Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porušování nočního klidu?pomoc

Od: prosteclovek odpovědí: 18 změna:
Přeji hezký večer. Jdu s otázkou ohledně nočního klidu. Nedávno jsme se přistěhovali s přítelem do 1 1. Snažíme se být se sousedy za dobře, ale bohužel se tu nacházejí převážně starší osoby, který dvakrát milý nejsou. Jednou jsem okolo půl osmé večer klepala maso na řízky, protože přicházím pozdě, tak aby byla udělaná večeře. Přišla sousedka a stěžovala si, že i když je noční klid od 22h.tak tohle dělat nemůžu . O pár dní později přišla znovu. Bylo tak 8 večer a já se známou jsme byly na balkoně a povídaly si o práci. Opět nám bylo řečeno, že noční klid je jí jedno, ale že budem prostě mlčet. Teď nedávno přišla návštěva. Měli jsme puštěnou televizi jen tak jemně do pozadí a seděli jsme na gauči. Přivydělávam si tetováním, takže jsme byli všichni ticho a já se soustředila. Paní přijde, že jsme moc hlučný a že prostě jde zavolat policii, že děláme "párty" a nelíbí se jí to . ( Musím upozornit, že ani nebylo 22:00) došli nám nervy a museli jsme odejít. Od té doby televizi vypínáme v 7 a začínáme šeptat. Moje otázka zní, jestli může zavolat paní policii nebo nás někam nahlásit, když nic neporušujem a snažíme se být vzorný. Žádám i o radu, co mám se starší paní dělat. Opravdu už jsem hotová. Hodně nás to omezuje. ( Ostatní sousedi jsou s náma za dobre a dali nám i za pravdu). Předem všem děkuji za odpověď - pomoc .

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

13x

Policii zavolat muze, nekam Vas nahlasit muze tez. Pravdepodobnost, ze se neco bude resit, ci se tim ten nekdo, komu je to nahlaseno, bude zabyvat je miziva.

hodnocení

10x

Nedajte sa sikanovat, tito starsi ludia su prevazne do istej miery uz dusevne chori. Slusne a razne ich poslite prec.

hodnocení

6x
Vyřiďte paní, že nic neporušujete, a jestli jí to vadí, ať si koupí špunty do uší nebo hluchátka.
Nebo jí ty špunty rovnou kupte :)
Případně jí řekněte, že vás zase obtěžuje její neustálé stěžování a jste fifty-fifty.

sirokko
hodnocení

4x

Tak třeba ty řízky. Klepejte je na prkénku položeném na klíně vsedě. Jde to a není to vůbec slyšet.

Nedělal bych to. Je to ústupek šikaně. A jak jsem již také senior (66), klepal bych ty řízky příště ve 21:50! A ať zkusí baba přijít!

hodnocení

3x
Řekněte slušně paní že noční klid je od 22.00 a že nic špatnýho neděláte a že si nepřejete aby vás i nadale obtěžovala a vic bych se sní nebavil
prosteclovek
hodnocení

Už jednou nám vyvěsila papírek na dveře že noční klid je 22-6 a pak děla tohle. Xd

hodnocení

3x

Tak buď je paní extrémně citlivá, nebo toho hluku opravdu děláte příliš. On to každý může vnímat jinak, někteří můžou bydlet vedle silnice a vůbec to nevnímají, jiní by tam zešíleli. Někomu v bytě celý den hraje rádio či televize, mají to jako zvukovou kulisu, někdo má rád klid. Samozřejmě nelze bydlet tak, že nevytváříte žádný hluk, ale zkuste ho produkovat co nejméně, především k večeru. Pokud i pak bude paní prudit, tak nezbyde než ji ignorovat.

hodnocení

3x

Vím,že lidé jsou různí, ať jsou mladí nebo staří - to vidíte i tady na příspěvcích- ale nějak se mi nezdá, že byste televizi měli od 7 hod. vypnutou a šeptali. Bylo by dobré slyšet i druhou stranu, nechci se nikoho zastávat, ale pohled jen z jedné strany může být neobjektivní a zkreslený. Já osobně slyším od sousedů každé zavření dveří, hraní dětí, ale ani to nevnímám, pokud to není v noci nebo kdyby to bylo přes míru, tak bych to asi nějak řešila. Ta paní doma nic nedělá? Přece byste ji taky museli slyšet. Pokud je to pravda, jak píšete, tak až ji uslyšíte, že třeba posune židli, přechází po bytě, splachuje nebo točí vodu apod. , zkuste za ní zajít a upozornit ji, že vás to ruší. V klidu a poprosit ji, aby se těchto rušivých věcí zdržela.

hodnocení

2x

Mate kukatko? Tak ji vubec neotvirejte a je to. Nemusite se s ni vubec bavit.

Ale ono by to zrejme vyjadreni te pani bylo presne opacne nez vase. Takze buhvi, jak to ve skutecnosti je. Kazdy ma svou pravdu.

Přesně to si myslím.

qqr
hodnocení

2x
Jestli je to tak jak píšete, tak paní by se stížnosti na policii asi stejně nepochodila, kdyz řízky se tloukly v půl osmé a návštěva probíhala do deseti hodin. Takže to by nebylo rušení nočního klidu. Určitě by nepřijeli, aby vás pokarali, že rizky se nedělají v půl osmé večer,ale poučili by stěžovatelku.

re4zon
hodnocení

1x
Ehm, nekdo vam rika, ze "budete proste mlcet" a vy kvuli tomu doma po sedme vecer septate a bojite si pustit televizi? Osobne bych pani rekl, ze se mnou jeste bude mluvit timto zpusobem a pak teprve uvidi, co to je hluk az do doby nocniho klidu. S pani mate delat jen jedno - ukazat ji, ze kazdy pokus o sikanu z jeji strany se ji desetkrat vrati. Tohle je proste rozcapenost stareho cloveka, ktery si mysli, ze kdyz tam bydli dele, tak mu patri cely dum. Nebo proste zkousi, co si muze dovolit. Mel jsem neco podobneho se sousedem. Rok jsem se snazil mu vychazet vstric, pripafne na jeho kecy nereagoval a bylo to stale horsi a horsi. Pak mi jednou dosly nervy, serval jsem chlapa o 40 let starsiho jak maleho kluka, prasknul mu dvermi do ksichtu a od te doby uz si nikdy na nic nestezoval. Nerikam, ze na ni musite rovnou rvat, nejdriv bych zkusil ji priste slusne rict, ze mate stejna prava jako kdokoliv jiny a at si vola kam chce. Uz vidim, jak prijede zasahovka kvuli tomu ze nekdo na balkone mluvi. A i kdyby prijeli, nezjisti nic a pak bude madam jen za prudice.

Víte, moc tomu dotazu nevěřím, i když tady v domě prý kdysi bydlel pán, kterému šel každý z cesty, aby nebyl problém. Ale copak ta paní celý den doma jen sedí a chodí spát třeba v 6 hod? To vůbec nic nedělá? To by přece tazatelka musela slyšet, ne? Tak až něco uslyší, ať jí to taky řekne. Ale já jsem pro klidné řešení, třeba je ta paní jen nešťastná, osamocená a každou záminku, kdy může s někým promluvit, vítá.

re4zon
Ne ze by mi to nebylo jedno, ale 1. nevidim duvod zpochybnovat dotaz 2. Jestli si chce madam promluvit, tak asi neni nejlepsi napad zacinat konverzaci timto stylem. Kdo by se bavil s nekym, kdo ho okrikuje jak male dite.

tabletka*
hodnocení

1x

To je těžké. Tak snad jen příští stěžovací návštěvu nahrát celou na mobil (ne skrytě, ale zcela otevřeně) a doporučit slušně paní, že má na tu policii zajít, ráda to pak budete řešit na MÚ, kam to policie podstoupí. Rozhodně nemusíte být od sedmi večer na špičkách, jen si nějakou dobu hlídejte tu desátou. A jinak se na ní vykašlete, pokud dodržujete pravidla, není třeba se nechat šikanovat nějakou babou. Ovšem musí to být tak, jak jste popsala..

prehnane
hodnocení

1x

Dotaz je přehnaný, to snad ani není možné, šeptat v 19hod a vypínat TV. Spíš to bývá opačně, bezohlední mladí nebo naopak nahluchlí staří dělají neskutečný hluk. Sám jsem zažil nahluchlou důchodkyni co roky vydržela hodiny lítat na chodbu a zpátky a patřičně třískat dveřmi na chodbě i v bytě, frekvence klidně 30x za hodinu a to nekecám, když měla den, dokázalal takto vynášet smetí po částech nebo hrnce s chladnoucím jídlem, ke kočkám 10x, ke slepicím 30x za půl den, prohrabávat popelnice a "třídit" odpad a nadávat, řvát, že špatně třídíme atd. Kdo nezažil neuvěří a zlý jsem byl já, že mě vadí chování na palici, hlavně typické její třískání dveřmi až se dům otřásá.

hodnocení

0x
1. Nejlepší je samozřejmě se soudedy vycházet po dobrém. I za cenu rozumných ústupků. Ale opravdu jen rozumných.
2. Jestli jste si bez povolení v bytě zařídila tetovací salon a courají se k vám společnými prostorami cizí potetovaní lidé, tak je možná problém zde, na tohle nikdo, kdo tam bydlí, není zvědavý.
3. Když paní bude před 22:00 opět vyhrožovat policií kvůli klepání řízků, nebo TV, tak ji doporučte, ať ji opravdu zavolá, problémy bude mít ona, ne vy. Vy policii (která před 22:00 stejně paní pošle někam) v klidu asertivně vysvětlíte, že před 22:00 máte právo vařit, prát i mít puštěnou TV na rozumnou hlasitost, prostě normálně žít.
4. S využíváním balkónů pro hlučnější posezení, kouření, nebo dokonce grilování je problém. Před 22:00 vám opět nic nemůže, ale faktem je, že tohle má potenciál otrávit život všem partajím v okolí, které v lété mají otevřená okna, hluk i zápach se šíří dost daleko.
5. Pokud je to chorobný stěžovatel, otevřel bych jí s mobjlem v ruce a upizornil bych ji, že si její obtěžování hodlám natáčet, abych měl důkazy pro policii, či případné soudní řízení. Tohle by ji mohlo odratit. Jen pozor, mohla by vám ve výbuchu vzteku vyrazit mobil z ruky. Ale pidruhé už myslím nepřijde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]