Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vylepšit zrak bez brýlí?

Od: jarojetu® odpovědí: 12 změna:

Prosím, poraďte mi jak v 62 letech vylepšit zrak. Nosím sice brýle. ale četla jsem kdysi ,že vidění lze vylepšit i jinak, přírodními prostředky nebo zrakovým cvičením.Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Můžete zkusit tohle,ale? zdravi-vitaminy-doplnky.c/...

hodnocení

2x

Asi v tom věku jsem postoupil operace šedého zákalu napřed na jednom, potom i na druhém oku. V očích mi vyměnili čočky za umělé, a při přípravě operace jsem se mohl rozhodnout, či mi dají silnější čočky a nebudu muset nosit brýle vůbec, nebo slabší a budu opět s brýlemi. Nosím i nadále brýle, přece jen při zmeně bude větší možnost dělat korekci na sklech jak na očích...

ale ta možnost zlepšení zraku tu je i u Vás, pokud by Vás postihl šedý zákal.

Nepíšete, jaké máte brýle, či mínus nebo plus. U těch, co mají mínusky od malička, se v starším věku stává, že jak oko stárne, mění se chyba spíše do plus a tím se vidění jakoby zlepšuje. Někteří moji známí už brýle nenosí, i když nepostoupili žádnou operaci.

doplněno 15.07.10 18:53: Otázka zní: Jak vylepšit zrak? Myslím si, že můj popis možností zlepšení zraku odpovídá zadané otázce, i když není zaměřený přímo na cvičení atd. Určitě přinese tazatelce nebo i jiným podobně přemýšlejícím více konkrétnějších informací, než poznámka od bobka.
hodnocení

Brýle mám na blízko + 4,5 a na dálku 4 dioptrie, prý se to nedá odstranit. nosím bifokály. Nevím jak to je když je minus, ale prý jsem dalekozraká- Tak nevím. Děkuji všem za odpověď, prý jsou dobré borůvky a Lutein. Mrkev asi nepomůže, a ty tabletky co prodávají na zrak v lékárně, bral je někdo, a zlepšil se mu zrak? Nejsou to vyhozené penízky? díky.

lidus*
hodnocení

2x

oční gymnastika je sice dobrá ale v našem starším věku už je k ničemu. Co operace? Sestra na ní byla ve 32letech, mamka po 60 a moc si pochvalují. Já jsem srab a tak raděj nosím brýle.

hodnocení

0x

No já myslím, že pokud nechcete nosit brýle tak pomůže pouze operace , žádný přípravek nedokáže " zdeformovat" sítnici a vůbec celé oko tak aby jste lépe viděla.

karelxii*
hodnocení

0x

Zdravím,ale ve Vašem věku /i v mém/ žádné chroupání mrkvičky nepomůže a ani nic jiného! Takže nosit,nosit a nic ve zlém*smich**cteni*

stany*
hodnocení

0x

Pritelkyne mela 8 dioptrii, nosila bryle jak popelniky, pak sla na operaci asi za 30.000, ted bryle nenosi a zrak ma v poradku. Mozna by nebylo od veci poradit se s lekarem

hodnocení

0x

jarojetu...se ale ptá na přírodní prostředky a na zrakové cvičení!Pochybuji,že operace,je přírodní cvičení!*zed*

malvinka*

Konzumace borůvek prospívá to ví přece každý. Obsahují lutein.
doplněno 16.07.10 14:18:

rádo se rádo:)
doplněno 16.07.10 14:20:
Borůvky

size-full wp-image-402">Tyto modré bobulovité plody s výraznou chutí jsou velmi dobře známé a oblíbené ovoce z divoké přírody. Borůvky rostou na malém keříku zvaném brusnice borůvka, latinsky Vaccinium myrtillus, který můžeme najít ve vlhkých listnatých a smíšených lesích, na pasekách a světlinách po celé Evropě, v Asii a Severní Americe.

Borůvky slouží jako významná léčivá potravina už po mnoho staletí. Jsou bohatým zdrojem antioxidantů, mají spoustu blahodárných účinků na lidský organismus, regenerují tělo a jsou vhodné i pro diabetiky.

Jaké prospěšné látky borůvky obsahují?

Borůvky jsou jedním z druhů ovoce s nejvyšší antioxidační hodnotou, obsahují antioxidanty karoten, antokyan, pterostilben, bioflavonoidy a třísloviny. Jsou bohaté také na vitamin C, vitaminy sk. B a provitamin A. Dále obsahují ovocné cukry, malé množství tuků a látky jako železo, měď, zinek, chrom, hořčík, draslík a mangan.

Jak borůvky pomáhají?

- působí proti volným radikálům

- posilují imunitní systém

- fungují jako prevence některých druhů rakoviny, zejména rakoviny prostaty

- snižují hladinu cholesterolu, cukru a tuku v krvi

- chrání sliznice a pomáhají při jejich léčení a regeneraci

- pomáhají při střevních potížích, kolikách a otravách jídlem; staví

- čistí ledviny a močové cesty a pomáhají při léčbě infekcí těchto orgánů

- zbavují tělo škodlivin a zlepšují funkci lymfatického systému

- zlepšují zrak a udržují ho v dobrém stavu, léčí šeroslepost

- pomáhají při hubnutí

- mají uklidňující a protistresové účinky

Antioxidanty a vitamin C působí proti volným radikálům, bakteriím a virům. Díky nim borůvky fungují jako prevence mnoha nemocí, např. chřipky, angíny, rýmy a bronchitidy. Pokud se nějaké onemocnění sliznic přeci jen dostaví, borůvky jsou na ně vhodným lékem a velkým pomocníkem při rekonvalescenci.

Vědecké výzkumy prokázaly také schopnost borůvek zlepšovat zrak a léčit šeroslepost.

Používají se při střevních potížích, kolikách a průjmech; jako dezinfekce fungují při otravě jídlem.

Působí močopudně, čímž pomáhají při zánětech močových cest.
wp-image-411">

Listy borůvek se zdají být nedůležité, ale ve skutečnosti mají velmi podobné účinky jako plody. Odvar z nich navíc pomáhá zmírňovat projevy lupénky a jiných kožních onemocnění.
Pomocník i pro diabetiky

Borůvky jsou vhodné také pro diabetiky díky svým pozitivním účinkům na obtíže, kterými lidé s c ukrovkou často trpí. Snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi, posilují cévy, krevní oběh a zlepšují prokrvení končetin. V neposlední řadě jsou také účinné v ochraně zraku.

hodnocení

Tak snad je jich letos dosti tak hurá na borůvky, děkuji za odpověď.

mamcazmoravyyy
hodnocení

0x

Zkuste si sehnat knihu "Dobrý zrak bez brýlí" od Ing. Františka Víchy (případně si ji zkuste půjčit z knihovny) z nakl. MAJA OSTRAVA.

Je to - cituji - "Příručka o provádění očních cviků k odstranění očních vad, očních neduhů a nemocí, sestavena z různé zahraniční literatury".

riky99*
hodnocení

0x

pomůže oční cvičení z jógy. Lze tím vylepšit zrak až oněkolik dioptrií.Ale chc to pravidelnost. Kontaktujte cvičitele jógy ze svého okolí, nebo si cviky najděte na internetu. Chce to však pevnou vůli a pravidelnost, ale výsledky vás potěší a překvapí vašeho lékaře. Navíc je to zadarmo, záleží jen na Vás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]