Nejste přihlášen/a.
U daňového přiznání příjmy z nájmů chápu, ale zajímají mě výdaje. Pokud jsou vyšší než 30% příjmů lze je uplatnit včetně paušálních výdajů na dopravu ve výši 4 - 5 tisíc měsíčně bez jakéhokoliv dokládání? Ještě bych chtěla vědět, zda pokud jsme 4 vlastníci nemovitosti, kterou pronajímáme, může si paušál na dopravu v plné výši uplatnit každý z nás? Díky
.
Dům vlastní 4 majitelé, tzn., že každý má ideální čtvrtinu nemovitosti. Některé byty pronajímáme a proto máme povinnost platit daň z příjmů za nájmy. Není k tomu potřeba ŽO. Příjmy i výdaje si rozdělíme taktéž na čtvrtinu. Teď jsem se na netu na"finance.cz" dočetla právě o paušálu na dopravu. Pokud neuvedu na výdaje paušál 30% mohu použít ke skutečným výdajům právě paušál na dopravu. Jde mi o to, zda si může odečíst celou část každý ze čtyř majitelů domu.
V tomto případě opravdu není povinnost mít ŹO. Doporučuji najít daňového poradce, já se s více majiteli na nemovitosti nesetkala a měla bych strach uplatnit 4-5 tisíc na dopravu na každého z nich. Ale pravdu mít nemusím.
Jen uvažuji. Pokud byste vlastnila pronajímanou nemovitost jen s manželem, danil by jeden z vás a také by si mohl odečíst paušál na dopravu pouze jeden. Ale vyčkejte, třeba vám někdo napíše správnou odpověď. Záruku, že odpověď je správná nebudete mít žádnou, jsou to vaše peníze v případě chybného zdanění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.