Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte mi jak v 62 letech vylepšit zrak. Nosím sice brýle. ale četla jsem kdysi ,že vidění lze vylepšit i jinak, přírodními prostředky nebo zrakovým cvičením.Děkuji
Asi v tom věku jsem postoupil operace šedého zákalu napřed na jednom, potom i na druhém oku. V očích mi vyměnili čočky za umělé, a při přípravě operace jsem se mohl rozhodnout, či mi dají silnější čočky a nebudu muset nosit brýle vůbec, nebo slabší a budu opět s brýlemi. Nosím i nadále brýle, přece jen při zmeně bude větší možnost dělat korekci na sklech jak na očích...
ale ta možnost zlepšení zraku tu je i u Vás, pokud by Vás postihl šedý zákal.
Nepíšete, jaké máte brýle, či mínus nebo plus. U těch, co mají mínusky od malička, se v starším věku stává, že jak oko stárne, mění se chyba spíše do plus a tím se vidění jakoby zlepšuje. Někteří moji známí už brýle nenosí, i když nepostoupili žádnou operaci.
doplněno 15.07.10 18:53: Otázka zní: Jak vylepšit zrak? Myslím si, že můj popis možností zlepšení zraku odpovídá zadané otázce, i když není zaměřený přímo na cvičení atd. Určitě přinese tazatelce nebo i jiným podobně přemýšlejícím více konkrétnějších informací, než poznámka od bobka.Brýle mám na blízko + 4,5 a na dálku 4 dioptrie, prý se to nedá odstranit. nosím bifokály. Nevím jak to je když je minus, ale prý jsem dalekozraká- Tak nevím. Děkuji všem za odpověď, prý jsou dobré borůvky a Lutein. Mrkev asi nepomůže, a ty tabletky co prodávají na zrak v lékárně, bral je někdo, a zlepšil se mu zrak? Nejsou to vyhozené penízky? díky.
jarojetu...se ale ptá na přírodní prostředky a na zrakové cvičení!Pochybuji,že operace,je přírodní cvičení!
Konzumace borůvek prospívá to ví přece každý. Obsahují lutein.
doplněno 16.07.10 14:18:
rádo se rádo
doplněno 16.07.10 14:20:
Borůvky
size-full wp-image-402">Tyto modré bobulovité plody s výraznou chutí jsou velmi dobře známé a oblíbené ovoce z divoké přírody. Borůvky rostou na malém keříku zvaném brusnice borůvka, latinsky Vaccinium myrtillus, který můžeme najít ve vlhkých listnatých a smíšených lesích, na pasekách a světlinách po celé Evropě, v Asii a Severní Americe.
Borůvky slouží jako významná léčivá potravina už po mnoho staletí. Jsou bohatým zdrojem antioxidantů, mají spoustu blahodárných účinků na lidský organismus, regenerují tělo a jsou vhodné i pro diabetiky.
Jaké prospěšné látky borůvky obsahují?
Borůvky jsou jedním z druhů ovoce s nejvyšší antioxidační hodnotou, obsahují antioxidanty karoten, antokyan, pterostilben, bioflavonoidy a třísloviny. Jsou bohaté také na vitamin C, vitaminy sk. B a provitamin A. Dále obsahují ovocné cukry, malé množství tuků a látky jako železo, měď, zinek, chrom, hořčík, draslík a mangan.
Jak borůvky pomáhají?
- působí proti volným radikálům
- posilují imunitní systém
- fungují jako prevence některých druhů rakoviny, zejména rakoviny prostaty
- snižují hladinu cholesterolu, cukru a tuku v krvi
- chrání sliznice a pomáhají při jejich léčení a regeneraci
- pomáhají při střevních potížích, kolikách a otravách jídlem; staví
- čistí ledviny a močové cesty a pomáhají při léčbě infekcí těchto orgánů
- zbavují tělo škodlivin a zlepšují funkci lymfatického systému
- zlepšují zrak a udržují ho v dobrém stavu, léčí šeroslepost
- pomáhají při hubnutí
- mají uklidňující a protistresové účinky
Antioxidanty a vitamin C působí proti volným radikálům, bakteriím a virům. Díky nim borůvky fungují jako prevence mnoha nemocí, např. chřipky, angíny, rýmy a bronchitidy. Pokud se nějaké onemocnění sliznic přeci jen dostaví, borůvky jsou na ně vhodným lékem a velkým pomocníkem při rekonvalescenci.
Vědecké výzkumy prokázaly také schopnost borůvek zlepšovat zrak a léčit šeroslepost.
Používají se při střevních potížích, kolikách a průjmech; jako dezinfekce fungují při otravě jídlem.
Působí močopudně, čímž pomáhají při zánětech močových cest.
wp-image-411">
Listy borůvek se zdají být nedůležité, ale ve skutečnosti mají velmi podobné účinky jako plody. Odvar z nich navíc pomáhá zmírňovat projevy lupénky a jiných kožních onemocnění.
Pomocník i pro diabetiky
Borůvky jsou vhodné také pro diabetiky díky svým pozitivním účinkům na obtíže, kterými lidé s c ukrovkou často trpí. Snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi, posilují cévy, krevní oběh a zlepšují prokrvení končetin. V neposlední řadě jsou také účinné v ochraně zraku.
pomůže oční cvičení z jógy. Lze tím vylepšit zrak až oněkolik dioptrií.Ale chc to pravidelnost. Kontaktujte cvičitele jógy ze svého okolí, nebo si cviky najděte na internetu. Chce to však pevnou vůli a pravidelnost, ale výsledky vás potěší a překvapí vašeho lékaře. Navíc je to zadarmo, záleží jen na Vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.