracováno mám přes 10 let, takže ještě 25 let na nárok na důchod. Tuším, že důchod už nebude až budu mít věk a když stihnu odpracovat a platit 35 let důchodového pojištění. Dobrovolné pojištění je možné, pokud osoba před podáním přihlášky odpracovala alespoň 1 rok, ale nepíšou kolik let maximálně zpět se ten 1 rok počítá? Nebo je to jedno? Protože 1 rok určitě mám, ale měla jsem období, kdy jsem nepracovala. Prosím nevíte někdo jak to je? Ráda bych si platila dobrovolné důchodové pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.