Nejste přihlášen/a.
"...by mě zajímalo co s tim můžu dělat.?"
Nic.
Jen předat příslušnému doktorovi. Ten nález není určený pro laika. Divím se, že se Vám to vůbec podařilo otevřít, bývá to v programu, ke kterému se běžný uživatel nemá šanci dostat.
Podle toho, o co tam jde. Já jsem poměrně dobře viděl postup léčby manželčina problému. Ale tam šlo o prostupnost splavu - a to bylo s kontrastní látkou učebnicově názorné ..
Snímky jsou vytvořeny většinou pro program DICOM a ten je volně dostupný. To je jako snažit se otevřít PDF a stáhnout si jen adobe reader. Nic na tom není. Žádná věda.
@gumidek: Přesně tak, DICOM je totiž mezinárodní standard, ve kterém se ukládají obrazová data med. vyšetření. Dokonce není ani třeba mít prohlížeč, existují online DICOM viewery, kam lze studii nahrát a která - po automatické anonymizaci - data uloží a umožňuje sdílet. A ačkoli v některých případech i laik pozná, když je něco špatně, podstatu problému opravdu bez medicínského vzdělání hádat nelze.
Samozejmě si můžete prohlédnout vlastní mozek, to udělat můžete. Ale nepokoušejte se o intepretaci, to vám spíše uškodí. Nejde jen o znalosti anatomie a neurologie, ale i principu jednotlivých sekvencí MR. Kupříkladu drobná depozita krve či vápníku prakticky neuvidíte na jiné sekvenci než SWI, atd.
Ohledně prohlížení MR mozku v češtině:
Tak nález by mělo být něco tmavšího nebo naopak světlejšího. Takže když víte místo, tak ten flek možná najdete, ale to je tak všechno. Dělat s tím nemůžete nic, v tom se musíte spolehnout na doktory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.