Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jak už zaznělo v předmětu. Často podléhám vzteku. Vztekám se většinou, když mě někdo naštve, což bych řekl, že je ještě normální, ale hlavně to není zas až tak často. Bohužel si to občas nesu v sobě, jako by se mi to vracelo jako bumerang, ta vzpomínka. Když si tedy vpomenu, že mě někdo před nějakou dobou rozhodil, tak se rozvztekám znovu, sám od sebe, většinou v ústraní dál od lidí. Nevíte, jak bojovat proti vzteku? Musím uznat, že když se věnuji nějaké fyzické aktivitě nebo koníčku, tak tyto tendence ustupují, ale bohužel to neplatí vždy. Máte nějaké rady nebo tipy nebo nějakou strategii? Díky.
Znám několik opravdu vzteklých lidí, život s nimi je velmi těžký, zkuste nějaké terapie s psychologem, abyste jednou nezůstal sám. Vím, že vztek během chvilky odezní a nejspíš se chováte dál normálně, ale pro okolí je to hrozné. Taky nikdo neví, jak se v tom okamžiku zachováte. Záleží taky na tom, kolik vám je let, s věkem většinou se výbuchy vzteku zmenšují a období klidu prodlužuje.
Doporučuji silně cvičení nebo běh nebo jinou fyzickou aktivitu, sám to tak mám jak popisujete. Musíte se zabavit, myšlenky nějakým pohybem nebo činností, pomáhá i četba papírových knížek, NE na monitoru. Nejhorší je ale předčasné probuzení nebo před usnutím, kdy si mozek myšlenky třídí a vyhodnocuje den apod., což vyvolává někdy stres z domnělého neúspěchu nebo syndromu domnělého Hejla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.