Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dpp a student

Od: jaku odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jsem student, je mi 16 let. Mam dvě "brigady". Jedná se o kontrolu kvality služeb, loni jsem provedl jednu, výplata byla pod 10 000, druhé je vyplňování online dotazníků, kdy příjem také nepresahl 10 000 za rok. Musím vyplňovat daňové přiznání nebo ne, když jsou obě na DPP a nikdy jsem nedostal více než 10000 za rok. Děkuji za pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby, lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem, jsou od daně z příjmu osvobozeny, když jejich úhrnná částka za rok nepřesáhne 30 000 Kč.

tabletka*

zde ale byla s největší pravděpodobností uplatněna srážková daň, je to pracovní činnost závislá. Přiznání má smysl, pokud byly ty příjmy zdaněné srážkovou daní. Pokud z nich daně neplatil (podepsal tzv. růžový papír, tedy PROHLÁŠENÍ poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, pak daňové přiznání nedělá. Pokud mu něco strhli, pak je dobře přiznání udělat, daně mu berňák vrátí. Váš popis, mate59, se týká jiných příjmů než ze závislé činnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]