Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Často se vztekám - jak z toho ven?

Od: cholera odpovědí: 7 změna:

Ahoj, jak už zaznělo v předmětu. Často podléhám vzteku. Vztekám se většinou, když mě někdo naštve, což bych řekl, že je ještě normální, ale hlavně to není zas až tak často. Bohužel si to občas nesu v sobě, jako by se mi to vracelo jako bumerang, ta vzpomínka. Když si tedy vpomenu, že mě někdo před nějakou dobou rozhodil, tak se rozvztekám znovu, sám od sebe, většinou v ústraní dál od lidí. Nevíte, jak bojovat proti vzteku? Musím uznat, že když se věnuji nějaké fyzické aktivitě nebo koníčku, tak tyto tendence ustupují, ale bohužel to neplatí vždy. Máte nějaké rady nebo tipy nebo nějakou strategii? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Znám několik opravdu vzteklých lidí, život s nimi je velmi těžký, zkuste nějaké terapie s psychologem, abyste jednou nezůstal sám. Vím, že vztek během chvilky odezní a nejspíš se chováte dál normálně, ale pro okolí je to hrozné. Taky nikdo neví, jak se v tom okamžiku zachováte. Záleží taky na tom, kolik vám je let, s věkem většinou se výbuchy vzteku zmenšují a období klidu prodlužuje.

hodnocení

2x
Dobrý den, doporučuji počítat do 10 a pak jednat a nebo zkusit i nějaký sport (fitko, box, bojové umění) nebo jogu, či meditaci. Pomůže to. Jo a ještě jsem zapomněla na běh, ten taky pomáhá. Určitě by pomohla i terapie, kde se naučíte s těmito myšlenkami pracovat.

halmara
hodnocení

2x

Doporučuji silně cvičení nebo běh nebo jinou fyzickou aktivitu, sám to tak mám jak popisujete. Musíte se zabavit, myšlenky nějakým pohybem nebo činností, pomáhá i četba papírových knížek, NE na monitoru. Nejhorší je ale předčasné probuzení nebo před usnutím, kdy si mozek myšlenky třídí a vyhodnocuje den apod., což vyvolává někdy stres z domnělého neúspěchu nebo syndromu domnělého Hejla.

hodnocení

1x

Jestliže to myslíte vážně, najděte nějakou "skupinu", kde řeší zvládání vzteku. Vede to vždycky odborný terapeut.

dejv12
hodnocení

0x
Dobrý den, moc se pozorujete, běžte si zalyžovat,běžte na kolo, vztek je normální, jen Vy jste si naprogramoval, že normální není.

hodnocení

0x
Počítejte do 10 a mlcte.

cholera
hodnocení

Všem Vám děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]