Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tuhnou klouby

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Tuhnou mi nohy. Začalo to kloubem palce u levé nohy, pak se přidal i kloub palce pravé nohy a pak postupně tuhly lýtkové svaly a nyní tuhnou i kolenní klouby. Největší ztuhlost je ráno při probuzení. Jsem objednán na 17.2. na revmatologii a 2.3. na nerologii. Co by to mohlo být za diagnózu?

doplněno 05.02.22 20:58:

Letos v říjnu mi bude 82 let.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

7x

Přesně vám to sdělí lékař,ale uvedené příznaky jsou při osteoartróze a artritídě.

hodnocení

1x

Aspoň něco vám tuhne. Někomu už netuhne nic. To je horší.

hodnocení

1x

Nevím, ale bude to něco jako opotřebení materiáu. Přeji, aby vám lékařská věda pomohla a vaše potíže se zlepšily.

jabraka*
hodnocení

1x

Jsem na tom úplně stejně jen ta osteoporéza směřuje k operaci.Ale to tuhnutí nohou může mít také příčinu v hromadění tekutin v nohou a zhoršení funkce ledvin,Na čas poimůže hemodialyza,nebo transplantace.

JABRAKA

tabletka*

kam vy furt chodíte na ty prognozy, to by mě zajímalo...

jabraka*

Jaképak prognozy? já to přímo prožívám!

JB

hodnocení

0x

Nenapsal jste věk.

jamess
hodnocení

0x

Tipuju na diagnozu: stari

jsou u toho bolesti anebo jen nejde hybat?

Berete dost vitaminu D?

guma
hodnocení

0x

Lepší varianta může to být dna - zvýšená hladina kyseliny močové v krvi. Bolesti kloubů.

Horší varianta Parkinsonova choroba - ztuhlost svalů.

Nebo také něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]