Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mohl bych se prosím zeptat ohledně převodu dovolené z roku 2021 do roku 2022 v rámci čistě formálních náležitostí pro tuto žádost,která nově je zavedena v rámci zákoníku práce?
Těsně před vánoci jsem svému zaměstanavateli odevzdával žádost ohledně převodu dovolené podle § 218 odstavce 2. Citace:
S přihlédnutím k oprávněným zájmům zaměstnance lze na základě jeho písemné žádosti část dovolené za kalendářní rok, na kterou vzniklo právo v příslušném kalendářním roce a která přesahuje 4 týdny a u pedagogických pracovníků a akademických pracovníků vysokých škol 6 týdnů, převést do následujícího kalendářního roku.
Jelikož se mi nikde nepodařilo najít, jak by tato žádost měla vypadat, napsal jsem ji následujícím způsobem. Do hlavičky jsem vyplnil jméno firmy, adresu, ičo a jméno jednatele, pod to jsem vložil svou adresu a své jméno, napsal Věc: Žádost o převod dovolené do následujícího roku 2022 a napsal jen stručnou větu, že na základě § 218 odstavce 2 Zákoníku práce 262/2006 Sb. žádám o převod dovolené do následujícího roku ve výši 40 hodin, které se zavazuji vyčerpat do 31.5.2022. Pod to jsem dal jen datum a svůj podpis.
Stačí to takto nebo jsem udělal něco špatně a mohli by z toho být třeba nějaké problémy ze strany kontroly např. Inspektorátu práce, pokud jsem to nenapsal dostatečně "právně" po formální stránce.
Děkuji, Radim Horák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.