Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklá kůže na patě

Od: skrap* odpovědí: 11 změna:

Po delší době mi opět praskla kuže na patě : Vím že je to nevhodnou obuví : Když už se to stane jak léčit? Pedikuru a podobné vynechácám! Posledně nepomohlo a tak prosím dejte radu Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky mě tyhle problémy trápí, na rychlejší zhojení mám odzkoušeno: jelení lůj, takovou tu tlustou tyčinku v modrobílém obalu, odškrábat hrudku velikosti hrášku, rozplácnout na prasklinu a zalepit náplastí. Na nohou obvykle obyčejné náplasti nedrží, jsou příliš namáhané. Kupuji si takovou tu jako papírovou, ustřihnu čtvereček gázy... no trochu jako ve středověku, ale za dva dny je prasklina zahojená. Nechávám to, i přes sprchování, dokud to samo neodpadne, pak přilepím novou... a pak je to už dobré.

Dost mi teď v létě pomáhá dlouhé máčení v lavóru s vlažnou vodou s trochou koupelové soli, kůže změkne a líp přijme pořádné promazání (většinou používám indulonu, všechny krémy speciálně určené na nohy jsou pro mě málo mastné). Po odstraňování ztvrdlé kůže škrabkami nebo pemzou je obvykle problém větší - nevím proč, kůže je jakoby citlivější, ztenčená, vysušená, a po pár krocích praskne.

Je to otrava *ee*

doplněno 14.07.10 22:20:

Doplňuji, že v posledních 3 týdnech bych pravděpodobně zdechla, kdybych měla spát v ponožkách. Takže máčím a mažu.

lidka*
hodnocení

2x

Také to mám nedávno za sebou. Trpěla jsem děsně. Praskla mi pata zespodu na chodidle. Bolí každý krok. Já si každý den ráno po sprše chodidla promastím vazelínou v kelímku - je to jemná bílá vazelína, nejlépe značka Vitar - je bez kosmetických příměsí a dá se koupit v drogérce a nebo v lékárně. Dokud se to nevsákne, i teď to musím vydržet nějakou dobu v ponožkách. No a jednou týdně nohy do lavoru, klidně na hodinku - např. s mořskou solí a potom jemně oškrábat. Nesmí se to přehánět, protože ta prasklina se mi udělala po té mé asi trochu drsnější pedikuře. A souhlasím s inženýrkou - pořádně zalepit. Není to sice žádný krása s olepenou patou, ale pomůže to. Prostě tu prasklinu pokud možno stáhnout. Také je dobré patu vypodložit, aby se na ní tolik nešlapalo. *tuc*

doplněno 15.07.10 12:10:

@michal958 - díky za radu, určitě vyzkouším! *placni*

doplněno 15.07.10 12:15:

Asi to bude toto *klik*

Fucidin krém se používá k léčbě kožní infekce jako lišej, infikované ekzém nebo infikované rány nebo řezy. Funguje tak, že zabíjí organismy , které způsobily infekce.

marenka*
hodnocení

0x

Kupte si v drogerii krém na změkčení pat. Je jich celá řada. Ten si po napaření nohou napatlejte v silné vrstvě na nohy, dejte si ponožky a takhle jděte spát. ;)

patronka*
hodnocení

0x

Kupte se v lékárně mast Kerasal a aplikujte podle návodu.Používejte to i jako prevenci, zvlášť v létě, kdy se chodí naboso.

michal958*
hodnocení

0x

zdravim, pokud to mate prasleke coz sem mel take tak si zajdete na kažžní at vam napise mast fusidin, je to antibiltikova mast a do 3 dnu to mate ryč ,, ma to vyzkousene nebo neco volne prodejne jak pisi kolegove nhore

lidus*
hodnocení

0x

Já nedám dopustit na Ozalin, vyzkoušela jsem kde co ale tento krém je fakt nejlepší.

abdul*
hodnocení

0x

Chce to o nohy pečovat :) mastit a občas odstanit" hroší kůži "...

Musím se zasmát... tak jak pečuji o nohy já se o ně starají možná nanejvýš modelky, které fotí reklamy na boty a punčochy, a i tam bude určitě nějaká retuš... mažu nohy tlustými vrstvami indulony, kůži odstraňuji nejmíň 2x týdně... tohle všechno vím a dělám, jenomže to nepomáhá.

malvinka*
hodnocení

0x

Pročistit játra křekyselený organismus, pozor na to. nejedná se o pouze povrchový vjem.

skrap*
hodnocení

Všem co mi radili děkuji a ti ostatní nhadejte se nestojí to za to ani moje pata ani to oč se hádáte

pt®

Nečetla jsem všechny odpovědi, ale já používám mastičku Framikoin a opravdu pomůže. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]