Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konsolidace pujcek

Od: cech odpovědí: 17 změna:
Dobry den,
Chci se zeptat zda nemate reseni na situaci, kterou resim, mam celkem 18 pujcek u airbank a jednu u ceske sporitelny vsechny s vysokym urokem celkem 410 tisic. Chtel jsem je spojit do jedne, ale banky mi konsolidaci neposkytnou, protoze jsem si bral i nebankovni pujcky( uz jsou splacene) . Lze u nektere banky ziskat konsolidaci?
Zda ma nekdo reseni s normalnim urokem nabizim 10 tisic odmenu. Dekuji C.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdy nikomu nedávejte odměnu za to, že si půjčujete... hlavně nikdy předem!

No a jestli nemáte přímo aktuálně negativní databáze - dlužné splátky, i nebankovní instituce vám poskytnou sjednocení půjček. Ono to nemusí být rovnou s úrokem 5% - to vám nedá nikdo ani z banky. Jako rizikového klienta si tipnu konsolidaci s úrokem cca. 15%. ALE pokud u každé máte riziko pokuty 100 měsíčně nebo měsíční poplatky za vedení účtu, pak ušetříte opravdu hodně.

Pokud napíšu kohokoliv jako doporučení, bude tu 100 komentářů o lichvářích. Pouze tedy varuji před "pro" - jak je v názvu PRO, je to špatně.

hodnocení

0x

A ani Air Bank není ochotná to nějako řešit? Kolik teď máte tak průměrně úrok?

cech
hodnocení

Ne , 13-15%

A jiná banka? Jenom aby byla lepší vyjednávací pozice v Air Bank. Co ta Česká spoř.? Nebo úplně jinou banku jste nezkoušel? Teď jsou úroky vysoko, tak se bude vyjednávat o nějakém lepším úroku blbě.

hodnocení

0x

Co na to říká tvůj finanční poradce?

hodnocení

0x

Airbank v reklamě láká, aby si lidé k nim převedli půjčky, jak jim to sloučí a oni ušetří blabla, a vám nechtějí půjky sloučit? Pokud řádně splácíte, tak tomu vážně nerozumím.

cech
hodnocení

Ani ja,vadi jim male pujcky,ktere jsem mel

řešení potíží formou mikropůjček je vysoce rizikový faktor - jestli někdo má 2 mikropůjčky na 3000,- každý měsíc poslední rok, není to "normální" člověk a jakákoliv náhlá situace (např. nemoc) mu zvyšuje riziko neplacení - vždyť on nemá kde ušetřit, jinak by to už dávno udělal...

Banky na tyto faktory musí už ze zákona přihlížet a nemůžou si dovolit financovat kohokoliv, kdo takové riziko představuje. A to ani při konsolidaci - ze zákona MUSÍ prozkoumat dostatečnou bonitu ke splácení. Těmi mikropůjčkami prokazujete, že nejste schopen půjčky splácet.

Je to termín "klín klínem" - často bohužel větším klínem - takže vaše úvěrová angažovanost se zvyšuje, přitom jde jen o úspory a snížení svých požadavků...

hodnocení

0x
Přátelé, může mě někdo vysvětlit, jak si někdo může nabrat dvacet půjček?
Vůbec se nedivím, že s tím banka už nechce nic mít. I když i bankéř bude mít máslo na hlavě, musel vidět kolik a jakých půjček už bylo a jak to je s placením.
Ale vzít si dvacet půjček, nechápu.
cech
hodnocení

Vy budete odbornik :D dekuji za radu.
Tady se nedá moc poradit. Teď už je na jakoukoliv radu pozdě.
Teď jen makat a splácet. A modlit se aby nebyla exekuce.
cechovsky
hodnocení

:D, nebojte uz nekolik let splacim jak mam. Jen jsem chtel usetrit nemusite si delat starosti :D
Já si starosti nedělám. Jen tak lehce uvažuji, na kolik vlastně ta věc na kterou se musela vzít půjčka, nakonec přišla. Na hodně, že?

Není nad skvělou radu pane jenyku, tazatel se určitě chystal vzít dalších deset půjček a vy jste mu nejspíš zachránil život *palec*

cech
hodnocení

Postupne 5 let na rekonstrukci bytu, ktery jsem koupil za 2300000 kc,a ted ma hodnotu 4000000 takze si nestezuji.

v tom případě máte volbu jasnou - místo konsolidace si vezmete AMERICKOU Hypotéku - tj. zastavíte si nemovitost, vyplatíte půjčky, budete mít i solidní % úroků - sice ne standardní hypotéční 2-4 procenta, ale pod 10 se dostat můžete.

To máte hypotéku? Co zkusit banku, kde máte hypotéku, vysvětlit jim situaci a zkusit to řešit (navýšení/americká hypo). Jestli ale máte fixaci a dobrý úrok, tak starou fixaci bych nerušil.

Jestli hypotéku nemáte, tak to zkuste řešit hypotékou (případně americkou hypotékou). Úrok bude do 5% a to už je rozdíl. A začal bych v Air Bank.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]